Home » AOD Pro » 100.000 kontoransatte danskere er blevet hacket – installerer opdateringer for sent
100.000 kontoransatte danskere er blevet hacket – installerer opdateringer for sent

100.000 kontoransatte danskere er blevet hacket – installerer opdateringer for sent

Share

Danske kontoransatte bliver hacket oftere end deres nordiske kolleger, viser ny undersøgelse. I Danmark er en ud af 12 kontoransatte blevet kompromitteret, viser ny undersøgelse. Årsagen er slendrian

Danske kontoransatte lever livet farligt. Ifølge en ny trusselsundersøgelse foretaget af HP har en ud af 12 ansatte på kontorer – svarende til 8 procent – været ramt af en virus, udsat for phishingangreb eller på anden måde fået deres computer hacket i løbet af de seneste 12 måneder.

Under nedlukningen i foråret estimerede Dansk Erhverv, at op mod 1,4 millioner danskere eller næsten halvdelen af arbejdsstyrken havde arbejdet hjemme, hvilket i langt de fleste tilfælde foregår på en computer. Med brud på sikkerheden hos mere end hver 12. medarbejder svarer det potentielt til, at over 100.000 danske kontoransatte har været ofre for hackerangreb.

Generelt viser HP’s trusselsrapport, som er globalt dækkende, at antallet af hackerangreb har været stigende under corona-pandemien, samtidig med at angrebene også er blevet mere sofistikerede. Især phishingangreb forklædt som fakturaer har været et af hackernes favoritmetoder til at skaffe sig adgang til og tage kontrol med de ansattes enheder for at franarre virksomhederne forretningskritiske oplysninger.

Se også:  Hackere kunne aflytte mobiltelefoner – opdater din Android nu
Ofte ramt på hjemmekontoret

”Vi ser desværre, at rigtig mange danskere bliver ofre for simple phishingangreb. Det sker ofte på hjemmekontoret, hvor de ansatte ikke har den samme beskyttelse og opmærksomhed som på arbejdspladsen. Derfor bør virksomhederne have indbygget sikkerhed for øje, når de investerer i nye enheder til medarbejderne. Samtidig er det naturligvis også vigtigt, at kontoransatte er ekstra årvågne, så de ikke ufrivilligt giver hackerne adgang,” siger Peter Møller Kristensen, som er administrerende direktør i HP Danmark.

HP har også spurgt ansatte i resten af Norden om, de har oplevet brud på sikkerheden. Her svarer 4 procent af svenskerne og 6 procent af nordmændene, at de har været udsat for virus eller været offer for hackerangreb det seneste år. Dermed indtager Danmark en uheldig førsteplads som det land i Norden med den højeste andel af angreb pr. ansatte.

Se også:  Kompakt dockingboks rydder op i ledningsrodet på skrivebordet
Langsomme med opdateringer

Derudover viser undersøgelsen også, at danskerne er dårligere til at få installeret nødvendige sikkerhedsopdateringer.

I Danmark svarer hele 54 procent, at de altid eller nogle gange udsætter sikkerhedsopdateringer, når de bliver påmindet, mens det kun gælder for 38 procent i Sverige og 26 procent i Norge.

”Vi kan ud fra undersøgelsen se, at vi danskere er mere tilbøjelige til at udsætte sikkerhedsopdateringer end vores nordiske naboer, og det er en ærgerlig tendens. Ved ofte at udskyde risikerer vi at åbne en bagdør ind til virksomhedens digitale forsvar. Hackere formår at udnytte selv små fejltagelser, så vi må ikke gøre det nemmere for dem.” siger Peter Møller Kristensen.

HP har herhjemme gennemført undersøgelsen sammen med Norstat, og 1001 danskere har deltaget.


TAGS
hacker
hacket
Hjemmekontor
kontor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S