Home » Foto » 3 tips til dine sommerbilleder fra kendt fotograf
3 tips til dine sommerbilleder fra kendt fotograf

3 tips til dine sommerbilleder fra kendt fotograf

Share

Selvom det danske vejr er uforudsigeligt, så er der formentlig stadig flere solskinsdage i vente denne sommer. For de fleste af os betyder det hygge med familie og venner, men hvad er de vigtigste huskeregler, når sommerminderne skal fanges og deles? Det giver Nikolaj Thaning Rentzmann, der er professionel fotograf og jurymedlem i Huaweis aktuelle fotokonkurrence, her sine bud på

Det er ikke fotomuligheder, der mangler i Danmark i øjeblikket. For de fleste af os betyder sommervejret nemlig hygge og ferieoplevelser med venner og familie. Og så gælder det om at være parat, når muligheden for det perfekte billede viser sig på himlen eller under legen i haven:

“Nogle af de billeder, jeg er gladest for, har jeg ofte taget i situationer, hvor der nærmest ikke har været nogen planlægning. Der har jeg bare været på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt,” siger Nikolaj Thaning Rentzmann, der er professionel fotograf og jurymedlem i Huaweis aktuelle fotokonkurrence, InFocus Awards.

Når sommerens minder skal foreviges, er spontanitet dog ikke det eneste, du skal have i baghovedet. Derfor giver Nikolaj dig her sine tre bedste tips til, hvordan du fanger sommerens øjeblikke bedst muligt.

1. Solen er ikke altid din ven
Selvom solen bringer dine venner og familien sammen i det fri og giver dig gode motiver, så er solen ikke altid din ven, når billederne skal i hus:

“Sommersolen giver dig flere timer, du kan tage billeder i, men den kan også udfordre. Eksempelvis er det ofte svært at skyde portrætter i alt for hårdt sollys. Her er det ofte godt at få personen ind i skyggen. Så ender det ikke med uheldige skygger under halvåbne øjne”, siger Nikolaj.

Solen kan dog også være din magiske allierede, når det gælder naturbilleder:

“Jeg kigger altid meget efter lys, når jeg skyder billeder. Det kan være, hvis der er nogle skygger, der falder på en flot måde og kan skabe en flot silhuet. Et godt sommerbillede kan jo også være en fantastisk solnedgang over havet, der farver skyerne lyserøde med dagens sidste stråler,” siger Nikolaj.

Se også:  Snart kan amerikanske virksomheder handle med Huawei igen

2. Ro på aftrækkerfingeren
Når så vennerne er samlet og dit motiv er lige, som det skal være, kan det være fristende at skyde løs, så du er sikker på at fange øjeblikket. Men ifølge Nikolaj er det ikke altid den bedste strategi.

“En af de ting, jeg lærte i starten, var ikke at overskyde. Altså ikke at tage tusindvis af billeder, når jeg for eksempel var på en portrætskydning. Det kan være dræbende for både dig selv og især den, du portrætterer. Udvælgelsesprocessen risikerer også at blive en krig, fordi du skal gå alle de mange billeder igennem”, siger Nikolaj.

3. Der findes kun ét godt kamera
Motivet betyder selvfølgelig meget, når der skal fotograferes. Men i sidste ende betyder motivet ikke det store, hvis ikke du har noget at fange det med. Der findes nemlig kun ét godt kamera, og det er det kamera, du har på dig, når det helt rigtige billede åbenbarer sig for dig:

“Jeg tager altid billeder med min telefon, når jeg er på farten og ikke gider have mit store kamera med. Helt klichéagtigt siger man jo også, at det bedste kamera er det, du har på dig. I dag er smartphonekameraer blevet så gode, at de ofte kan gå ind og erstatte de professionelle kameraer.
For ikke så længe siden skød jeg for eksempel en hel modeserie kun ved brug af en smartphone,” siger Nikolaj, der brugte en P30 Pro fra Huawei til modeserien.

Dit sommerbillede kan være præmier værd

Lykkes du med at fange et flot sommerbillede, så kan det være mere værdifuldt, end du tror. Især hvis Nikolaj Thaning Rentzmann er enig. Indtil den 11. august kan du nemlig deltage i Huaweis fotokonkurrence InFocus Awards, der har Nikolaj blandt jurymedlemmerne.

Se også:  Huawei anker amerikansk dom - kan koste konkurser og sætte udvikling i stå

Hovedpræmien i InFocus Awards udgøres af en Huawei Matebook 13, et Watch GT og 10.000 euro. Desuden vinder man en e-voucherkode til Trip Advisor til en værdi på 250 dollars.

Det eneste, du skal gøre for at være med i konkurrencen, er at tage et godt billede med en smartphone fra Huawei og indsende dit bidrag inden d. 11. august. De billeder, der har opnået flest stemmer på konkurrencesiden d. 18. august, vil blive vurderet af konkurrencens jury. Vinderne annonceres d. 9. september.

Du kan læse mere om konkurrencen, præmierne og hvordan du deltager her.

Fakta om InFocus Awards
• Du kan deltage i InFocus Awards indtil den 11. august 2019 via Huaweis hjemmeside.
• Juryen består af fotografer og en repræsentant fra Huawei:
o Yanmin Wang, President of Consumer Business in CEE & Nordic.
o Nikolaj Thaning Rentzmann, dansk fotograf fokuseret på fotografering af kendte og landskabs- og naturbilleder.
o Marcin Tyszka, polsk fotograf, der har samarbejdet med førende, globale modemagasiner som Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Elle og Vogue.
o Emma Svensson, multifacetteret freelancefotograf, der går på opdagelse over hele verden.
o Yener Torun, arkitekt og fotograf, der forvandler det urbane landskab, gentænker arkitekturen og skaber alternative virkeligheder i sine værker.
o Vutheara Kham, fransk fotograf med rødder i Cambodia. Vutheara er fascineret af lys, urbane landskaber og nye perspektiver på hjembyen Paris.
• Konkurrencen byder på store præmier:
o Hovedpræmien består af en Huawei Matebook 13, Watch GT og 10.000 euro. Desuden vinder man en e-voucherkode til Trip Advisor til en værdi på 250 dollars.
o Førstepræmien i hver konkurrencekategori består af en Huawei Matebook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro og 2.000 euro samt en e-voucherkode til Trip Advisor til en værdi på 250 dollars.
o Andenpræmien i hver konkurrencekategori består af en Huawei P30 Pro.
o Tredjepræmien i hver konkurrencekategori består af en Huawei P30.
o Publikumsprisen består af en Huawei P30 Pro og Watch GT.

 


TAGS
foto
Huawei
Mobilfoto

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S