Home » Internet » 3 Internet til hjemmet [TEST]: Wi-Fi via det mobile bredbånd
3 Internet til hjemmet [TEST]: Wi-Fi via det mobile bredbånd

3 Internet til hjemmet [TEST]: Wi-Fi via det mobile bredbånd

Share

Teleselskabet 3 har skabt en utrolig simpel og prisvenlig måde at få Wi-Fi i hjemmet, selv for dem, der normalt ikke kan få adgang til bredbånd

”Internet til hjemmet” – så ligetil er navnet på 3’s nye bredbåndsløsning. Det er da heller ikke misvisende, men nu næppe heller særligt forklarende. For det er ikke hjemme-internet af den gængse type, der er tale om.

I stedet for at benytte sig af en bredbåndsinstallation i boligen, benytter 3 sit eget mobilnetværk til at levere internet til dit hjem. Det har både fordele og ulemper.

Nem og fleksibel

Blandt fordelene er, at det er utrolig nemt. Det eneste, du skal gøre for at komme på nettet, er at sætte det simkort, som leveres med abonnementet, i den medfølgende router, sætte routeren i stikkontakten og så koble dine enheder på det Wi-Fi-netværk, der dukker op. Koden står i bunden af routeren og kan ændres, så snart du er logget på. Opsætningen tager cirka to et halvt minut og kan klares af alle og enhver. Netop fordi du ikke er koblet på et internetstik i væggen, kan du tage dit Wi-Fi med dig hvor som helst. Så længe du kan finde strøm til routeren, kan du koble dig på netværket. Dog kun inden for landets grænser. Abonnementet gælder ikke i udlandet. Og selvsagt kun hvor der er dækning på det mobile bredbånd.

Se også:  Her er december måneds mest solgte mobiler - lille mobil er et stort hit

Det er der dog i det meste af landet. Også steder, hvor der ikke er adgang til kablet bredbånd og derfor almindeligvis ikke vil være mulighed for internet i hjemmet. 3’s løsning kan således være redningen for dem, der bor i yderområder, eller en fin løsning til sommerhuset.

Til det moderate behov

Du kan godt købe abonnementet uden router, hvis du selv skulle have en i forvejen. Men køber du det med 6 måneders binding, er der en Huawei-router med.

Huawei er stærk på netop denne slags router og har teknologien til at få det bedste ud af det mobile bredbånd. Med Carrier Aggregation har routeren mulighed for at lægge to frekvensbånd sammen, så du fordobler hastigheden. Den understøtter desuden LTE Cat 6, som kan nå hastigheder op til 300 Mbit/s.

Se også:  Islands tele-direktør: "Intet indikerer, at Huawei er usikkert"

Hastigheden afhænger dog af, hvor du benytter routeren. Jo længere du kommer væk fra en mast, jo sværere bliver det at få en ordentlig forbindelse. 3 lover ikke andet end forventet download-hastighed ved udendørs brug på 17-71 Mbit/s og upload 5-43 Mbit/s.

Vi ramte en fin hastighed på 66,5 Mbit/s download og 20,6 Mbit/s upload. Men det var så også midt i København. Selvom det var langt under halv styrke af vores almindelige bredbånd, var det rigeligt til streaming af musik, film og spil. Dog kan man godt risikere at ramme flaskehalsen, hvis hele familien er i gang samtidig.

Internet til hjemmet
  • Brugervenlighed
  • Ydelse
  • Pris
4

Internet til hjemmet

»Internet til hjemmet fra tele-selskabet 3 er en nem, billig, og enorm fleksibel løsning, som især vil være attraktiv for dem uden adgang til almindeligt bredbånd, men også snildt kan være løsningen for byboere med moderate behov og dem, der vil tage forbindelsen med sig.«

Pris: 230 kr./md., 100 kr. oprettelse
Router: Huawei B525, Carrier Aggregation, Cat 6
Hastighed: 17-71 Mbit/s down, 5-43 Mbit/s up
Dataforbrug: Op til 1 TB/md., derefter 2 Mbit/s resten af måneden

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
4G
bredbånd
mobilt bredbånd
teleselskabet 3

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S