Home » Kamera » 18 millioner kompakte pixel
18 millioner kompakte pixel

18 millioner kompakte pixel

Share

Det digitale spejlreflekskamera bliver stadig bedre, billigere og ikke mindst mindre. Canon Eos 100D er Canons mindste, men det lille kamera er på mange måder en kæmpe

Man skal have Canon Eos 100D i hånden for helt at forstå, hvor kompakt og lille det er. Heldigvis er håndgrebet udført ergonomisk korrekt, så man rent faktisk kan få fat i det og bibeholde et godt greb, når man skyder. Men der er ikke plads til store fingre.

For at holde kameraet kompakt har man udstyret det med en enkelt stor knap øverst, hvor du kan vælge mellem de mange indstillinger. Her er også auto-indstillingen, hvor kameraet selv vælger motivprogram – det er nok den, de fleste brugere vil vælge. Og indstillingen fungerer godt, for der er ikke tale om en ”idiotknap” som i gamle dage. Et motivprogram i dag kan i Canons og i mange konkurrenters tilfælde operere intelligent. Kameraet har et hav af billeder, som det kan vælge mellem. Når du så vil skyde, vil billedprocessoren lynhurtigt kigge sit ”katalog” igennem og vælge det, der ligner mest – og ud fra det indstille kameraet til at stille skarpt på forgrunden, hvis det er et portræt, have høj dybdeskarphed ved et landskab og så videre.

Se også:  Duel på kamera-teknologi: SPEJL versus SPEJLLØS

Dette kan kun lade sig gøre, fordi billedprocessoren er blevet så hurtig, at den kan nå at bearbejde og udføre alle disse beregninger på så kort tid, at du ikke kan mærke det. Det er ret imponerende faktisk, for det fungerer også, når du tager billeder i serie. Men det understreger blot, hvor stor processorkraft der reelt er i et moderne kamera.

[pt id=’2027428′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Et af markedets mest kompakte spejlreflekskameraer – knap 12 cm bredt – har trods de små dimensioner meget høj opløsning.”‘]

Et af markedets mest kompakte spejlreflekskameraer – knap 12 cm bredt – har trods de små dimensioner meget høj opløsning.

Trods dimensionerne har Eos 100D en opløsning på hele 18 millioner pixel, hvilket svarer til, hvad mange professionelle kameraer kan tilbyde.

Se også:  Vildt billige Canon-printere til hjemmekontoret

Du kan naturligvis også filme i fuld hd. Men det kan du med de fleste spejlreflekskameraer i dag. Det, der gør Eos 100D virkelig interessant er, at det er udstyret med en billedsensor, som er meget følsom. Det betyder, at du kan tage billeder under svag belysning og stadig få et godt resultat.

Følsomheden skyldes, at billedsensoren trods kameraets dimensioner består af ”store” billedpunkter. Store billedpunkter giver ofte bedre farvedybde og gode farver. Det oplever du straks. I almindeligt dagslys er der virkelig knald på lyset – nogle gange er det faktisk, som om billederne er lidt for lyse i det.

Læs hele testen i Datatid 08/2013.

[pt id=’2027429′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”På den store skærm kan du løbende følge blandt andet hvilken blænde du eller kameraet har valgt. Det er et værktøj man sætter pris på.”‘]

På den store skærm kan du løbende følge blandt andet, hvilken blænde du eller kameraet har valgt. Det er et værktøj, man sætter pris på.


Canon Eos 100D
  • Brugervenlighed
  • Funktionalitet
  • Ydelse
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Canon
Kamera
Spejlrefleks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S