26 ting du måske ikke vidste du kunne gøre med Windows 10

26 ting du måske ikke vidste du kunne gøre med Windows 10

Share

Fra låseskærm til menuen Start finder du en masse, som kan hjælper dig med at arbejde smartere, være mere organiseret og få optimalt udbytte af dit styre-system. Vi guider dig gennem 26 tips, som du måske ikke vidste du kunne med Windows 10. 

Udover de mange justeringer i maskinrummet, som løbende hjælper din pc med at køre glattere og hurtigere, har Microsoft med sin jubilæumsopdatering leveret forbedringer, som du måske ikke kender endnu

1. Hop på hotspots med Windows 10

Ting-du-ikke-vidste-om-windows-10-1

Er du på farten, har du sikkert behov for at komme på nettet fra tid til anden. Med den såkaldte Wi-Fi-assistent kan du indstille Windows 10 til selv at finde og foreslå tilgængelige hotspots. Vælg Indstillinger > Netværk og Internet > Wi-Fi. Her finder du også muligheden for at opsnuse betalingstjenester og tilmelding til Hotspot 2.0-netværk. Vær opmærksom på, at hotspots og offentlige netværk ikke altid er sikre. Når du logger på, bør navnet på netværket være ledsaget af en beskrivelse.

Se også:  50 hemmelige tips til Windows 10
2. Tid og dato med et klik

Ting-du-ikke-vidste-om-windows-10-1

Har du brug for et hurtigt overblik, kan du med et enkelt klik åbne en kalender og få vist et stort ur ved at klikke på tids- og datoangivelsen i proceslinjen ved siden af ikonet for Handlingscenter. Har du flere konti tilknyttet, vil aftaler etc. blive føjet til kalenderen. Klik på ”+” for at åbne appen Kalender og tilføje nye begivenheder.

3. Begræns antallet af beskeder med windows 10

Ting-du-ikke-vidste-om-windows-10-1

Er du træt af de mange beskeder og meddelelser, som dukker op i proceslinjens Handlingscenter, kan du begrænse dem. Under Indstil-linger skal du vælge, hvilke apps og programmer, du ønsker skal sende dig notifikationer. Gå ind under ”Indstillinger > System > Beskeder og handlinger”. Under Meddelelser kan du slå skyderen til eller fra, alt efter om du ønsker, at programmet eller appen give dig notifikationer. Du kan ligeledes fravælge alarmer, påmindelser og forslag.

Se også:  Guide: Find alle de bedste apps i Windows 10
4. Skift højttaler og lydenhed

Ting-du-ikke-vidste-om-windows-10-1

Ikke alle nøjes med at høre musik, film eller lyde fra spil på compute-rens indbyggede højttalere. Bruger du også eksterne højttalere, hovedtelefoner etc., skifter du nemt med et enkelt klik på volumenikonet i proceslinjen. Hører du musik fra en enhed, som er låst, kan du styre afspilningen med kontrolpanelet, som vises direkte på låse-skærmen.

Del denne