Home » Andet » 24 sikre tips til årets julegave
24 sikre tips til årets julegave

24 sikre tips til årets julegave

Share

O.k., du må gerne forære dem til dig selv. For vi har – synes vi – fundet 24 virkelig spændende nyheder fra året, der gik. Nogle af dem er endda brandnye, men fælles for dem er, at hvert af disse gavetips vil blive taget godt imod, også selvom du overvinder dig selv og giver gaven væk

De spejlløse kameraer stormer frem. Du får det bedste fra to verdener: et kompakt kamera, der samtidig har udskifteligt objektiv. Det lækreste inden for genren lige nu er Olympus’ retrodesignede Pen-model.

Den nyeste variant er en perle, der tilbyder høj byggekvalitet, god billedkvalitet og ikke mindst en række programmer, herunder effektfiltre, der gør det til en leg at være kreativ. Læg dertil filmfunktion i Full HD i god kvalitet, og man har et kamera, som er unikt i sin klasse. Elsket både af den kreative amatør og den professionelle, der vil have et ekstra kamera.

Fra 5.400 kr., www.olympus.dk

[pt id=’2018581′ size=’large’ link=’file’]

 

Kompakt Android 2.3.4-baseret telefon, som har en højfølsom 3”-touchskærm med ridsefrit mineralglas, som du kan betjene, selv med våde fingre. Den nye Xperia er skabt til udendørsbrug, og den er vandtæt ned til en meters dybde i 30 minutter. Der medfølger håndledsrem, og der er både pulsmåler, barometer og indbygget GPS.

Med andre ord er det et redskab, du også kan bruge, når du cykler, løber eller er aktiv på anden måde. Den kan registrere, hvor du har været, hvor meget energi du har brugt osv.

2.199 kr., www.sonyericsson.com

[pt id=’2018582′ size=’large’ link=’file’]

 

Ultrakompakt bærbar pc, som har 13,3”-skærm med HD-opløsning. Går fra vågeblus til fuld funktion på 1,5 sekunder. Fra dvale er du oppe på 6 sekunder.

Aspire S3 fås med i5-processor og Intel HD Graphics, så trods de små dimensioner er der tale om en kraftig bærbar. Den har fine 4 GB ram og en solid state-harddisk på 320 GB. Læg dertil det lækre design.

6.490 kr., www.acer.dk

[pt id=’2018583′ size=’large’ link=’file’]

 

iPad er mere end en tabletcomputer, den er en ren multimediecentral, og nu vi alligevel bruger den til musik og video, skal der jo god lyd til. En genvej er Logitech AV Stand, som via sine stereohøjttalere giver flot volumen med masser af spredning, så lyden når helt ud i stuen.

Se også:  Stortest af bærbare pc'er: Spring på den nye laptop-generation

Der medfølger en fjernbetjening, som er handy, når Logitech’en bruges som musikafspiller i reolen. Har du andre lydkilder, for eksempel en Android-baseret mobil, sætter du den bare til AV Stand via et 3,5 mm stik.

649 kr., www.logitech.dk

[pt id=’2018584′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan forvandle dit tv til en multimediecentral med WD Live TV Hub. Hubben har indbygget trådløst netværk og kan gå direkte på YouTube og Facebook. Den kan også streame direkte fra den netværksharddisk, hvor du gemmer dine yndlingsfilm. Filmene leveres i Full HD-opløsning og naturligvis med surroundlyd.

Du skal blot tilslutte enheden til dit tv med et HDMI-kabel, trykke på start, og du er kørende. Der er indbygget harddisk på 1 TB. Det hele håndteres fra den medfølgende fjernbetjening.

1.334 kr., www.wdc.com

[pt id=’2018585′ size=’large’ link=’file’]

 

Den minder om B&W’s lækre Zeppelin, men da Nad benytter Bluetooth, kan du streame musik til højttaleren med indbygget forstærker fra din pc, Mac, iPod/iPhone eller Android-smartphone. Zeppelin derimod kræver en iPod/iPhone eller AirPlay. Prisen er til gengæld tæt på en Zeppelin.

Der er også dock til iPod/iPhone. Lydkvaliteten skulle være i orden, da der benyttes en forstærker, som man kender fra Nads hi-fi-forstærkere, og digitalkonverteren arbejder med en meget høj opløsning – 35 bit/844 kHz. Det sikrer en detaljeret og finkornet lyd.

Fra 4.499 kroner, www.hifiklubben.dk

[pt id=’2018608′ size=’large’ link=’file’]

 

Dette er ikke kun en gave til dig selv eller din partner – det er en gave til hele huset! Sonos er helt i front, når det gælder musikstreaming i hjemmet, og med den nye, prisbevidste enhed Sonos Play:3 kan du hurtigt få sendt musik fra din computer rundt i huset, nyde de tusindvis af internetradioer, der findes, og styre det hele fra din iPhone eller Android-mobil.

Se også:  Microsofts nye computer viser Windows-verdenen fra den lette og prisvenlige side

Jo flere enheder du smider ned i gavesækken, des flere rum kan du forkæle med multirumslyd, og parrer du to Sonos Play:3-enheder, så kan de også dublere som stereohøjttalere.

2.399 kr., www.hifi-klubben.dk

[pt id=’2018588′ size=’large’ link=’file’]

 

En af de bedste Android-mobiler i øjeblikket er denne smækre og ultraslanke sag fra Samsung, Galaxy S II. Samsung har skabt en utrolig lækker, let og samtidig stærkt alsidig Android-mobil, der byder på alt fra en uovertruffen AMOLED-skærm, dual core, NFC-chip, HDMI-mirroring, musikbutik, 1080p-video, DLNA og meget, meget andet. Det er simpelthen toppen af Android-poppen og en gave, enhver gadget-elsker vil … elske!

4.999 kr., www.samsung.dk

[pt id=’2018589′ size=’large’ link=’file’]

 

Trådløs mus, der skiller sig ud med et unikt design – men et, der har et formål. Den kan nemlig bruges på næsten alle typer underlag. Microsoft kalder det for BlueTrack-teknologi, og musen har en ekstra stærk sender, der præsterer en rækkevidde op til 10 meter.

Arc er med sin bueform særligt håndvenlig. Den kan ganske fikst klappes sammen, så den let kan ligge i en taske. Musen er aktiv, så snart du rører ved den, og den slukker automatisk, når du retter den ud.

449 kr., www.wupti.dk

[pt id=’2018610′ size=’large’ link=’file’]

 

Nespresso tilbyder espresso, lungo, cappuccino eller latte macchiato ved noget så simpelt som et tryk på en knap, så det er lige før, man fælder en tåre. Den har en aftagelig mælkebeholder, du kan smide i køleskabet, og et design, du godt kan være bekendt at have stående fremme i stuen.

2.599 kr., www.nespresso.dk

[pt id=’2018611′ size=’large’ link=’file’]

 

Alle kender vist Angry Birds fra mobiluniverset. Og vi garanterer, at alle – store som små – vil blive vildt begejstrede over de kendte spilfigurer som rigtige bamser i to størrelser. Trykker du på de små fugle eller grises hoveder, bliver du endda belønnet med de velkendte lyde fra spillet. Og pas på – måske begynder hele familien at stable bøger op og kaste med bamser. Så er underholdningen i juledagene sikret.

99 kr. for små, 169 kr. for store. www.coolstuff.dk

[pt id=’2018612′ size=’large’ link=’file’]

 

En tablet, der virkelig kan give iPad 2 kamp til stregen. Med sine store flotte 10,1-tommers-skærm viser den film i ægte 16:9-format, og lyden er også overbevisende god. Det er en af de bedste tablets overhovedet, og hvis du ikke ønsker at blive en del af Apples økosystem, så er den perfekt til dig. På Android Market kan du finde rigtig mange spil og seriøse programmer, næsten lige så let som på iTunes.

Fra 3.700 kroner, www.samsung.dk

[pt id=’2018613′ size=’large’ link=’file’]

 

Væk med det trådløse, ustabile og dårligt ydende trådløse netværk, og skift det ud med et stabilt netværk over elnettet. Powerline adapter-teknologien (pla-teknologien), har været fremme i flere år, men stabiliteten og evnen til at hoppe på faserne har været lidt svingende.

TP-Link har lanceret et pla-kit bestående af to enheder, som både er let at bruge, sikrer en meget stabil forbindelse, og som springer bedre på faserne end nogen anden pla-løsning. Denne dims vil de fleste nørder og ikke mindst gamere elske.

Set til 320 kroner, www.tp-link.com

[pt id=’2018614′ size=’large’ link=’file’]

 

Film skal ikke ligge på dvd- eller Blu-ray-skiver. Næ, de skal ligge på en harddisk og afspilles via din media-afspiller. A.C. Ryans Playon!HD2 er rigtig god. Den er udstyret med en 1,5 TB intern harddisk, så du kan lægge rigtig mange film, billeder og musiknumre over på den, og så kan hele familien nyde det sammen. Skulle du have flere film, end der kan ligge på den, så kan den naturligvis også afspille via USB eller net, og den kender stort set alle de filmformater, du kan finde på at kaste efter den.

Set til 2.200 kroner, www.acryan.com

[pt id=’2018615′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvem vil ikke gerne have en hurtigere computer? En af måderne at klare det på er at udskifte den almindelige harddisk med en lynhurtig SSD. En af de både gode og økonomisk overkommelige er Kingstons HyperX 120GB Upgrade Kit, som gør det let at skifte den eksisterende harddisk i din laptop ud. Den medfølgende software sørger for, at din gamle harddisk bliver klonet, så du ikke mister nogen data.

Set til 1.700 kroner, www.kingston.com

[pt id=’2018616′ size=’large’ link=’file’]

 

Det nye danske firma Libratone laver nogle af de lækreste AirPlay-højttalere, vi endnu har set, og i efteråret er de netop kommet med to skønne sager, der er usandsynlig flotte og nordiske. Libratone Live og Libratone Lounge. Live er en højttaler, du kan slæbe med rundt i hjemmet og fodre med musik fra din computer eller iPhone/iPad via Apples trådløse teknologi AirPlay. Live er en lydbar, du kan smække under dit flad-tv eller bare bruge som en stilig højttaler, du også kan streame musik til via AirPlay.

Libratone Live 4.999 kr., Libratone Lounge 8.999 kr., www.libratone.dk

[pt id=’2018617′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du vil samle din egen computer, er det vigtigt, at du får de rigtige dimser, og her spiller kabinettet en meget væsentlig rolle. For ikke alene skal der være plads og forbindelser nok. Det skal altså også se godt ud, og så skal det være let at komme ind i de indre dele. Shinobi-kabinettet er udstyret med et røgfarvet plastvindue i den ene side, har en gummiagtig belægning på fronten og oversiden, og der er ingen skarpe kanter eller lignende inden i kabinettet. Der medfølger 2 stk. 120 mm-kabinetblæsere.

Set til 590 kroner, www.bitfenix.com

[pt id=’2018618′ size=’large’ link=’file’]

 

Her er laptoppen, der scorer topkarakter, når det kommer til blæreværdi. Lenovos nye bærbare er ultratynd, kun 16 mm, og du kan åbne skærmen helt op til 180 grader. Tastaturet er utroligt behageligt at arbejde på, skærmen er i topklasse, og den starter på kun 28 sekunder, hvilket opnås ved at blande en lynhurtig SSD med RapidBoost-teknologien. Vægten ligger på kun 1,7 kilo inklusive batteri, og skærmen er med sine 13,3” perfekt til rejsebrug. Hvis penge ikke er en begrænsning, så kunne denne maskine meget vel være vores favoritjulegave.

Fra 9.000 kroner, www.lenovo.dk

[pt id=’2018619′ size=’large’ link=’file’]

 

Godt nok findes der efterhånden en hel bunke tablets, men den allestedsnærværende tablet fra Apple er ikke til at komme uden om. I sin anden inkarnation er den bedre end nogensinde. Du får adgang til et væld af spil og andre apps fra iTunes, en brugervenlig grænseflade og et helt igennem lækkert produkt. Vi spår, at iPad 2 kommer til at ligge under mange juletræer verden over.

Fra 3.699 kr., www.apple.dk

[pt id=’2018625′ size=’large’ link=’file’]

 

En ny mus er altid et godt bud på en prisbillig julegave. Den spritnye Logitech Wireless Mouse M525 har et meget præcist scrollhjul, så du får en blød og behagelig oplevelse, mens der navigeres på lange websider. Hjulet kan tiltes lidt til siderne, så du kan bevæge dig til højre eller venstre på websiden, fikst. Der er ergonomisk design, så den skulle være til at holde ud at bruge i timevis, når der spilles. Der medfølger trådløs mini-USB-modtager. Musen fås både i den viste hvid-røde version og i sort med røde striber.

349 kroner, www.logitech.dk

[pt id=’2018626′ size=’large’ link=’file’]

 

En stor pc indbygget i skærmen eller omvendt? Uanset hvad man vælger at kalde alt i en-modellerne, er de smarte. Især den nye fra HP, der har trykfølsom skærm på 23” og samtidig er designet, så den er flot at have stående på bordet. Den har en række touch-applikationer, et fritstående skærmkabinet, der kan vippes og har plads mellem stander og skærm til at skjule tastaturet, når det ikke er i brug. Skærmen viser HD-opløsning, og lyden håndteres af Beats Audio, så multimedia-egenskaberne også er på plads. Den er udstyret med Intel Core i3-processor, og du får 4 GB ram og hele 1 TB harddisk.

8.124 kroner, www.hp.dk

[pt id=’2018627′ size=’large’ link=’file’]

 

Er du til digitale spejlreflekskameraer, er du heldig, hvis du altså har vundet i Lotto! For Canon har netop lanceret en ny topmodel. 1D X har full frame-billedsensor med 18-megapixels opløsning. Kameraet er lynhurtigt; det kan skyde billeder på 18 megapixel 10 gange i sekundet. Læg dertil, at det kan presse lysfølsomheden til svimlende 200.000 ISO. Der er hele 61 autofokuspunkter, og der kan naturligvis også filmes i Full HD-opløsning. Prisen er selvfølgelig kun for huset … Skal du have et par objektiver med, der vel at mærke er i samme klasse, kan du doble prisen. Men drømme må man da i den søde juletid.

Ca. 45.000 kroner, www.canon.dk

[pt id=’2018628′ size=’large’ link=’file’]

 

En bærbar harddisk kan vi alle have brug for, og er den med USB 3.0 som denne Buffalo MiniStation, er det også fint, for så går det nemlig hurtigt med at få overført data. Et ekstra plus er, at den tåler et fald på mere end to meter og opfylder det amerikanske militærs standardkrav. Det er med andre ord harddisken til Navy Seals eller bare til dig, der har din computer og harddisk med i vildmarken. Fås i to varianter med 500 GB og 1 TB plads.

760 kroner (500 GB), 1.095 kroner (1 TB), www.buffalotech.co.uk

[pt id=’2018629′ size=’large’ link=’file’]

 

Julen er familiens fest, og så skal der tv til. Er husalteret på 42” eller mere ikke nok, er den bedste løsning, når prisen ikke må være for høj, en projektor. Et godt bud er den helt nye fra Epson, som kan give et billede på mindst 100”. Det er ikke kun fint, når der skal ses Hollywood Blockbuster-film i vintermørket. Det er også perfekt, når der skal spilles konsolgames. Projektoren håndterer op til 720p HD-opløsning og leverer høj kontrast. Lysstyrken er 2.800 lumen, hvilket betyder, at du også kan bruge den i dagslys. Fotos kan ses via USB-indgangen.

Ca. 5.000 kroner, www.epson.dk

[pt id=’2018630′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
bamser
Bærbar computer
computer
harddisk
Højttaler
iPad 2
julegaveide
julegaver
kaffemaskine
Kamera
mus
Projektor
smartphone
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S