Home » Bærbar computer » 10 tips der gør din laptop endnu bedre
10 tips der gør din laptop endnu bedre

10 tips der gør din laptop endnu bedre

Share

Det er ikke altid ligetil at opgradere en bærbar computer, men faktisk er der en del, du kan gøre for at forbedre ydelsen

1 optimer strøm-funktionerne

Der er tre skærm- og slumringsindstillinger i Windows 7 og Windows Vista, og du kan nemt tilpasse dem, så de er indrettet efter dine behov. Vælg kontrolpanel > System og sikkerhed > Strømforsyning. Klik på ”Vælg, hvornår skærmen skal slukkes”.

Sæt ”Nedton skærmen” ned fra standardindstillingen til 1 minut. Sæt ”Sluk for skærmen til 2 eller 3 minutter. Og ændr ”Sæt computeren til slumring” til 5 eller 10 minutter.

[pt id=’2018967′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”ENERGisparER Windows giver dig mulighed for at ændre den måde hvorpå din bærbare bruger strøm.”‘]

ENERGisparER Windows giver dig mulighed for at ændre den måde, hvorpå din bærbare bruger strøm.

2 Opgrader ram-hukommelsen

Af alle de fysiske opgraderinger, man kan foretage på sin computer, er en opgradering af ramhukommelsen den nemmeste og billigste. Hvis din bærbare er et par år gammel, har den måske blot 2 GB ram, men kan sikkert udstyres med det dobbelte. Du kan købe ram på nettet, hvor det også angives, hvilken ram der passer til din pc.

[pt id=’2018968′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Nem opgradering Det er som regel nemt at stikke ekstra ram ind i en bærbar computer.”‘]

3 Skift harddisken ud med en bedre

Ud over en ram-opgradering kan du også give din bærbare en ny og større harddisk. Mange – især lidt ældre bærbare – har en ret lille harddisk. Hvis pc’en er for eksempel 5 år gammel, har du sandsynligvis en 80 GB-disk, som hurtigt vil blive fyldt med musik og videoer.

En harddisk på 1000 GB (1 TB) kan fås for under 500 kroner. Hvis du vælger et hurtigt drev, kan det også få hele computeren til at køre hurtigere. Den gamle standard var 4.200 rpm, men nu er 5.400 rpm-drev almindelige.

[pt id=’2018969′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Mere plads Separate harddiske er blevet billigere.”‘]

Mere plads Separate harddiske er blevet billigere.

4 Kom hurtigere op at køre

Der er ingen grund til at trække unødigt på batteriet plus at få en langsom start. Åbn system-konfigurationsværktøjet (tryk på start-knappen nederst til venstre på skærmen og skriv ”msconfig” i søgefeltet).

Se også:  Kan du ikke få plads nok? – Denne NAS har 24 drevlagerpladser

Vælg fanen Start. Fjern fluebenet ved programmer, som ikke skal starte op sammen med maskinen. iTunes sætter sig selv tilbage på startlisten, når det bliver opdateret.

[pt id=’2018970′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Når du lukker låget i

Du kan lukke din computer ned på mange måder. For eksempel kan du bare lukke skærmlåget i, så går den sikkert i dvale. Men du kan faktisk ændre, hvad der sker.

Åbn kontrolpanelet og vælg System og sikkerhed > Strømstyring > Vælg, hvad der sker, når du lukker låget. Vælg blandt de to rullegardiner i ”Når jeg lukker låget”, og bestem, hvad der automatisk skal ske. Også om der skal benyttes adgangskode, når låget åbnes på ny.

6 Slå ubrugte enheder fra

Din bærbare allokerer ressourcer til snesevis af ting, du normalt ikke bruger. Dem finder du i Enhedshåndtering. Eksempelvis bruges kommunikations- eller printerporte ikke, hvis du i stedet benytter det trådløse netværk.

Højreklik på Computer, og vælg herefter Administrer. I vinduet finder du menupunktet Enhedshåndtering. Vælg Porte, højreklik på den valgte enhed og klik Deaktiver og derpå Ja i næste vindue.

[pt id=’2018971′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Fjern dem: Windows kører hardware som du ikke har brug for. Deaktiver ved hjælp af Enhedshåndteringen.”‘]

Fjern dem: Windows kører hardware, som du ikke har brug for. Deaktiver ved hjælp af Enhedshåndteringen.

7 Mindre brug af hukommelse

Du ville blive overrasket, hvis du vidste, hvor mange processer der kører på din computer på samme tid. Det er meget værre med bærbare end stationære pc’er, for der skal meget mere til at holde den bærbare kørende, for eksempel WiFi-software og skærmværktøj.

Se også:  Harddisken lever i bedste velgående

Start Joblisten ved samtidig at trykke tasterne ctrl, alt og delete ned. Hvis du opdager mere end 50 samtidige processer, skal nogle af dem fjernes. Det kan være processer for ubrugte enheder eller software.

[pt id=’2018972′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”LIDT MEN GODT Let pc’ens arbejde ved at lukke processer.”‘]

LIDT, MEN GODT Let pc’ens arbejde ved at lukke processer.

8 Styr på dvale-problemer

Du kan lave et avanceret tjek af dvale– og slumrefunktionerne. Klik på Start-knappen, og skriv ”cmd” i søgefeltet. Når ruden dukker op, højreklikker du øverst på cmd-linjen og vælger Kør som administrator.

I kommandolinjen skriver du ”powercfg -energy”. Hvis der findes fejl, skal du skrive ”energy-report.html”. Så får du detaljerede informationer om, hvad der sker, når den bærbare går i dvale.

9 En kølig maskine kører bedre

Bærbare computere bliver varme, hvilket ikke blot kan føles ubehageligt, men det får også pc’en til at arbejde hårdt på at køle elektronikken ned, og så forkortes batteritiden. Sørg for, at Politik for afkøling af system er sat til Passiv i Strømstyring for processor under Avancerede strømstyringsindstillinger.

[pt id=’2018973′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Frisk luft: Denne Laptop Cooling Stand fra Belkin kan holde din bærbare computer kølig.”‘]

Frisk luft: Denne Laptop Cooling Stand fra Belkin kan holde din bærbare computer kølig.

10 Få større rækkevidde

Ældre bærbare har trådløse B- og G-chips, som giver sløv ydelse. Hvis du har en router med den moderne N-standard, kan du anskaffe et trådløst N-kort til din computer (ca. 300 kroner).

Hvis din bærbare har indbygget N-standard, skal du finde den bedste trådløse kanal. Gå til det svageste signalpunkt i hjemmet, og prøv, hvilken kanal der får signalstyrken til at vokse (benyt for eksempel gratisprogrammet Metageek inSSIDer).

[pt id=’2018974′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”GODT SIGNAL Et hurtigere trådløst netkort kan forbedre dine oplevelser på nettet.”‘]

GODT SIGNAL Et hurtigere trådløst netkort kan forbedre dine oplevelser på nettet.


TAGS
dvale
Guide
harddisk
hukommelse
nedkøling
opgradering
Ram
strømforbrug
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S