Home » Styresystem » 10 ting du bør gøre med din PC
10 ting du bør gøre med din PC

10 ting du bør gøre med din PC

Share

8 Gør det selv-streaming

Placer film, musik og andre medier på et praktisk sted ved hjælp af Plex. Nu om dage bruger vi medier – fra musik og fotos til film og tv – på en række forskellige enheder. Digitale medier er på en og samme tid befriende og begrænsende. Hvis man har opbygget et stort mediebibliotek og ønsker hurtig og nem adgang til det fra et hvilket som helst sted, skal du bruge en medieserver.

En medieserver giver mulighed for at samle alle de medier, du har copyright på, ét sted – din pc’s lagerdrev, et USB-drev eller endda et netværksdrev – hvorefter du kan få adgang til dem fra en smart-enhed. Det kan være andre computere, din telefon eller tablet, og det kan sågar også være en settop-box eller et smart-tv i dagligstuen. Sådan et arrangement giver en konsistent oplevelse, uanset hvor man befinder sig, og man kan begynde med at se på én enhed og fortsætte på en anden uden at skulle flytte sig.

Vores foretrukne medieserver er Plex (www.plex.tv). Med den kan man nemt browse og se eller høre sine medier, og takket være dens smarte “On Deck”-funktion finder serveren den næste episode af en tv-serie, efter at man er færdig med at se det aktuelle afsnit.

Med tiden kan du også opbygge en stor samling af personlige streammedier.

Vælg den rigtige hardware

Plex bør ideelt set køre 24/7, og derfor anbefaler vi, at man installerer den på en strømbesparende enhed såsom en netværksharddisk i den tunge ende (QNAP, Synology eller WD My Cloud) eller en Raspberry Pi 3 eller 4.

Se også:  Guide: Sådan sikrer du alt dit indhold i Windows optimalt

Sørg for, at alle dine film bliver lagret som mp4-filer ved hjælp af codec’erne H.264-video og AAC eller MP3-audio. Nærmere et universelt format kommer man ikke, og de fleste enheder bør kunne afspille direkte. Handbrake (www.handbrake.fr) er det bedste værktøj til videokonvertering. Musik bør af samme grund være mp3 – konverter ved hjælp af MusicBee (https://getmusicbee.com).

Når dine medier er på plads, følger du guiden på https://support.plex.tv/aricles/200264746 for at downloade, opsætte og begynde at konfigurere din nye streaming-medieserver. Du vil som standard kun kunne streame medier på dit eget net; hvis du vil have adgang til internettet, vælger du “Settings > Remote Access”. Hvis du vil dele din server med venner og slægtninge, vælger du Users & Sharing under dit kontonavn – fordelen er, at du kan kontrollere, hvilke biblioteker de kan tilgå, samtidig med at de nyder godt af deres personlige On Deck-oplevelse.

Se også:  Farvel til Windows 7: Nu er det slut med opdateringer
1 Byg et bibliotek

Hent programmet Plex. Klik på “Settings”-knappen. I feltet til venstre blader du ned til “Manage”-sektionen og klikker “Libraries” efterfulgt af “Add Library”. Vælg først din medietype: film, tv, musik, fotos eller “andre” videoer (for eksempel hjemmevideoer). Navngiv den, og klik “Next”.

2 Vælg mediemappe

Klik “Browse for media folder” – husk, at den skal ligge på et drev, der er synligt for din server. Klik inden i mappeboksen, og vent. Efter en kort pause fremkommer der en liste over mapper, og her kan du browse til og vælge den mappe, der indeholder dine medier. Klik “Add”.

3 Avancerede indstillinger

Vælg “Advanced” i feltet til venstre for at justere bibliotekets indstillinger – i de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt, men du vil måske vælge en anden onlineagent til at levere biblioteksinformation om dine film. Klik “Add Library”, når du er færdig, og vent på, at den bliver befolket.

TAGS
optimering
Systemoptimering
underholdning
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S