Home » Hovedtelefoner og højttalere » 1More H1707 og 1More E1010 [TEST]: Luksuriøse lyttebøffer til lavpris
1More H1707 og 1More E1010 [TEST]: Luksuriøse lyttebøffer til lavpris

1More H1707 og 1More E1010 [TEST]: Luksuriøse lyttebøffer til lavpris

Share

1More er endnu et kinesisk mærke, som vil have en del af det boomende marked for hovedtelefoner. Pris og kvalitetsforholdet er attraktivt, og udstyret er ude af denne verden

Husets frue fik næsten stjerner i øjnene, da hun på et splitsekund spottede de to overlækkert udførte 1More-emballager på skrivebordet.

De kunne sagtens komme fra en af de eksklusive butikker, hun nyder at ose i. Men endnu en gang blev hun skuffet. Det var ikke gaver til hende, og i øvrigt var der ”kun” hovedtelefoner i kasserne.

Udfordrer Apple

Men hvilke hovedtelefoner! 1More er et ungt kinesisk firma fra 2013, som er grundlagt af tre chefer fra verdens største elektronikproducent, Foxconn, og finansieret af det fremstormende smartphone-mærke, Xiamo. Ambitionerne fejler da heller ikke noget.

”Vi vil være Lexus på det globale audiomarked – ikke Toyota eller BMW,” har CEO Gary Hsieh udtalt til The Wall Street Journal.

1More går direkte efter det Apple-ejede Beats Internatio-nal, som Gary Hsieh kender aldeles udmærket fra sin tid hos Foxconn. Med erfaringer fra produktion af millioner og atter millioner af hovedtelefoner, musikafspillere, smartphones og andre gadgets ved folkene hos 1More stort set alt om, hvordan de brands, der nu er blevet konkurrenter, skruer deres produkter sammen.

Derefter er det ”kun” et spørgsmål om at plukke det bedste fra alle hylder, koge det hele sammen til noget nyt og spændende – og ramme nogle skarpe prispunkter.

Se også:  5 stærke tips før du køber hovedtelefon
Lækker præsentation

På Alt om DATA har vi ikke for vane at trætte læserne med et megalangt, savlende referat af vores unboxing-ceremoni for et produkt. Der skal stadig mere end 1More til at få os til at bryde med denne praksis, men som vi allerede har nævnt, har firmaet ikke gjort for lidt ud af emballagernes wow-faktor.

Elegante bokse i meget svært karton, afdæmpede brun/beige hotelfarver – ligesom Louis Vuitton – plus masser af tilbehør signalerer klasse og kvalitet.

Over-ear

Denne test handler om 1Mores flagskibe inden for kablede, passive hovedtelefoner. Firmaets Triple Driver Over-Ear Headphones med den prosaiske modelbetegnelse H1707 er en gennemført lækker, traditionel hovedtelefon med kapsler, som omslutter ørerne.

Umiddelbart ser konstruktionen ud til at være åben, men i stil med nogle blærede urmærker har 1More brugt en transparent bagplade, så man kan se ind til ”værket”. Dette betyder også, at man får en ret god akustisk isolation fra omgivelserne – og ikke plager andre i nærheden ret meget med sin musik.

H1707 er ikke verdens første flervejs-hovedtelefon, men den hører til de mere spændende. Hver ørekapsel indeholder en 40 mm titanium-driver, en keramisk diskantenhed og en såkaldt basreflektor, der ser ud til at fungere som en passiv slavebas.

99 % af alle hovedtelefoner er opbygget med en enkelt mini-højttaler, som skal dække hele frekvensområdet. 1More H1707 indeholder hele 3 drivere og rækker op til 40 kHz.

I stil med flere af de tunge hi-fi-mærker har 1More hyret en professionel lydmand, Luca Bignardi, til at ”tune” deres flagskibe. Luca skriver på sin hjemmeside, at han har været nomineret til en Latin Grammy, og nogle af de album, han har arbejdet på, har vundet Grammy og Latin Grammy Awards.

Se også:  Trådløse hovedtelefoner [STORTEST]: Din bedste ven på rejsen

Blød læderpolstring af hovedbøjlen og ørepuderne sørger for en god pasform – i hvert fald til denne skribents hoved – og komfort til lang tids lytning.

Det aftagelige kabel med Kevlar-kerne kommer med et forgyldt 3-polet jackstik og har ikke nogen fjernbetjening på ledningen. Det henvender sig således mere til hjemmelytning via en forstærker end til brug med en smartphone.

Da flere dedikerede hovedtelefonforstærkere nu er udstyret med balancerede udgange for større kanalseparation, havde det været rart med et 4-leder kabel med et matchende stik, men det tilbyder 1More ikke (endnu).

1More gør en del ud af, at deres flagskibe er ”Hi-Res Audio” certificeret af Japan Audio Association. Det betyder i praksis, at frekvensområdet går op til 40.000 Hz, svarende til digitallyd med en sampling-frekvens på 96 kHz.

Den anden primære Hi-Res Audio-parameter er opløsningen, som skal være 24-bit, men den bestemmes af indholdet og afspilleren – ikke af hovedtelefonen eller højttaleren.

TAGS
1More
god lyd
in-ear-høretelefoner
over-ear høretelefoner

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S