Home » Styresystem » 10 ting du bør gøre med din PC
10 ting du bør gøre med din PC

10 ting du bør gøre med din PC

Share

7 Skriv og udgiv en historie

Se nu at få den ide til en roman, som du har rumsteret med, ned på (digitalt) papir. Man siger, at vi alle har mindst én roman i os. Men at begynde med et tomt Word-dokument kan tage pippet fra enhver. Man skal bruge et værktøj, der er beregnet til at hjælpe en med at skrive historien – fiktion eller ej – og det værktøj hedder yWriter (www.spacejock.com/yWriter6.html).

Det er et komplet projektstyrings-værktøj, der sigter på håbefulde forfattere, og som leverer alt det, man skal bruge til at planlægge, strukturere og – naturligvis – skrive historien. Her kan man oprette og håndtere figurer, steder og genstande, og man kan tage noter, når der er brug for det.

Med yWriter bliver historien struktureret i sektioner, kapitler og scener – begynd med at vælge “Project > New Project Wizard” for at oprette et skelet med titel og forfatternavn. Dernæst skal man oprette sit første kapitel fra Chapter-menuen og lade den første scene følge efter.

Sæt din indre romanforfatter fri med yWriter – få hjælp til både planlægning og formulering af historien.

I gang med at skrive

Kapitler og scener bliver fulgt af beskrivelser – korte synopser af deres indhold – og når du har fået den første scene op at køre, vil du se en rullemenu om dens titel. Her kan du vælge scenens hovedperson. Du skal først oprette en eller flere figurer: Klik Add efterfulgt af Add New. Giv din figur et kort navn. Angiv, om det er en hovedperson eller en biperson, og gør så resten af Name-fanen færdig. Du kan se andre faner – Bio, Notes, Goals og Picture – til yderligere information.

Se også:  Guide: Fyr op under Windows

Brug tekstvinduerne i scenens Content-fane til at skrive din historie. Det minder om en tekstbehandler, men husk at gemme regelmæssigt! Du ser også en række faner, hvor du kan angive de detaljer, du skal bruge til at planlægge hver scene – fra de figurer, der er med i den (plus deres motivation), til en liste over genstande og steder. De fungerer på samme måde som figurerne: Højreklik under “Present in Scene”, og vælg New for at arrangere dem.

Når du er parat til at gå videre til næste scene i din historie – du behøver ikke at have gjort scenen færdig først – vælger du blot “Scene > Add Scene” (efter den aktuelle). I hovedvinduet får du en praktisk oversigt over kapitler og scener, som du kan omarrangere herfra, plus adgang til så mange af yWriters stærke værktøjer, du har brug for. Når din historie er færdig, vælger du “Project > Export Project” for at gemme en kopi i formaterne tekst, eBook, RTF eller HTML.

Eget forlag

Blurb har alle de værktøjer, du skal bruge til at producere din bog, udgive den elektronisk eller på tryk, og sælge den.

Du har skrevet din historie, og nu vil du gerne dele den med et bredere publikum. Nu om dage udgiver et stigende antal forfattere deres egne værker, og de sælger deres bøger direkte via butikker som Amazon.

Se også:  De bedste gratis-programmer

Et af de bedste værktøjer til at formatere en bog og derefter udgive den – enten som papirbog eller som digital e-bog – er Blurb BookWright (www.blurb.co.uk/bookwright). Du bliver guidet gennem hele processen: Vælg din bogtype (den billigste løsning er en standard-paperback under Trade), inddrag din bogs elementer (tekst og eventuelt billeder), vælg et grundlayout, og se din bog komme til live for øjnene af dig.

Når de grundlæggende byggesten er på plads, kan du tilføje billeder, redigere layout (og naturligvis selve teksten inklusive skrifttyper og størrelse), tilføje et omslag – det billigste er softcover – og gennemgå så til sidst din bog, før du uploader den til din Blurb-konto. Herfra kan du tilføje et ISBN-nummer og udgive den elektronisk via forskellige onlineforhandlere. Du kan også bestille fysiske papirbøger til dig selv og dine venner og til salg.

TAGS
optimering
Systemoptimering
underholdning
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S