Danmarksmesteren i Excel er fundet

Danmarksmesteren i Excel er fundet

Share

Lige knap 1000 Excel-entusiaster landet over havde tilmeldt sig danmarksmesterskaberne i Excel. I torsdags blev vinderen fundet efter en intens finalerunde afholdt i Microsofts hovedkontor i Lyngby.

I torsdags afholdte Microsoft finalen i danmarksmesterskaberne i Excel, hvor de tre dygtigste deltagere fik lov til at jonglere med tal og regneark for allersidste gang i konkurrencen. Lige knap 1000 danskere havde tilmeldte sig mesterskaberne, hvoraf 20 deltagere gik videre til semifinalen, og til sidst dystede blot tre deltagere om den ærefulde titel som Danmarksmester i Excel til finalen, som fandt sted i går hos Microsoft i Lyngby.

Deltagerne er blevet testet i discipliner som 100 meter regneark, graf-ballet og formel-brydning, og i finalen skulle deltagerne også igennem en freestyle-runde, udviklet af Microsoft Gold Learning Partner 4D A/S, som gik ud på at udforske det nye Office og Power BI. Det blev den 24-årige økonomistuderende fra København Castor Valbum, der nu kan kalde sig Danmarksmester i Excel:

”Jeg er virkelig glad for titlen, men jeg havde ikke forventet at vinde, så jeg er meget positivt overrasket og også ret taknemmelig. For mig har det ikke været et mål i sig selv at være god til Excel – det har mere handlet om at være god til at formidle tal. Og det er da dejligt at blive anerkendt for at være god til det. Og så har det virkelig været sjovt at være med. Dels fordi jeg bare er glad for at lege med Excel, men også fordi der med konkurrencen er kommet fokus på noget, som normalt ikke får så meget anerkendelse. Det føles lidt som om ”the nerds strike back” – det fedt og lidt fjollet.”

Også hos Microsoft er man begejstrede for en velafviklet konkurrence:
”Selvom Excel uden sammenligning er det mest anvendte program til databehandling og analyse, har det overrasket os at se, hvor mange Excel-brugere som egentlig har syntes, at det var sjovt at teste deres evner af i konkurrencen. Castor gjorde det helt forrygende, og det faktum, at han vandt på en Mac, er fantastisk. Det siger meget om, hvor vi er i dag, og at det nye Office er for alle – uanset om man er til Mac eller pc,” siger Anne-Marie Gjellerup, Office Product Marketing Manager hos Microsoft Danmark og fortsætter:

”Konkurrencen har været en god mulighed for at fortælle, hvilke muligheder der ligger i Excel i dag som en del af det nye Office, og hvordan vi kan visualisere data, så de fortæller en historie, andre end bare den virkelig garvede Excel-bruger kan læse.”

Dommerpanelet bestod af Kim Friis Laursen fra 4D, Henrik Zacher Molbech fra Inspari og Bo Kaaber Brandt fra Microsoft Western Europe.
Find information om eventen i OneNote, hvor du også kan prøve finale-opgaverne.

Fakta om DM i Excel

Del denne