Home » Styresystem » 10 ting du bør gøre med din PC
10 ting du bør gøre med din PC

10 ting du bør gøre med din PC

Share

Søger du frisk inspiration til den måde, du bruger din pc på? Så kan vi give dig nogle nye ideer

Forandring fryder som bekendt, og det gæl-der også for brugen af pc’en. Hvis du er løbet sur i Windows, er træt af den evige rutine med at vedligeholde systemet eller ikke gider mere tekstbehandling eller websøgning, har vi det, der skal til for at gøre dit computerarbejde sjovt igen. Her viser vi otte ting, som du kan se frem til i det kommende år.

Vi begynder med at give din maskine en overhaling for at sikre os, at Windows lever i bedste velgående, og derefter kaster vi os ud i det sjove. Lyder slægtsforskning støvet og kedeligt? Det er det ikke: Vi sætter dig i gang med at forske i din families historie.

Har du som alle os andre tusinder af billeder liggende på maskinen? Lad os vise dig, hvordan du bedre kan udnytte alle de fotos, der fylder op på drevet (og lave en fin fotobog).
Du kan sikkert lide at bruge hovedet til andet end at holde ørerne fra hinanden: Her får din hjerne en god gang gymnastik med de rigtige spil.

Styr på økonomien

Du får ideer til at bringe din økonomi i orden. Og til at få styr på din samlermani: Lad os vise dig, hvordan du kan katalogisere dine samlinger af dit og dat og finde ud af, hvad du har.

Du skal også møde et værktøj, som kan hjælpe dig på vej til at blive storyteller a la Karen Blixen. Og du får din egen medieserver. Der er med andre ord nok at tage fat på. Lad os komme i gang med en stimulerende genopfriskning af dit forhold til den personlige computer.

1 Sæt din pc i god stand

Sørg for, at pc’en er i kampform og kører som smurt, før du kaster dig ud i nye eventyr. Før du begiver dig ud på din søgen efter sjove og produktive måder at bruge pc’en på, bør du give maskinen en overhaling. Begynd med at sikre dig, at dine backupper virker, som de skal – i tekstboksen forneden kan du finde alt det, du har brug for at vide.

Se også:  Guide: Giv Windows 11-computeren en forårsrengøring

Når det er gjort, kører du nogle få systemtjek for at få bekræftet, at der ikke er nogen skjulte problemer, som senere kan indhente dig. Den hurtigste og nemmeste måde at finde dem på består i at bruge Windows Repair Tool fra Tweaking.com – gå til www.tweaking.com for at downloade, installere og køre den seneste version.

Begynd med at fokusere på fanen “Pre-Repair Steps”, hvor du kan gennemgå en række undersøgelser af Windows: scanning efter manglende filer og links, disktjek og et systemfil-tjek. Windows Repair guider dig igennem alt dette – det kan være nødvendigt at genstarte undervejs, og i så fald genåbner du simpelthen programmet bagefter og fortsætter. Disse tjek har indbyggede funktioner til reparation, men hvis du lider under et specifikt problem, skal du i fanen “Repairs – Main” finde andre løsninger.

Konsolider diskplads

Du kan også bede Windows finde fejl: Åbn “Indstillinger” og gå til “Opdatering og sikkerhed > Foretag fejlfinding”. Her vil Windows give en liste over anbefalede valg på baggrund af pc’ens seneste adfærd. Du kan også blade ned og fremkalde en liste over alle tilgængelige fejlfindere. Dem kan du bruge, selvom Windows ikke afslører et problem.

Når Windows er blevet undersøgt, bør dit næste skridt være at fjerne overflødige filer for at frigøre diskplads. Der er ingen grund til at installere tredjeparts-applikationer – gå til “Indstillinger > System > Lager”. Her kan du aktivere Lagerassistent, Windows’ eget rengøringsværktøj, der kan holde drevene fri for ragelse.

Se også:  Så er det slut med opdateringen af tre Windows-styresystemer

Windows’ Reparer-værktøj giver en praktisk genvej til de vigtigste Windows-diagnosticeringsværktøjer.

Her kan du se, hvilke filtyper der fylder mest, og ved at klikke på den relevante sektion (såsom Apps og funktioner, Midlertidige filer eller Andet) kan du komme til den rette del af Indstillinger og se detaljerede resultater.

Du kan også manuelt frigøre mere plads. Man kan konfigurere Lagerassistent til at køre automatisk på daglig, ugentlig eller månedlig basis – eller når drevet mangler ledig plads. Den sidste mulighed bør sikre, at du ikke kører funktionen for ofte.

Gennemgå dine backup-rutiner

I modsætning til Filhistorik kan du konfigurere Macrium Reflect til at verificere dine backupper.

Man kommer nemt til at tage for givet, at ens backupprocedure forløber glat i baggrunden. Men det er klogt, at du giver dig tid til at åbne dine backupværktøjer for at se, om alt kører, som det skal. Bemærk advarsler om, at en eller flere backupper har svigtet.

Vurder også dine backupforløb. Kører de ofte nok? Er der mulighed for automatisk at verificere din backup (for at sikre, at den virker, når du har brug for det)? Hvis der ikke er det, kan du så i det mindste verificere backuppen manuelt? Tiden er inde til at overveje at skifte din backup mellem to adskilte steder – for eksempel et USB-drev og et netværksdrev – for at tilføje et ekstra lag af redundans i tilfælde af, at en backupenhed evigter.

Tager du slet ikke backup? Gå til “Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Sikkerhedskopiering”, og konfigurer Filhistorik til at tage backup af vigtige dokumenter, fotos og andre personlige filer, og installer Macrium Reflect Free (www.macrium.com/reflectfree.aspx) for at få lave et fejlsikkert image af hele drevet – herunder din Windows-installation.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Næste

TAGS
optimering
Systemoptimering
underholdning
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S