Home » Styresystem » 10 ting du bør gøre med din PC
10 ting du bør gøre med din PC

10 ting du bør gøre med din PC

Share

2 Udforsk din families historie

At få forbindelse med fortiden er en opgave, der er som skræddersyet til din pc.

Mange mennesker er fascineret af slægtsforskning, og det er da også spændende at genopdage sine forfædre, mens man gennemgår dokumenter, finder gamle familiefotografier og måske endda får kontakt med fjerne slægtninge, der kan hjælpe en med yderligere oplysninger.

Nu om dage kan det meste af denne research finde sted online, og hvis man ved, hvor man skal lede, kan man komme langt med at udvikle og udvide sit slægtstræ uden at blive ruineret af kostbare abonnementer. Et godt sted at begynde er www.familysearch.org – her finder man et lager af information, herunder dokumenter, fotografier og nyttige ressourcer til yderligere research via sitets wiki (www.familysearch.org/wiki/).

Man skal have et sted at gemme al denne information, og til det findes masser af programmer. Hvis du vælger et betalingsabonnementssite som Ancestry, er det klogt at finde et program, der er beregnet til at gøre det nemt at uddrage information og digitaliserede billeder direkte fra sitet til din research-fil.

Link RootsMagic til FamilySearch for at finde og downloade information om familiemedlemmer.

Link til FamilySearch

Et gratis program, der understøtter FamilySearch, er RootsMagic Essentials, som man kan downloade og installere gratis fra http://rootsmagic.com/essentials/ – det er en beskåret version af hovedprogrammet (der koster 19,95 pund hos www.rootsmagic.co.uk), men al FamilySearch-funktionalitet er helt gratis.

Se også:  Guide: Frigør kostbar plads på dit ssd

Det er relativt enkelt at bruge programmet, og enhver, der tidligere har puslet med genealogi, vil genkende dets elementer – når man opretter et nyt dokument, markerer man ‘Begin typing my information’, hvorefter man klikker OK. Nu kommer der et tomt træ frem – klik på knappen, når du vil tilføje en person og skrive dine egne oplysninger som home-person. Herfra kan du tilføje ekstra fakta, vedhæfte fotos og anden information.

Når det gælder om at inddrage information fra FamilySearch, skal du vælge “Tools > File Options”. Vælg FamilySearch, klik ud for “Enable FamilySearch support” og “Match person to FamilySearch when hints found”, og skriv dine loginoplysninger. Følg nu anvisningerne på at linke enkeltpersoner til FamilySearch og downloade oplysninger fra dem ind i dit slægtstræ med ganske få klik.

Se også:  Guide: Få en helt frisk Windows-pc
1 Find og link

Efter at du har linket FamilySearch til RootsMagic, leder du efter et FamilySearch-ikon ved siden af folk i dit træ. Klik på det. Hvis du bliver bedt om det, logger du igen på din FamilySearch-konto. Hvis du ser en slægtning i listen over mulige matches, markerer du boksen og klikker “Match with FamilySearch”.

2 Se onlinedata

Gå derefter til fanen “Share data” for at sammenligne din tekst (venstre) med teksten på FamilySearch (højre). Hvis du vil føje noget fra FamilySearch til din research, klikker du på markeringsboksen til højre. Når du er tilfreds, klikker du OK for at samle delene.

3 Find flere facts

Log ind på din Family Search-konto online (www.familysearch.org) for at finde din slægtning der. Nu kan du søge efter oplysninger, du kan tilføje – når de er blevet tilføjet her, fremkommer den nye information i RootsMagic, hvor den bliver indført i din fil.

TAGS
optimering
Systemoptimering
underholdning
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S