Home » Styresystem » 10 stærke tips til Google Drev
10 stærke tips til Google Drev

10 stærke tips til Google Drev

Share

Den gratis Google-tjeneste giver dig både kontorprogrammer og online lager. Læs her, hvordan du får det bedste ud af den …

Vil du sende en stor fil til en anden person, kan Google Drev hjælpe. Upload filen ved at trække den ind i browservinduet (på drive.google.com) eller flyt den til en synkroniseret mappe på din harddisk. Skriv din mail som kontoens Gmail-mail klik ”Indsæt filer ved hjælp af Google Drev”. I det næste vindue, som åbnes, får du mulighed for at vælge filen, og sende det som et Drev-link eller en normal vedhæftet fil. Et drev-link er meget mindre, og modtageren kan se eller downloade filen ved at klikke på det.

[pt id=’2035237′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”En stor vedhæftning som skal overføres via mail kan ganske enkelt sendes fra din Gmail-konto som et link til Google Drev.”‘]

En stor vedhæftning, som skal overføres via mail, kan ganske enkelt sendes fra din Gmail-konto som et link til Google Drev.

Drev fungerer godt som onlinelager til fotos, og bruger du Google+ Photos, vil kun fotos på over 2048 x 2048 pixel (omkring 4 MP) bruge af dit lager, resten er gratis. Chrome-brugere kan installere den gratis plugin Pixlr (kan hentes i Chrome Webshop), der fungerer som et billedredigeringsprogram, der kører i browservinduet og bruger Drev til lagring. Pixlr minder om billedbehandlingsprogrammet Photo-shop (Elements).

[pt id=’2035238′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Google Drev kan gemme dine fotos og med den gratis plugin Pixlr kan du også nemt redigere billederne. “‘]

Google Drev kan gemme dine fotos, og med den gratis plugin Pixlr kan du også nemt redigere billederne.

Kender du Dropbox, ved du, hvordan Google Drev fungerer. Installer det fra menuen Indstillinger, og en Google Drev-mappe vises i en mappe på Skrivebordet. Har du allerede en masse gemt i Drev, kan det tage lidt tid at synkronisere, men til slut vil denne mappe indeholde alt, hvad dit Google Drev indeholder. Kopier en fil ind, og den er uploadet til skyen. Slet en fil, og den fjernes derfra. Dokumenter i Googles eget format vises kun som en markørfil. For at åbne dem i programmet må du konvertere dem.

[pt id=’2035239′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Google Drev gør det nemt at holde sig organiseret. Brug det som Dropbox for at ordne og dele filer.”‘]

Google Drev gør det nemt at holde sig organiseret. Brug det som Dropbox for at ordne og dele filer.

Konvertering af Office-dokumenter, som du uploader i Google Drevs eget format, sikrer, at de ikke optager plads, men det kan være ubelejligt, hvis du ønsker at åbne dem i for eksempel Word. Du auto-konverterer dem ved at åbne Google Drev i en browser, klikke på tandhjulet, og vælge ”Indstillinger for upload”.

[pt id=’2035240′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Autokonverter filer til Googles egne formater og til åbne formater.”‘]

Autokonverter filer til Googles egne formater og til åbne formater.

Google Drevs konvertering af filer omfatter udtræk af tekst fra billeder, og i samarbejde med Drev til Android (sorry iPhone- og Windows Phone-brugere) betyder det, at du kan bruge telefonen som en dokumentscanner. Åbn appen på din telefon, klik på ”+” for et nyt dokument og vælg ”Scan”. Indram teksten i det kameravindue, som åbnes, tryk på den blå knap, og en PDF vil blive uploadet til Drev. Du åbner filen med Google Docs, og efter en kort ventetid får du en redigerbar version af teksten.

Se også:  Før ferien: Alt det du bare må have med
[pt id=’2035236′ size=’large’ link=’file’]

 

Google Drev og kontorpakken med programmerne Docs, Slides og Sheets er delelige. Det betyder, at du kan benytte pakken til at arbejde sammen om et dokument med brugere, der ikke er på den samme computer, i det samme rum eller sågar på samme kontinent. Tryk på ”Del”-knappen i øverste højre hjørne af et dokument og angiv hvem, du vil dele med, og hvor meget de må med dokumentet. Når I alle er logget ind i dokumentet, har I alle adgang, og et chat-vindue til højre betyder, at du er i kontakt, mens du arbejder.

[pt id=’2035241′ size=’large’ link=’file’]

 

Ligesom med Pixlr (punkt 2) kan Google Drev udvides med plugins og udvidelser. Klik på tandhjulsikonet til højre for den primære Drive-interface i din browser, og vælg ”Administrer apps”. Øverst i vinduet finder du linket ”Tilknyt flere apps”. Klik på det for at få en liste over Drev-apps med en beskrivelse af, hvad de kan. Mange er overflødige, medmindre du har specielle behov, men en nyttig app er Zip Extractor, som giver dig mulighed for at uploade en zip-fil til Google Drev og udpakke den der.

[pt id=’2035242′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Google Drev kan gøres større og bedre med en lang række plugins og udvidelser.”‘]

Google Drev kan gøres større og bedre med en lang række plugins og udvidelser.

Med dine dokumenter gemt i Google Drev har du en god backup, da de gemmes i skyen og dermed er sikret mod harddiskfejl (eller en hidsig kontorbrand). Men at gemme i Google Drev har også andre fordele. Ikke alene bliver de ikke modregnet i de 15 GB ledig plads, du har; det betyder også, at du kan redigere i dem fra enhver computer eller mobil enhed, uanset om den har kontorpakken installeret eller ej. Ganske nyttigt, hvis du ønsker at lave ændringer over telefonen, mens du er på farten.

Se også:  Snart kan amerikanske virksomheder handle med Huawei igen

Med Chrome-udvidelsen ”Gem på Google Drev” kan du gemme webindhold eller skærmbilleder direkte i Google Drev. Filerne bliver tilgængelige på alle enheder, hvor du er logget ind med din Google-konto. Højreklik på et billede i din browser, og vælg ”Gem på Google Drev”. Klik på Google Drev-ikonet til højre i din browser, og som standard gemmes nu en PNG-fil af den aktuelle webside. Du kan altid ændre format i indstillingerne.

Arbejder du på et dokument, er det ikke altid, du ønsker at skifte til en anden browser-fane eller et andet browser-vindue for at slå noget relevant op på nettet. Aktiver i stedet menuen Værktøjer i et dokuments browservindue, og vælg ”Undersøg …”. Nu vises en sidelinje til højre med en Google-søgning øverst og forslag til emner baseret på indholdet af dit dokument. Højreklik på et enkelt ord, og den viste menu vil indeholde muligheden for at udforske det. Det bringer sidelinjen frem igen, men nu med ekstra information om det ord, du har valgt.

[pt id=’2035243′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Søg på informationer i Googles søgemaskine mens du arbejder på dine dokumenter.”‘]

Søg på informationer i Googles søgemaskine, mens du arbejder på dine dokumenter.


TAGS
Google
Guide
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S