Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

3 fede gadgets til børn

De små (og deres voksne) skal ikke snydes for sjov teknologi, der også kan være lærerig.

Af Mette Eklund Andersen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

På den store teknologimesse IFA, der fandt sted i begyndelsen af september i Berlin, var der masser af spændende teknologi, og det var bestemt ikke kun det voksne segment, der var i fokus.

Vi stødte på vores tur rundt i de mange messehaller på masser af gadgets rettet mod børn og unge, og her er tre udvalgte eksempler, der både kan give timevis af underholdning men også læring for både børn og deres voksne:

Merge Cube

Firmaet Merge viste på messen en gadget ved navn Cube, der kan give dig og dit barn virtual- og augmented-reality-oplevelser. Cube består nemlig af en kube med aftegninger på. Via en app på din telefon, tablet eller et par virtual reality-briller (der understøtter augmented reality - se hovedbilledet), kan din enheds kamera aflæse kubens aftegninger og skabe en slags holografi, og derved kan du pludselig dykke ned i solsystemet, menneskets anatomi – eller bare sjove spil. Der findes et utal af apps til iOS og Android, der understøtter Merge Cube, og vi var særdeles overraskede over, hvor godt det virkede, da vi prøvede det. Du får virkelig fornemmelsen af, at kuben vækkes til live, og at du kan interagere med den. Produktet fik da også en innovations-pris på IFA-messen. Merge Cube kan indtil videre købes på Amazon. Bemærk at apps’ene er på engelsk.

Merge Cube kan forvandle sig til solsystemet

Jooki

Børn elsker musik, og på messen var der blandt masser af almindelige højttalere også en trådløs højttaler til børn. Jooki, som den farverige højttaler hedder, kommer med fem forskellige figurer, og funktionen med disse er, at du kan tilknytte en bestemt playliste til hver figur via en app på din mobil. På den måde kan børnene selv skifte mellem musik eller måske historier. Producenten fortalte selv på messen, at hans børn elskede at bruge den til stopdans. Jooki kan også bruges med streamingtjenester som Spotify og kan spise mikro SD-kort. Derudover er der indbygget batteri, så du kan tage den med på tur eller ud i haven. Jooki er indtil videre til salg i Elgiganten i Danmark eller på internettet.

Højttaleren Jooki med figur-playlister.

Tech will save us

Et andet spændende firma rettet mod børn og læring var firmaet Tech will save us, der fremviste en masse ”lærings-kit” til børn i forskellige aldersklasser fra ca. 4-12 år. Et af disse var et ”Electro Dough Kit”, der forener børns ufravigelige glæde for modellervoks med læring om elektricitet – komplet med LED-pærer, krokodillenæb, vippekontakter og meget mere, som skal forenes med modellervoksen. Som en positiv overraskelse var dette kit med dansk vejledning samt flere andre såsom ”Synth Kit”, hvor dit barn kan bygge en synthesizer samt ”Thirsty Plant Kit”, hvor barnet bygger en sensor til planter. Disse tre med dansk vejledning (og andre på engelsk samt andre sprog) kan købes på nettet eller ToysRUs.

Så kan modellervoks og elektricitet forenes!



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere