Home » Skærm » 27 skalpelskarpe tommer fra Samsung
27 skalpelskarpe tommer fra Samsung

27 skalpelskarpe tommer fra Samsung

Share

Ligesom flad-tv’erne bliver computer-skærmene stadig større, billigere og bedre. Samsungs professionelle 27-tommers har næsten dobbelt så mange pixels som en almindelig fuld hd-monitor

Hvor stor en computerskærm er nødvendig til at klare et job? Spørger du din CFO (økonomichef), vil han/hun sikkert mene, at 20 tommer eller deromkring er rigeligt, og så starter priserne under 1.000 kroner. Men ligesom tv’erne til hjemmebrug bevæger computerskærmene sig opad i størrelse og nedad i pris, så den bevilgende myndighed bestiller måske ikke en mentalundersøgelse, hvis du begynder at tale om 24″ eller 27″ – i hvert fald ikke før du nævner Samsungs SA850-serie.

Op i opløsning

Fuld hd – 1.920×1.080 pixels – opløsning er for længst blevet standard på stationære computerskærme. Det er fint til 20″ og måske 24″, men vil du op i 27″, bør du overveje en WQHD (Wide Quad High Definition)-model med 2.560×1.440 pixels – 1,78 gange så mange som med fuld hd.

Udtrykt på en anden måde får du på den samme betragtningsafstand et meget større skrivebord, hvor du kan have flere brugbare vinduer åbne. Det kan spare dig for en masse [Alt]+[Tab]-tastaturkommandoer og/eller ændringer af vinduesstørrelser.

Se også:  Billigere støvsugere fra Samsung

Den høje opløsning er ingen udfordring for et nyere grafikkort til blot et par hundrede kroner. Derimod skal du være opmærksom på, at kun en såkaldt Dual-link-version af et dvi-kabel eller et DisplayPort-kabel har tilstrækkelig båndbredde. Hdmi kan normalt ikke klare mere end fuld hd, selvom standarden giver plads til højere opløsninger.

Forbedret skærmteknologi

Lcd-panelet på SA850 er baseret på Samsungs egen pls (plane-to-line switching)-teknologi. Firmaet lover en 100 procent korrekt gengivelse af sRGB-farveskalaen plus en betragtningsvinkel på 178 grader både vandret og lodret. Responstiden er respektable 5 millisekunder. Baglyset kommer naturligvis fra energiøkonomiske lysdioder, og Samsung opgiver et energiforbrug på 69 W ved normal drift. Her har firmaet absolut ikke lovet mere, end det kan holde, for med mine foretrukne indstillinger bruger skærmen under 25 W, og selv efter en nulstilling til meget mere blus på lampen sniger energimåleren sig kun op lige under 40 W. Hertil skal dog lægges omkring 10 W, hvis du bruger den indbyggede usb 3.0-hub.

To versioner

Lidt forvirrende kommer SA850 i to versioner. Alt om DATAs testeksemplar hedder S27A850T og har en dvi-d- og en hdmi-indgang. Den lidt dyrere S27A850D har to dvi-d-indgange, som skal gøre det muligt at tilslutte to computere og deles om den store skærm. På den måde får hver kilde et areal svarende til en 17″-skærm i 9:8-format.

Se også:  Danskerne vil have større tv-skærme

Begge versioner kan roteres fra vandret til lodret stilling, og når du installerer Samsungs MagicRotation Auto-program, skifter visningen automatisk. Det kan være smart, hvis du skal læse en meget lille skrift på et tekstdokument i stående A4-format.

Pragtfuldt arbejdsredskab

En 27″-skærm som Samsung SA850 er perfekt til mennesker, der gerne vil flytte deres fysiske skrivebord op på en enkelt skærm og arbejde hele dagen uden at blive træt i øjnene. Denne monitor er ikke alene stor og har mange pixels. Den har også en billedkvalitet, som du ikke finder bedre på denne side af en egentlig grafikerskærm fra for eksempel Eizo, hvor priserne begynder på mere end det dobbelte niveau.

Og så er den god ved miljøet, for med lidt tilvænning kan du undgå at printe meget af det papir ud, som du ellers har støttet dig til. Bedre end en lønforhøjelse!


Samsung S27A850T
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Samsung S27A850T er en 27″-skærm med næsten dobbelt fuld hd-opløsning og en billedkvalitet, der gør det til en fornøjelse at arbejde med flere åbne vinduer ad gangen. Den har gode indstillingsmuligheder i alle tre planer, når der tages godt fat. Prisen er høj, men kan forsvares, hvis bordpladsen ikke rækker til to 24-tommers på det samme budget.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S