Home » Styresystem » 11 dage med Windows 11: En personlig beretning
11 dage med Windows 11: En personlig beretning

11 dage med Windows 11: En personlig beretning

Share
Sløve drev

Der har været en del skriveri på nettet om, at Windows 11 skal have en effekt på NVMe og andre drevtyper som en hestetrailer med levende indhold på krogen af en VW e-up!

Jeg mener ikke at have oplevet styresystemet som specielt langsomt, men noget har der nok været galt, for i slutningen af november 2021 frigav Microsoft en kur i form af opdateringen KB5007262, som blev installeret her på adressen 6. december. Mine benchmarks af min produktionsmaskine som ny 3. marts 2021 og efter opdateringen til Windows 11 den 15. januar afslører kun ubetydelige forskelle, og mine test af NVMe-drev i dette nummer af AOD bekræfter, at har der været et problem, så er det løst nu.

Se også:  Corona har ramt kvaliteten af ny software

Den aktiverede TPM-chip har jeg heller ikke mærket noget til. Jeg antager, at den kører, og den kan muligvis være skyld i, at jeg oplever opstartstiden som en smule længere end før Windows 11, men det er sekunder, vi taler om. Vi er slet ikke i nærheden af Windows Vista, Microsofts største flop, som hos mig bootede så langsomt, at jeg ikke alene kunne køre kaffemaskinen, men også smage på den første kop, før jeg kunne starte dagens arbejde.

Windows 11 er ikke langsommere
Windows 10

Windows 11

Disse to CrystalDiskMark-skærmskud bekræfter, at Windows 11 ikke (længere) sløver computerens drev. Forskellene mellem de to sæt målinger er helt ubetydelige.

På 11.-dagen

Når man installerer Windows 11, har man 10 dage til at fortryde og vende tilbage til Windows 10’s trygge havn. Det havde jeg nu ikke lyst til, for jeg oplever ikke væsentlige problemer med det nye styresystem.

Se også:  Guide: Optimér din mus og dit tastatur i Windows 11

På den anden side beriger Windows 11 ikke mit arbejdsliv med hurtigere respons, større brugervenlighed eller højere stabilitet. Som gratis opgradering er det fint, men hvis jeg havde sluppet de mere end tusind kroner, systemet koster hos autoriserede forhandlere, ville jeg nok have tænkt på Shakespeares komedie ”Stor ståhej for ingenting”.

Uanset hvad, er det vigtigt for en anmelder som mig at have værktøjskassen tanket op med det seneste grej, for der går næppe lang tid, før Windows 11 har fjernet branchens fokus på 10’eren.

TAGS
operativsystem
OS
software
styresystem
Update
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S