Home » Styresystem » 11 dage med Windows 11: En personlig beretning
11 dage med Windows 11: En personlig beretning

11 dage med Windows 11: En personlig beretning

Share
Brok med OneDrive

Hos mig har det taget omkring 45 minutter at downloade og installere Windows 11 plus 5 minutter til genstarter. Det var ikke nødvendigt at bruge mine friske sikkerhedskopier af indhold og apps til de indledende manøvrer. Bortset fra nogle kosmetiske ændringer opførte maskinen sig, som den plejer.

Menuvinduerne har fået afrundede hjørner og mere afdæmpede farver, og en række ikoner har fået nye design og nogle gange nye placeringer. Det har krævet lidt tilvænning, men ikke nok til at fyre op under blodtrykket. Vigtigere er det, at adgangskoder og lignende information er bevaret stort set intakt.

Jeg har et had/kærlighedsforhold til Microsofts skylager OneDrive. De 5 GB, man kan få gratis, er helt til grin, og jeg har ikke lyst til at betale for flere abonnementer end højst nødvendigt. På den anden side har jeg nogle få gange om året brug for filer, som jeg ikke har fået taget med ud af huset, og så kunne det være rart, hvis jeg kunne tilgå dem via nettet.

Efter en rundtur i Gigabyte-motherboardets bios og aktivering af TPM er computeren godkendt til et gratis Windows 11-styresystem. Hvad venter vi på?

Normalt er appen OneDrive slettet i min produktionsmaskine, men Windows 11 retablerede den automatisk som en del af installa-tionsprocessen. Det betød, at de par mails, som havde nået at forvilde sig op i skyen, kom til at erstatte alle de +60.000 mails, der lå i Outlook. Så var det godt med en frisk backup af indholdet i mappen ”Outlook-filer”!

Se også:  Sådan tjekker du om din computer kan køre Windows 11
Stifinder på afveje

I mit daglige arbejde navigerer jeg rundt i mapper og filer med Stifinder på den ene kontorskærm. Flere af mine højreklik-rutiner er nu i Windows 11 flyttet op under funktionstaster, men de lader til at være der alle sammen. Under Windows 10 – og 7 – er Stifinder blevet klippestabil, og nu oplever jeg med Windows 11 måske et par gange på en uge, at Stifinder fryser og tænder en ”(Svarer ikke)” besked i vinduets overligger.

Browserne Edge fra Microsoft og Chrome fra Google bruger jeg i flæng, og det går udmærket. Jeg mener også at have gjort alt det nødvendige for at give Google monopol på at være min søgemaskine, og så irriterer det mig grænseløst, at Microsoft i nogle situationer lader deres forkølede søgemaskine Bing poppe op på skærmen. Bing har jeg lige så meget brug for, som en fisk har for en cykel.

Se også:  5 ting du bør gøre inden du installerer Windows 11

Et sidste irritationsmoment – i hvert fald i denne omgang – er tænd/sluk-funktionen. Den forlanger nu nogle gange to klik, før man kan vælge mellem de tre velkendte muligheder.

TAGS
operativsystem
OS
software
styresystem
Update
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S