Home » Styresystem » 10 ting du bør gøre med din PC
10 ting du bør gøre med din PC

10 ting du bør gøre med din PC

Share

3 Få mere ud af dine fotos

Fremvis dine bedste fotos med et digitalt slideshow eller et smukt fotoalbum

Omsider har du fået sorteret dine fotos i en form for orden. Men hvad er ideen i at have dem liggende i mapper, hvis du ikke har mulighed for at vise de bedste af dem frem? Du kan i stedet investere i en digital fotoramme til din dagligstue, afvikle et slideshow som din skrivebordsbaggrund i Windows (det kan du arrangere i “Indstillinger > Personlig tilpasning > Baggrund”) eller oprette et fotoslideshow, der kører som pauseskærm (skriv “pauseskærm” i søgefeltet, og vælg Billeder fra “Pauseskærm”-rullemenuen).

Kan du huske, da ældre familiemedlemmer arrangerede lysbilleder fra deres seneste ferierejse? Den fornemmelse kan du genskabe med et videobaseret slideshow med tilføjet musik, effekter og billedtekster, der fortæller, hvad der foregår, og som fanger dit publikums opmærksomhed.

Vores foretrukne værktøj til denne opgave er afgjort Microsoft Sway – hent det gratis via Microsoft Store. Dine præsentationer bliver lagret online, men du kan holde dem for dig selv eller dele dem – det er op til dig. Guiden nedenfor viser de grundlæggende trin til at få showet op at køre.

Omdan din digitale guldgrube af fotos til en flot fotobog, som du og andre kan nyde.

Udskriv et fotoalbum

Sommetider kommer man ikke uden om gammeldags papirbilleder eller fotoalbummer. Nu om dage køber man ikke papirbillederne for derefter at klistre dem ind i et album – alt bliver gjort digitalt, før billederne bliver betalt, udskrevet og afsendt. Mange tjenester såsom Photobox (www.photobox.co.uk) arbejder udelukkende via brugerens webbrowser, mens Pixum (www.pixum.co.uk/photo-book/software) giver mulighed for at downloade og installere gratis software til den ideelle fotosamling.

Se også:  Køb en hilsen fra en kendt – ny dansk tjeneste

Når programmet er installeret, starter du det og vælger fotobog-funktionen. Vælg dit format efterfulgt af papirkvalitet, og klik på “Pixum fotoassistent”. Vælg din fotomappe (du kan også linke til Google- eller Facebook-konti, hvis du ønsker fotos lagret online). Giv nu din bog en titel, træk dine fotos (eller en mappe med dine fotos) ind i hovedvinduet, vælg et tema, og lad programmet klare resten.

Herfra kan du manuelt justere din fotobog – tilføje nye fotos, ændre sidelayout, indsætte og meget mere – før du godkender og bestiller dit eksemplar.

Opret et digitalt slideshow
1 De første trin

Start Microsoft Office-programmet Sway, og klik “Create New”. Giv dit sway en passende titel, og klik så på Background-linket til venstre for at give din titelside et egnet bagtæppe. Du kan uploade et foto eller bruge Bing-søgeværktøjet til at finde et billede, du kan bruge.

Se også:  Test din pc’s hastighed ligesom profferne
2 Tilføj fotos

Klik på “+”-symbolet under titlen for at tilføje et nyt element: tekst (overskrift eller rå tekst), medie (billeder, video, audioklip og så videre) og gruppe (herunder interaktive elementer som en stak fotos). Træk billeder ind i dit slideshow, og tilføj en billedtekst.

3 Flere effekter

Du finder muligheder for at oprette fokuspunkter. De er gode til at fokusere på specifikke dele af et foto og til at lave punktopstillinger og alle mulige former for praktiske elementer. Eksperimentér, og klik regelmæssigt på Play-knappen for at se, hvordan din præsentation udvikler sig.

TAGS
optimering
Systemoptimering
underholdning
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S