Home » Internet » 3 ting du skal undgå at poste på de sociale medier i juletiden
3 ting du skal undgå at poste på de sociale medier i juletiden

3 ting du skal undgå at poste på de sociale medier i juletiden

Share

Det er ikke alle oplysninger, der er lige smarte at dele på Facebook. Især i juletiden kan det få store konsekvenser, siger it-sikkerhedsekspert.

De sociale medier er et fantastisk værktøj til at kommunikere og dele festlige øjeblikke med dem du holder af. Det kan dog få alvorlige konsekvenser, hvis du deler de forkerte ting på det forkerte tidspunkt. Sådan lyder det fra it-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com.

Især i juletiden er det vigtigt at være ekstra opmærksom på, hvad du deler på sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram. Den danske it-sikkerhedsekspert kommer med 3 ting, som du skal undgå at uploade på de populære medier, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser.

1: Undgå opdateringer, der indikerer, at huset står tomt under julen
Det er hyggeligt at tilbringe julen hos familie og venner, men der er ingen grund til at reklamere med, at du ikke er hjemme og at huset står tomt.
De kriminelle kan også gå på Facebook og lave research over, hvem der har forladt sit hjem i julen.
Så hvis du skriver, at du er 14 dage hjemme hos dine forældre i Næstved, og at du kommer til at savne din nye Apple computer, din fladskærm og designer-stolen, som du fik i sidste adventsgave, så skal du ikke være overrasket, hvis tingene ikke er der, når du kommer tilbage.

Se også:  10 gode råd til sikker juleshopping på nettet

2: Vær forsigtig med at dele din placering
Placering eller location på en smartphone kan være utrolig nyttigt. Dine venner kan spore dig i et stort shoppingcenter og hele din fotosamling kortlægges med alle de steder i verden, du har været.
Det kan dog også skabe problemer. Både Facebook, Instagram og Twitter tillader at brugere linker både billeder og posts til en bestemt placering. Uploader du et billede af den lækre julemad med placering i et andet land eller område, end hvor du bor, kan de sociale medier skabe problemer, da du afslører, at dit hus er uden opsyn.
Alle dine venner kan se dine statusopdateringer og posts på de sociale medier, hvilket gør det nemt at kopiere eller tage et screenshot af opdateringerne. På den måde kan informationerne om din juleferie hos dine forældre nemt havne i hænderne på nogle, du hverken kender eller stoler på, siger Janus R. Nielsen.

Se også:  5 gode råd til at undgå identitetstyveri på Facebook

3: Tænk efter en ekstra gang før du tagger andre
Du er selv herre over de billeder og indlæg, du poster på de sociale medier, men tænk altid efter en ekstra gang, før du inddrager andre i dine opdateringer.
Det er værd at bruge et øjeblik på at tænke over, om de andre på billederne ønsker at blive identificeret. Det er slemt nok, hvis du selv har postet, at du tilbringer julen langt fra dit hjem, og du risikerer at komme hjem til et tomt hus. Har du inddraget et familiemedlem, som ikke har skærpet sine privatindstillinger på de sociale medier, er situationen endnu værre.


TAGS
Facebook
jul
sociale medier

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S