12 stærke nyheder i test: Den helt rigtige  mobil til prisen

12 stærke nyheder i test: Den helt rigtige mobil til prisen

Share

I denne kæmpetest kan du næsten med garanti finde en smartphone, der passer til dine behov. Vi tester 6 nyheder i prisklassen op til 2500 kroner og 6 nyheder, som koster over 2500 kroner – ”No limit” kalder vi denne kategori.

Med denne stortest af 12 nye smartphones scanner vi markedet for dig i to kategorier: op til 2500 kroner og over 2500 kroner (den sidste kategori har vi døbt ”No limit”). Dermed skulle du være klædt på – ikke til vinterens kulde – men til at finde den helt rigtige smartphone til dig selv eller til en, du synes, fortjener noget godt.

Læs også: 7 ting du skal vide før du køber smartphone

Der synes at være tre klare trends lige nu. De store skærmes fremmarch er ikke stoppet. Ingen vil i dag investere i en smartphone, hvor skærmen er markant under 5”. Vi vil se video, billeder og kunne overskue websider, og det stiller krav til skærmstørrelsen.

Næsten alle de store producenter har lanceret billige smartphones, så nu er udvalget af forskellige typer større end nogensinde.

Næsten alle de store producenter har lanceret billige smartphones, så nu er udvalget af forskellige typer større end nogensinde.

Verdens bedst sælgende mobil-varemærke, Samsung, demonstrerer denne udvikling. Samsung Galaxy S fra 2010 havde en skærm på 4,0”. Siden fulgte Galaxy S2 med 4,3”, Galaxy S3 med 4,8”, Galaxy S4 med 5,0”, Galaxy S5 med 5,1” og senest Galaxy S6 og S6 edge med henholdsvis 5,1” og 5,7”. På fem år er skærmen i denne serie altså vokset med 1,7” svarende til 43 procent – og det uden at verdens bukselommer ser ud til at være blevet mere rummelige!

Se også:  Sådan bliver Samsung Galaxy S8

Det bringer os videre til trend nummer to: høj skærmopløsning. De dyre mobiltelefoner med de store skærme har i dag en opløsning som et større tv. 2560 x 1440 billedpunkter er ikke længere noget særsyn. Måske netop fordi, at de også fungerer som tv på farten.

Det billige gennembrud
Den tredje trend er billige smart-phones.
De billige modeller slog igennem i 2014, og de fleste producenter har i dag en serie flagskibsmobiler, men har også lanceret en stribe økonomiske letvægtere, som kan de basale ting og slet ikke er så dårlige endda.

Det sidste dokumenterer denne test: I den billige kategori under 2500 kroner ligger både ydelses-karakteren og den samlede vurdering på i gennemsnit 3,3. Vi er nok mange, der gerne vil spare 3000-4000 kroner og alligevel få en smartphone, der mere end blot fungerer.

Se også:  Sony Xperia XZ [TEST]: Skiller sig ud fra mængden

Selv om mobiltelefonerne over 2500 kroner generelt er hurtigere og har større kvalitet, har vi valgt at give udmærkelserne Testvinder, Bedste Køb og DatatidTechLife Anbefaler i begge priskategorier, så det er nemmere for dig at finde det optimale produkt.

Billige versus dyre modeller
Vi tester smartphones i to kategorier – under og over 2500 kroner. Her ser du de gennemsnitlige specifikationer for testmodellerne i de to prisklasser.

Del denne