Tag kunsten hjem i stuen

Tag kunsten hjem i stuen

Share

Mange af os kender situationen: Man sidder og læser om et spændende maleri, men reproduktionen i bogen er så jammerlig, at man ikke kan bruge den til noget.

Det er der råd for: Google Art Project. Topprofessionelle fotografer har rejst rundt i hele verden og fotograferet en række af verdens bedste kunstsamlinger. Deres fotografier billeder kan man udforske på internettet i fremragende kvalitet.

Vi elsker vort land

Tag for eksempel P.S. Krøyers berømte midsommerbillede fra Skagen. Det er så stort, at det ikke giver megen mening at reproducere det i en bog. Og selv på Skagens Museum, hvor det hænger, er der en grænse for, hvor tæt man kan komme på billedet, før vagten skrider ind.

Se også:  Trends hos Google I/O 2017

Men med Google Art Project kan man zoome ind, så man i de mindste detaljer kan studere Krøyers suveræne teknik. Det, der på afstand næsten ligner en fotografisk optagelse, opløser sig i vældig dramatiske penselstrøg.

Den eneste alvorlige ulempe ved Google Art Project er, at inden man har set sig om, er der gået mange, mange timer ved skærmen. Og det er i grunden ikke så tosset.

Del denne