Home » Andet » 2019 tech forudsigelser og spådomme
2019 tech forudsigelser og spådomme

2019 tech forudsigelser og spådomme

Share
Morgendagens grafik

AMD satser på mellemklassen; Nvidia fører i toppen.

I 2018 fik vi ray-tracing til Nvidia, men Turing lod faktisk meget tilbage at ønske. Den fuldfede arkitektur leverede en solid ydelsesstigning på 30 procent, men da den kostede over 70 procent mere – takket være indførelsen af dedikeret ray-tracing og DLSS-hardware – føltes denne gevinst lidt halvkedelig.

Nyt arkitekturdesign og dets implementering bliver altid ledsaget af højere produktionsomkostninger, men denne pris var svær at sluge, navnlig da der ikke var nogen spil, man kunne afprøve funktionerne på.

Der er imidlertid også fordele. Konkurrence presser priserne ned, motiverer til innovation og giver bedre løsninger til os alle. Det hele drejer sig om AMD. Det magiske ord er Navi, og vi burde se frem til en lancering i anden halvdel af 2019. Denne 7 nm-gpu vil blive produceret af TSMC, det samme selskab, der leverer AMD’s Zen 2-chips.

En fuldfed Turing-chip.

Vi ved ikke alverden om Navi i øjeblikket, men der går rygter om, at den bliver positioneret som en mellemklasse-gpu snarere end som en chip i den høje ende. Det er interessant: Hvis den rummer kraft nok til den rette pris i mellemklassen, kan den meget vel presse priserne på Nvidias andre produkter i topklassen, idet man justerer hele arsenalet for at kompensere. Og som erfaringen har lært os, er det mellemklassekortene, der betyder mest for producentens profit og markedsandel.

Se også:  Kender du fremtiden? Det gør Samsung

Selv hvis AMD ikke kommer til at skovle penge ind fra pc-entusiasternes verden, er firmaets Radeon-brand solidt sikret på grund af dets kolossale dominans, når det gælder konsolcomputere. Og det er et meget stort marked at kontrollere. Betyder det, at vi må sige farvel til AMD i den dyre ende? Sandsynligvis.

Kan vi forvente, at Nvidias priser bliver ved med at stige? Tja – medmindre en anden producent dukker op med en total omkalfatring af den måde, hvorpå vi renderer gaminggrafik, ser det ud til, at firmaets dominans på dette marked fortsætter.

Nvidias bud på mellemklassen

Når det er sagt, forventer vi stadig nogle lanceringer fra Nvidia engang i år. Der må komme en Turing-variant (eller omdøbt til Pascal) af RTX 2060, og vi mangler tilsyneladende stadig en eller anden form for Titan. Det vil overraske os, hvis ikke man skal punge mange penge ud for én ekstra GB gddr6, nogle få CUDA-kerner og et par udviklerraffinementer.

Se også:  Fremtidens Hjem: Sådan ser det ultimative smart home ud

2060 er også særdeles interessant, og det vil vise sig, hvilken nomenklatur Nvidia beslutter sig for at bruge. Hvis det er et GTX-kort, og Nvidia dropper RTX-hardwaren, (hvilket ville give bedst mening i betragtning af dens slappe ydelse selv ved 1080p), kan det blive et ganske imponerende lavpriskort.

Kan vi forestille os en RTX 1060 uden den tunge RTX hardware?

Hvad angår specifikationer, forventer vi omkring 1.920 CUDA-kerner og potentielt enten 8 GB eller 6 GB gddr5X i modsætning til gddr6. Det burde give en ganske fin ydelse på omkring 60 fps ved 1440p. Men alt dette er naturligvis blot spekulation.

Vi har allerede set nogle foreløbige tal, der er blevet lækket på nettet. Det gælder navnlig i Final Fantasy XV’s benchmark, hvor et formodet RTX 2060 scorede 2.589 point ved 4K; til sammenligning scorede GTX 1060 1.985 i alt. Det er som forventet en stigning i ydelse på omkring 30 procent.

Det er ikke blevet officielt bekræftet, men dette kort beholder sin RTX-nomenklatur. Hvis vi skulle se RTX-hardware klare sig bedre, ville det formentlig blive 24 RT-kerner og 192 Tensor-kerner – lidt i underkanten til egentlig support af ray-tracing eller DLSS. DLSS bliver nok vigtigere ved 1080p-gaming end ray-tracing, men under alle omstændigheder ved vi endnu ikke noget om prisen.

TAGS
innovation
nvidia
ny teknologi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S