Home » Tips og trick » 100 tips til Windows 10
100 tips til Windows 10

100 tips til Windows 10

Share

Her får du 100 essentielle tips til Windows 10, der gør det daglige computerarbejde lidt nemmere

Hvad enten man har brugt Windows i årevis, eller man er nybegynder ved pc’en, kan man altid lære noget nyt. Selv garvede brugere kan finde masser af skjulte tricks, der kan gøre det daglige computerarbejde lidt nemmere.

Vi har her samlet ikke færre end 100 fortræffelige tips

De er skrevet med henblik på Windows 10, men mange af dem fungerer også med tidligere udgaver af Windows. Der er mange imponerende værktøjer og funktioner, som er indbygget i Windows. Nogle af dem er oplagte og nemme at bruge, men der findes mange andre hemmeligheder, som man kan afsløre ved at kradse lidt i overfladen på Windows.

På de følgende sider løfter vi sløret for nogle af de bedste råd om Windows 10

På vores top-100-liste er der tips, som gør livet lettere – for eksempel ændring af rækkefølgen i proceslinjen eller låsning af computeren med et enkelt tastetryk. Vi kommer også længere ned under kølerhjelmen og frigør lagerplads eller opretter en bootdisk til brug i nødstilfælde. Med andre ord: et sandt væld af information om Windows.

Tips til Windows 10: 1-10

01 Brænd ISO-diskimages

Højreklik blot på en ISO-fil, og vælg funktionen “Brænd diskafbildning”. Vælg den diskbrænder, du vil bruge, isæt en tom disk og klik på “Brænd”-knappen

Se også:  Kæmpe Windows-opdatering kan hentes nu
02 Omarranger proceslinje

Du kan rydde op i proceslinjen ved at flytte rundt på ikonerne. Klik og træk et ikon til dets nye placering, så flytter de andre ikoner sig, så der bliver plads.

03 Brug fastgjorte mapper til at få hurtig adgang

Hvis du ofte bruger de samme mapper, er fastgjorte mapper praktiske. Du fastgør en mappe til Windows Stifinders jumpliste ved at åbne Stifinder og trække en mappe Hurtig adgang-listen. Så bliver den synlig herfra, og når du højreklikker på Stifinders proceslinjeikon, kan du også se den fastgjorte mappe der.

 04 Tjek hurtigt skrivebordet

Der er ingen grund til at minimere alle dine åbne vinduer for at se skrivebordet. Klik med musen i nederste højre hjørne af skærmen, så forsvinder de midlertidigt.

05 Få mere plads på skrivebordet

Proceslinjen er nyttig, men du vil måske ikke have den fremme hele tiden. Du kan maksimere skrivebordets størrelse ved at højreklikke på en tom del af proceslinjen og vælge “Indstillinger”. Under Proceslinje klikker du “Skjul automatisk proceslinjen”. Proceslinjen forsvinder, indtil du flytter musen ned til bunden af skærmen – så kommer den frem.

Se også:  Guide: Få et bedre Windows 10 med de nye PowerToys
06 Kør to programmer side om side

Du behøver ikke manuelt ændre størrelse på dine programvinduer – træk blot et vindue til skærmens venstre kant, så kommer det til at fylde halvdelen af skærmbilledet. Træk et andet vindue til højre, hvis du vil se dem begge ved siden af hinanden. Du kan flytte rundt på vinduerne, som du vil.

 

07 Hurtig start af proceslinje-apps

Du behøver ikke at bruge musen, når du starter programmer, der har genveje i proceslinjen. Start det første ikon ved at trykke Win-1 – og så videre.

08 Start et nyt programvindue

Når et program kører, og man klikker på dets proceslinjeikon, skifter man til denne app. Hvis du hellere vil åbne et nyt vindue, skal du blot holde Skift-tasten nede, mens du klikker på ikonet.

09 Luk apps uden at gå over til dem

Hold musmarkøren over en proceslinjeknap, og klik på X’et øverst til højre i eksempelvisningen. Så bliver appen lukket.

10 Skifter mellem tablet- og laptoptilstand

Åben Beskedcenter og klikke “Tablettilstand” for at skifte manuelt. Klik “Start > Indstillinger,” og gå til “System > Tablettilstand”. Her kan du justere de relevante indstillinger og for eksempel få proceslinjen på skærmen konstant, også i Tablettilstand.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
gode råd
Tips og trick
Windows 10
Windows hacks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S