Home » Bærbar computer » 17,3″ bærbar til uhørt lav pris
17,3″ bærbar til uhørt lav pris

17,3″ bærbar til uhørt lav pris

Share

Det er ikke forbudt at maksimere, hvad man får for sine penge. Kig på understående 17,3″ bærbare computer. Den koster meget tæt på 3000 kroner – fra den gode side.

Har man ønsket om en bærbar med en stor skærm, men ikke ønsket om at investere det helt vilde i computeren, kan det faktisk godt lade sig gøre på fornuftig vis.

MEDION AKOYA E7222 MD99260 kommer til salg i danske ALDI butikker onsdag den 18. september til den yderst beskedne pris af 2999 kroner. Det er meget billigt for en 17,3” bærbar, uanset hvordan man vender og drejer det.

Fornuftigt med features

Nu skulle man tro, at en bærbar til den pris er fuldstændigt pillet for features, men det er dog ikke tilfældet. Prisen er i stedet holdt nede ved, at der er anvendt hardware i den mere beskedne ende af skalaen. Ikke i en grad så MEDION AKOYA E7222 MD99260 opleves som værende skrabet, men det er snarere størrelsen, og det den bærbare kan bruges til, der fokuseres på.

Det er langt fra enhver bærbar, der i dag har et optisk drev, dog ses de normalt stadig i 17,3″ som denne. Der er således også et indbygget dvd/cd-brænder multidrev i computeren. Foruden dette har den bærbare også to USB 3.0-porte, to USB 2.0-porte, HDMI-udgang, VGA-udgang samt 6-i-1 kortlæser. Der er endvidere indbygget mikrofon og hd-webcam samt de uundgåelige stik til ekstern mikrofon samt line-out med S/PDIF.

Der er indbygget numerisk tastatur, hvilket kun er naturligt størrelsen på MD99260 taget i betragtning. Men selv om der kan være visse fordele ved en stor bærbar, så er det i dette tilfælde ikke størrelsen på tastaturet. Det er nemlig ikke større end på en typisk 15,6″ bærbar.

Skærmens størrelse vil sikkert være det, der tiltrækker mange ved denne bærbare. Der er tale om en 17,3″ med skærmopløsningen 1600 x 900 pixel. Det er noget højere end de sædvanlige 1366 x 768 pixel skærmopløsning, der oftest ses i de knap så dyre bærbare, herunder også i den populære 15,6″ skærmstørrelse.

Det faktum, at man kan få vist flere opløsninger på skærmen ad gangen, er en fordel. Man får også en skærm, der har en minimalt højere pixeltæthed end en tilsvarende 15,6″ bærbar med en 1366 x 768 pixel skærmopløsning. Tallene er 106 ppi for MD99260 mod 100 ppi, det er værdier, der praktisk talt ikke kan adskilles af det menneskelige øje.

Skærmen er ikke en touchskærm, så langt går priserne trods alt ikke ned endnu.

God til hverdagen

MD99260 er en Windows 8 bærbar, der er baseret på en Intel Pentium 2020M dual core-processor på 2,40 GHz. Processoren understøtter hverken HyperThreading eller TurboBoost, selv om taktfrekvensen slet ikke er så ringe endda, så er der et stykke op til de mellemstærke og stærke af Core-processorerne fra Intel.

Processoren er i stand til at klare de fleste opgaver. Til almindeligt hverdagsarbejde med kontorprogrammer, surfing, filmvisning samt musikafspilning og lignende er den ganske kapabel. Det er først i det øjeblik, at man arbejder med programmer, der kræver meget af processoren, at begrænsningerne for alvor vil kunne mærkes.

Vi har målt ydelsen for processoren via SiSoftware Sandras aritmetiske cpu-test, hvor processoren blev målt til en score på 23 GOPS (giga operations per second). Det bekræfter den umiddelbare opfattelse af, at MD99260 mest er egnet til lette til middeltunge opgaver.

MD99260 har 4 GB ddr3-ram, hvilket er udmærket til Windows 8. Det passer også udmærket til denne bærbare, hvor hverken processor eller grafikdel er så stærk, at man for alvor ville kaste sig ud i opgaver, hvor eksempelvis 8 GB ram ville være en stor fordel.

Der er ikke noget dedikeret grafikkort i MD99260, det er selvfølgelig først og fremmest på grund af prissætningen. Grafikdelen i processoren hedder her Intel HD Graphics. Processoren er baseret på Ivy Bridge arkitekturen og grafikdelen har en nominel taktfrekvens på 650 MHz samt en maksimal taktfrekvens på 1100 MHz.

Men her er flere kerneteknologier deaktiverede i grafikdelen i modsætning til Core i3-processorer, i5-processorer og Core i7-processorerne. Det drejer sig blandt andet om Quick Sync, der hjælper med til at speede hastigheden på videokonvertering.

MD99260 kan bruges til at spille computerspil, man skal bare ikke kaste sig over grafiktunge spiltitler eller forvente at køre med de højeste kvalitetsindstillinger i mellemkrævende spil. De i Windows 8 integrerede spil er intet problem, ligesom mange andre spiltitler sagtens kan spilles, så længe de tungeste first person shooters undgås. Til multimediebrug, til afspilning af film og lignende er processoren ganske udmærket.

Vi har målt ydelsen i CineBench R11.5, hvor OpenGL scoren viser 9,55 fps, cpu multiscoren ligger her på 1,91 point. Ingen af delene er vildt imponerende, men det er forventelige resultater, hardwaren taget i betragtning. Vi har også målt ydelsen med PCMark 7, hvor suitescoren er 2247 PCMarks, hvilket igen er en god grundlæggende score for en bærbar, der hverken har meget hurtig processor, eller en ssd der kan pumpe resultatet i vejret.

Harddisken er på 500 GB, det er måske ikke det hurtigste drev, vi har set i en bærbar, men den er trods alt kvik nok i brug. Den er heller ikke så stor, som de ofte ses i MEDION bærbare, men her spiller prisen ind igen. I HD Tune Pro 5.50 har vi målt en gennemsnitlig overførselshastighed på 85,1 MB/s set over hele drevet.

Det er lidt under, hvad man kunne håbe på. Når man ser på skrive- og læsehastighederne i sekventielle operationer i filtesten, ser det lidt bedre ud. Her ligger skrivehastigheden på 96,9 MB/s og læsehastigheden på 98,9 MB/s. Det er ikke tæt på nogen rekorder, men det viser dog, at drevet hurtigt kan flytte data fra et sted til et andet.

Den samlede pakke

Hvis man leder efter en stor bærbar, som denne MD99260 med en vægt på 3.0 kg unægtelig er, så kan det næsten ikke blive billigere end denne her – i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. Der er trods alt tale om en bærbar med en “almindelig” processor og ikke en virkelig svag, lavt taktet processor.

Prisen er sammen med skærmstørrelsen en af de helt store årsager til at ville investere i MD99260. Man får en allround bærbar, der kan bruges til lidt af hvert, som tilmed har en stor 17,3″ skærm med en skærmopløsning på 1600 x 900 pixel.

Skærmen er LED-belyst og har en mat overflade, hvilket om ikke andet gør, at lys ikke så let reflekteres fra skærmen. Den har en fornuftig lysstyrke, om end måske netop den matte overflade er med til at bevirke, at skærmens lysstyrke skal skrues helt op, før skærmen virker decideret lysstærk.

Der anvendes et TN-panel, hvilket bevirker, at den vertikale betragtningsvinkel ikke er så god. Hvis man har indstillet skærmen, så den passer til ens sideposition, har man en udmærket skærm med et godt billede.

MD99260 har tilstrækkelig med ydelse til, at man kan bruge den til lidt af hvert. Det eneste punkt, hvor den ikke rigtigt kan træde ind og fungere som desktop replacement, er hvis man er inkarneret gamer, så skal man have en anden stationær, bærbar eller konsol som supplement. Features er der nok af, du kommer eksempelvis ikke til at sidde og mangle tilslutningsmuligheder.

Det er en god gedigen bærbar uden de helt store wow-effekter. Det er slet og ret en bærbar, hvor man får meget brugsværdi for pengene. Plastic-chassiset har en fornuftig konstruktion, materialerne taget i betragtning. Ved de store flader fortil på den bærbare på begge sider af touchpaden kan man dog mærke, at materialet giver efter, når det udsættes for pres.

Tastaturet er som sagt nogenlunde på størrelse med det, man finder på en 15,6″ bærbar. Der er indbygget numerisk tastatur, og det forsænkede tastatur må siges at være ret godt. Tasterne er store lige på nær [tabulatortasten], [piletasterne op og ned] samt [funktionstasterne]. Tasterne har en forholdsvis lang vandring, og den generelle fornemmelse er til den bløde side uden at virke upræcis.

Touchpad virker ærligt talt noget lille til en bærbar af denne størrelse, den har en glat overflade, hvilket normalt ikke er foretrukket. Hvis man ser bort fra størrelsen, så fungerer Windows 8 gestures ret godt på denne touchpad. Mens det føles lidt akavet, at skulle flytte curseren over lange stræk på skærmen, fordi touchpad er så lille.

Støj og varmeudvikling nogle af de punkter, hvor ejeren af MD99260 kan glæde sig – det er der nemlig ikke meget af i hverdagen. Et andet punkt, hvor det må siges, at MD99260 klarer sig fornuftigt, er batterilevetiden.

Vi har med PowerMark målt batterilevetiden til 2 timer og 40 minutter i den balancerede test, der omhandler blandet brug af web-browsing, video, spil og tekstbehandling. I produktivitetstesten, hvor der ses på batterilevetiden i blandet brug af web-browsing og tekstbehandling, er batterilevetiden målt til 3 timer og 42 minutter. Det er fornuftige værdier, ikke mindst fordi MD99260 har en 17,3″ skærm.


4

Alt om DATA siger

Solid 17,3″ bærbar til spotpris

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
17,3
MD99260
Pentium dual core

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S