Oplev en hel dag med dansk lyd

Oplev en hel dag med dansk lyd

Share

Danish Sound Day 2016 sætter fokus på dansk lyd i et væld af afskygninger. Arrangementet finder sted på torsdag

Siden 2009 har Innovationsnetværket Dansk Lyd gennem innovationsprojekter, konferencer, workshops og internationale aktiviteter stået som en central partner i udviklingen af den danske lydbranche, som med en årlig vækstrate på ca. 6 % genererer mere end 30 milliarder i årlig omsætning, heraf går mere end 85 % til eksport. Jan Larsen, direktør i Innovationsnetværket Dansk Lyd, fortæller:

’Hos Innovationsnetværket Dansk Lyd er vi meget optaget af at sikre den fortsatte vækst. Vi kan blandt andet se, at mange nye iværksættere har en helt anden tilgang til det at skabe en karriere. Der er et større internationaliseringsfokus hos de helt unge. Hvis de mener, at de har et verdensprodukt, så går de fra start efter hele verden. Vi kan også se, at financieringen hentes meget bredt – og bredt internationalt.’

I forbindelse med Danish Sound Day 2016 vil et panel bestående af blandt andet af direktør, seriel entreprenør Søren Louis Pedersen, LitePoint; direktør Adam Lebech, DI Digital, Dansk Industri; direktør Mads Váczy Kragh, Væksthus Sjæland og Vækstfabrikkerne og professor, institutdirektør Rasmus Larsen, DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet vil komme med bud på, hvordan mindre danske virksomheder kan blive bedre til at skalere og komme ud over landets grænser.

Se også:  B&W C5 Series 2 [TEST]: Detaljens mester

Danish Sound Day 2016 præsenterer også, et af de danske virksomheder, som med ekspresfart og med Innovationsnetværket Dansk Lyd på sidelinjen, er kommet ud over landets grænser, SOUNDBOKS.

De første måneder af 2016 har de været en del af Sillicon Valleys prestigefyldte vækst-miljø, Y-combinator.

’I forbindelse med forløbet på Y-combinator var der hele tiden et enkelt mantra, der blev prentet ind os. Du skal hele tiden tænke større, og aldrig være mæt. Og så er produktet ’kongen’. Du skal hele tiden arbejde på at gøre det bedre – og så skal du tale med dine kunder om produktet,’ siger Jesper Theil Thomsen, der for et par år siden og sammen med sine gymnasiekammerater fra Virum, Christoffer Nyvold og Hajlte Emilio Wieth manglede et kompakt og transportabelt anlæg, der kunne spille højt og længe nok til at tage med på Roskilde Festival. De manglede det. De lavede det.

Se også:  Sennheiser Momentum In-Ear [TEST]: Formidabel til prisen

Efter endt gymnasieuddannelse i 2014 besluttede drengene sig for at satse alt, hvad de havde: Med opsparede midler fra et halvt års fuldtidsarbejde købte de i januar 2015 materiale til de første 44 anlæg.
Siden har de tre drenge ført SOUNDBOKS til millionligaen. I kontorerne i Silkegade i det centrale København sidder 20 ansatte og beskæftiger sig med produktion og salg; løn og bogholderi er outsourcet og det samme er produktionen af de transportable, men stærke højtalere. Fra maj 2016 foregår det i Kaunas i Litauen.

Del denne