Home » Bærbar computer » 10 tips til iPad 2
10 tips til iPad 2

10 tips til iPad 2

Share

Med Apple iPad 2 i hånden får du dig en ny, digital følgesvend i hverdagen, der hurtigt bliver dit foretrukne arbejdsredskab. Her har vi samlet en række tips, der vil hjælpe den helt nye iPad-bruger godt på vej.

1. Arbejd med flere skærme

Du har op til 11 skærme tilgængelige på din iPad. Du kan se, hvor mange du har, og hvilken skærm du befinder dig på ved hjælp af de små, hvide prikker lige over Dokken. Du skifter mellem skærmene ved at bladre enten til højre eller venstre i dem ved at køre fingeren hen over skærmen. Brug skærmene til at gruppere dine Apps på, så du har arbejds-apps på én skærm, spil på en anden og så videre.

[pt id=’2017690′ size=’large’ link=’file’]

 

Du skifter baggrundsbillede på hjemmeskærmen ved at åbne Indstillinger App’en og klikke på Lysstyrke og baggrund. Her kan du vælge mellem de præinstallerede baggrunde ved at klikke på Baggrund, eller fra dine egne billeder ved at klikke på et af fotobibliotekerne.

Når du har valgt et billede, kan du vælge, hvorvidt billedet skal anvendes som baggrundsbillede på hjemmeskærmen eller som billede på Lås skærm-skærmen ved at klikke på de respektive knapper. Du kan også vælge at anvende det samme billede på begge skærme ved at klikke på Indstil begge-knappen.

Du kan flytte dine Apps rundt på skærmen, så de står i den rækkefølge, du synes er mest logisk. Du kan også trække Apps-ikonerne fra én skærm til en anden.

Du flytter en App ved at holde fingeren på den, indtil den og de øvrige Apps begynder at ryste. Derefter kan du trække den til en anden placering på skærmen. Du kan også flytte den til en af de andre skærme ved at trække den ud over den højre eller venstre kant på skærmen. Når du er færdig, klikker du på Hjem-knappen. Så holder ikonerne op med at ryste og fungerer normalt igen.

Du kan have op til 6 Apps i Dokken nederst på hjemmeskærmen. Den indeholder de samme genveje, uanset hvilken skærm du er på. Brug den til de Apps, du anvender mest, så de altid er lige ved hånden.

[pt id=’2017691′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan selv bestemme, hvilke Apps der skal være i Dokken. Det foregår på samme måde, som når du flytter Apps rundt på skærmen. Du trækker blot de Apps ned i Dokken, som du vil have der og trækker dem op, du ikke vil have der.

Se også:  Tablets med pen og tastatur [STORTEST]: Skal din tablet også være en bærbar?

Du kan gruppere beslægtede Apps i mapper, så du f.eks. samler alle dine nyhedslæsere eller spil i en enkelt mappe. Du opretter en mappe ved at trække et App-ikon hen over en anden App-ikon og holde den der, indtil der dukker en sort boks op rundt om Apps’ene.

[pt id=’2017692′ size=’large’ link=’file’]

 

Så slipper du, og du kan nu angive et navn på mappen. Bagefter kan du trække flere Apps over i mappen. Når du klikker på mappen, åbnes den i et bånd på hjemmeskærmen, og du kan så klikke på den App i mappen, som du ønsker at starte.

Bladrer du til venstre for den første hjemmeskærm, åbnes søgeskærmen. Her kan du søge i alt det indhold, der findes på din iPad. Du kan søge på tværs af alle Apps, mails, aftaler, dokumenter, e-bøger og hvad du nu ellers har liggende på iPad’en. Søge-resultaterne vises grupperet efter App. Kontakt-personer og mails vises først, og du kan rulle frem og tilbage i listen ved at køre fingeren op eller ned over skærmen.

[pt id=’2017693′ size=’large’ link=’file’]

 

Dobbeltklik på Hjem-knappen. Så åbnes et bånd nederst på skærmen med ikoner til alle de Apps, du har åbnet på din iPad. Klik på en af de kørende Apps for at skifte til den. Det svarer lidt til Proceslinjen i Windows. På den måde kan du let skifte mellem to forskellige Apps, uden at skulle forbi hjemmeskærmen først.

Du sletter en App ved at holde fingeren på den, til alle Apps på skærmen begynder at ryste. Klik på den sorte cirkel med krydset i for at slette App’en fra din iPad. Har du købt App’en, kan du altid geninstallere den igen fra App Store, uden at det koster dig noget. Bemærk, de Apps der følger med som standard (og oftest befinder sig på den første hjemmeskærm), kan ikke slettes.

Man hører tit om forældre, der bliver overrasket over, hvad børnenes leg i diverse spil-Apps løber op i på kreditkortkontoen, fordi der kan købes til-
behør til spillet inde fra spillet. Heldigvis kan du stoppe ungernes uhæmmede adgang til den slags in-Apps køb ved at definere en adgangskode i Indstillinger-App’en under Generelt | Læs med kode og derefter slå begrænsningerne til ved at klikke på Begrænsninger og slå dem til for de Apps, du vil beskytte.

[pt id=’2017694′ size=’large’ link=’file’]

 

De fleste opdager til deres store overraskelse, at de ikke kan lade deres iPad op, når de slutter den til USB-stikket på deres computer. Det skyldes, at det ikke er alle USB-stik, der kan levere spænding nok. De færreste bærbare eller netbooks kan levere spænding nok til at oplade iPad’en, mens USB-stikkene bag på den stationære pc oftest kan. Som oftest vil der være strøm nok på et USB-rodhub-stik, men ikke på de øvrige USB-stiktyper.

Se også:  Samsung Galaxy Tab S7+ [TEST]: Overlegen Android-tablet

Targus har sendt et væld af iPad2-tilbehør på markedet. Det mest geniale er deres 360° Rotating Stand/Case, der både fungerer som stander og totalbeskyttelse af din iPad. Men desværre uden autoslukfunktionen, der er standard i Apples eget SmartCover.

Targus er kendt for deres tasker og andet computertilbehør, og de har været hurtige til at komme på markedet med en masse iPad-tilbehør, der nu opgraderes til iPad2.

Netop fordi Targus har stor erfaring med at gøre den bærbare computer transportabel, er deres løsninger oftest mere gennemtænkt end konkurrenternes og Apples eget tilbehør. Således beskytter 360° Rotating Stand/Case både skærm og bagside på din iPad2 og gør den til en ægte notesbog med omslag i bogbinderkvalitet, som du let kan have med på farten, uden at skulle tænke over, hvor du lægger din iPad fra dig, eller om den bliver ridset.

For 360° Rotating Stand/Case er totalbeskyttelse, og du kan tilmed bruge omslaget som stander, så din iPad kan stå ved siden af dig, når du f.eks. bruger FaceTime, ser video eller læser en bog. Omslaget er så smart, at det er muligt at dreje iPad’en fra liggende til stående, uden at den behøver at tages ud af coveret – og drejeanordningen giver et kig ind til Apple-logoet, så du altid lige diskret kan flashe, hvad det er, du har med dig!

[pt id=’2017695′ size=’large’ link=’file’]

 

Eneste anke er, at der ikke er indbygget samme magnet, som du finder i Apples SmartCover, så skærmen slukkes automatisk, når du lukker omslaget. Det er ærgerligt, og jeg håber, at Targus får det implementeret i kommende sendinger af omslaget. For ellers er der INTET at udsætte på det. Det er simpelthen genialt.

Vil du beskytte din iPad optimalt, så køb det – og lev med, at du er nødt til at slukke skærmen manuelt. Du vil ikke fortryde det.


TAGS
App Store
apps
Guide
iPad
Tablet
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S