Home » Erhverv » 20 millioner kroner til dansk it-frontløber
20 millioner kroner til dansk it-frontløber

20 millioner kroner til dansk it-frontløber

Share

Dansk virksomhed vil sætte skub i mixed reality

Der er næppe nogen, der er i tvivl om, at Silicon Valley er stedet hvor it-vuggen stod og rokkede. I dag findes imidlertid mange andre innovative it-miljøer verden over, og selv i lille Danmark er vi skarpe til at udtænke nye, spændende løsninger. Så skarpe, at vi kan tiltrække dollars i millionklassen fra investormiljøet i Silicon Valley. Udvalget af interesserede hjemlige investorer er nemlig forholdsvis begrænset.

Senest har den danske virksomhed Spektral modtaget 20 millioner kroner, hovedsageligt fra den anden side af Atlanten, og de skal være med til at sætte yderligere skub i udviklingen af virksomhedens teknologi til Mixed Reality. At Spektral har fat i noget rigtigt understreges endvidere af, at en af verdens førende eksperter inden for machine learning, danskeren Danny Lange, nu er trådt ind i bestyrelsen.

Se også:  De fleste synes at kundeservice generelt er for ringe
I realtid på en smartphone

Netop ved at kombinere de nyeste metoder til deep learning og computer vision gør Spektrals teknologi det muligt at arbejde visuelt med alle lag i en video. Det er vel at mærke ikke en teknologi, der kræver monsterkræfter. Faktisk kan det lade sig gøre i realtid på en smartphone, hvor det er muligt at ændre baggrunden i en kvalitet og detaljegrad, som hidtil kun har kunnet lade sig gøre ved hjælp af komplicerede greenscreen-løsninger. Spektral arbejder desuden på en segmenteringsteknologi, som kan projicere masker og animationer over på en anden krop – et såkaldt ”body-swap”.

Dermed åbner man op for en lang række nye og innovative muligheder for, hvordan alle kan lave en yderst avanceret videoproduktion direkte på deres telefon. Teknologien fra Spektral kan processere både billeder og video med en hastighed på 60 fps, hvilket er det samme som realtid. I forhold til brugervenlighed renderes videoen automatisk på telefonen, og der er ingen ventetid. Samtidig er der tale om en kvalitet, som hidtil har været uhørt for en mobilløsning.

Se også:  Menneskeligt set: Kryptiske valutaer

TAGS
erhverv
innovation
virksomhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S