Home » Software » 16 Windows-tips
16 Windows-tips

16 Windows-tips

Share

Find fejlen – og fiks den selv, spar tid, bliv hurtigere, kort sagt kend din pc. Her får du råd og tryllerier til, hvordan du kommer et godt stykke hen ad vejen.

1 Lav en mappe om til et drev

‘Hvis du tit arbejder i mapper dybt nede i dit filsystem, bruger du sikkert masser af tid på at klikke dig igennem forskellige mapper for at nå din destination.

Men du kan i stedet lave en mappe om til et drev, der vises i Computer og i Gem- eller Åbn-dialogboksene. Klik på Start-knappen, og skriv subst r: ”C:UsersAudioDocumentsDatatid”. Tryk på Enter-tasten.

Nu har du et virtuelt drev kaldet R:, som peger direkte ned i den mappe, du har valgt. Husk at vælge et drevbogstav, der ikke benyttes på din pc i forvejen. Genstart for at slette det virtuelle drev.

2 Genskab mistede filer

Er du ved et uheld kommet til at slette en fil, som du skal bruge, så højreklik på mappen, hvor filen var gemt, og vælg Egenskaber | Tidligere versioner-fanen. Her vil du kunne se tidligere versioner af mappen sorteret i datonummerorden.

Dobbeltklik på en fra det tidspunkt, hvor du ved, at filen var der. Mappen åbnes i Stifinder, og hvis filen er der, kan du åbne den som normalt. Du kan vælge, om du vil kopiere den tidligere version eller gendanne den. Du kan selvfølgelig også bare nøjes med at gemme den ene fil.

[pt id=’2016238′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Bemærk at ændringsdatoen står med i adressefeltet.”‘]

Bemærk, at ændringsdatoen står med i adressefeltet.

3 Søg i kommandoprompt-vinduet

Når du arbejder i kommandoprompt-vinduet, vil du tit komme ud for at skulle finde et specifikt filnavn eller en anden detalje. I stedet for at scrolle op og ned i vinduet, så højreklik i det, og vælg Søg. Skriv et søgeord i Søg efter-feltet, og klik på Find næste-knappen. Så fremhæves første forekomst af ordet.

[pt id=’2016242′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Slå Dvalen fra

Hvis du på din bærbare ikke benytter dvale-funktionen, kan du slå den fra, hvilket frigør en smule harddiskplads og giver en lille forbedring af hastigheden. Klik på Start-knappen, skriv cmd, højreklik på cmd-linket, og vælg Kør som administrator i genvejsmenuen. Skriv nu powercfg / hibernate off, og tryk på Enter-tasten.

Hvis du vil slå funktionen til igen, skriver du powercfg / hibernate on og trykker på Enter-tasten.

[pt id=’2016248′ size=’large’ link=’file’]

 

5

Skal du lave en eller anden filoperation fra kommandoprompten, kan du let og hurtigt skrive den fulde sti ved at trække og slippe filen ind kommandoprompt-vinduet.

Se også:  Giv aldrig op! Blå skærm – hvad gør jeg?

6 Lav en reparationsdisk

Får du en præinstalleret pc uden recovery-cd’er, eller har du downloadet Windows 7 som en ISO-fil og ikke lige fået den brændt ud på en dvd, så er du på spanden, hvis hele systemet styrter på grund af en softwarefejl. Men du kan selv lave en reparationsdisk.

Klik på Start-knappen, skriv system i søgefeltet, og klik på Opret en systemreparationsdisk-linket. Hav en dvd-w-skive klar til at lægge i brænderen. Følg guiden, og du får en dvd, du kan bruge, hvis din pc ikke vil starte. Du kan ikke geninstallere Windows med den.

[pt id=’2016249′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Find din routers IP-adresse

Hvis du skal ændre indstillinger/opsætning af din router, skal du højst sandsynligt indtaste routerens IP-adresse. Den finder du ved at klikke på Start-knappen, skrive cmd i søgefeltet og vælge cmd. Skriv nu ipconfig/all, og tryk på Enter-tasten. Find Standardgateway i listen, og se hvilken IP-adresse der står til højre for den.

[pt id=’2016250′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Find fejlen

Tager det en krig i Windows 7 at åbne eller lukke, kan Logbog måske oplyse dig om, hvad der er galt.Klik på Start-knappen, og skriv Logbog i søgefeltet. Klik på Logbog. Så åbner Logbog-dialogboksen.

Klik dig frem til Logfiler for programmer og tjenesterMicrosoftWindowsDiagnostics-PerfomanceKan anvendes. Nu åbnes en liste med hændelser. I Hændelsesegenskaber-vinduet kan du se, om og hvilke fejl/advarsler der evt. har været, og hvilken dato det er sket.

[pt id=’2016251′ size=’large’ link=’file’]

 

9 Spar diskplads

Windows 7 gemmer optegnelser om din computers seneste 50 nedbrud. Hvis du alligevel aldrig kigger på disse data, er det spild af harddiskplads. Klik på Start-knappen, skriv Regedit i søgefeltet.

Klik på Regedit, klik dig frem til HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlCrashControl og rediger MinidumpsCount. Ændr f.eks. værdien til 5, så gemmes kun de seneste fem dumps, så du har nogle, hvis du skulle få behov for at undersøge et nedbrud nærmere.

10 Copy-paste mere nøjagtigt

Hvis du indsætter hjemmesidetekst i Word eller Excel og ikke synes, det bliver korrekt formateret, så sæt det ind i Notesblok først. Kopier teksten i Notesblok, og sæt det ind i dit program.

Har du stadig problemer, så klik på Pil-ned-knappen ud for Sæt ind-knappen, vælg Indsæt speciel, og vælg Unicode.

11 Find filer

Hvis din Windowssøgning ikke kan finde filer, som du er 100 % sikker på, er der, så prøv at genopbygge indekseringen. Klik på Start-knappen, skriv indeks, og klik på Indekserings- indstillinger-linket.

Se også:  Guide: 59 genveje til dit eget Windows

Klik på Avanceret-knappen | Genopbyg-knappen på Indekseringsindstillinger-fanen | OK-knappen. Udfør derefter din søgning igen.

[pt id=’2016252′ size=’large’ link=’file’]

 

12 Løs strømproblemer

Hvis din bærbare Windows 7-pc’s batterilevetid ikke er, hvad den har været, eller som du forventer, er der hjælp at hente via kommandoprompten. Klik på Start-knappen, skriv cmd, højreklik på cmd-linket, og vælg Kør som administrator i genvejsmenuen.

Skriv powercfg -energy, og tryk på Enter-tasten. Der går et lille stykke tid, hvorefter du får en rapport om strømrelaterede problemer på din pc, og evt. hvordan du kan løse dem.

[pt id=’2016253′ size=’large’ link=’file’]

 

13

Er du løbet ind i et problem med Office 2010 eller 2007, så tjek http://support.microsoft.com.

14 Kør som anden bruger

I både Windows XP og Windows 7 – men ikke i Windows Vista, kan du åbne et program som en anden bruger. Det er smart, hvis du har brug for at køre et program med andre sikkerhedsindstillinger end din egen konto.

I Windows XP højreklikker du blot på programmet og vælger Kør som anden bruger i genvejsmenuen, i Windows 7 skal du holde Shift-tasten nede samtidig med, at du højreklikker på programmet.

Vælg Kør som anden bruger i genvejsmenuen, og indtast Brugernavn og Adgangskode i Windows Sikkerhed-dialogboksen. Klik på OK-knappen.

[pt id=’2016254′ size=’large’ link=’file’]

 

15 Hukommelsesproblemer

En dårlig hukommelse – altså på computeren – kan skabe alle mulige underlige pc-problemer og kan være svært at opdage, men Windows har et værktøj, der kan hjælpe.

Klik på Start-knappen, skriv hukommelse, og vælg Windows Hukommelsesdiagnosticering. Klik på Genstart nu, og vent. Nu genstarter computeren, og du får besked om, hvorvidt der er opdaget problemer eller ej.

[pt id=’2016255′ size=’large’ link=’file’]

 

16 Tilpas Systembeskyttelsen

Gendannelse af systemindstillingerne er et genialt værktøj, hvis du kommer ud for at din computer opfører sig mærkværdigt – eller endnu værre ikke går ned – efter opdateringer, nyinstalleringer osv., men det kan også bruge oceaner af plads.

Du kan selv bestemme, hvor meget plads, der skal bruges til systemgendannelsen. Klik på Start-knappen, højreklik på Computer, og vælg Egenskaber | Systembeskyttelse-fanen.

For hvert drev i Indstillinger for beskyttelse-området hvor beskyttelse er slået til, kan du klikke på Konfigurer-knappen og sætte Maks. Diskplads-skyderen til det diskforbrug, du mener, du kan undvære til systemgendannelse.

[pt id=’2016256′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Guide
programmer
Tips og trick
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S