Home » Skærm » 10 spørgsmål og svar før du køber pc-skærm
10 spørgsmål og svar før du køber pc-skærm

10 spørgsmål og svar før du køber pc-skærm

Share

Du har brug for en god pc-skærm på hjemmekontoret. Men hvilke krav bør du så stille? Det får du nogle gode bud på her

1 Hvilke stik skal skærmen kunne tage?

Kontrollér, at den ønskede skærm har HDMI-tilslutning. Det er i de fleste tilfælde tilstrække-ligt. Men er du til gaming, bør du også kunne tilslutte via DisplayPort. USB-C er også et plus. Det er desuden rart med en ekstra HDMI-indgang, så du kan tilslutte andre enheder end din pc – for eksempel en Blu-ray-afspiller eller en Chromecast (pc-skærmen bliver til ekstra-tv).

Forestil dig, hvilke enheder der skal kunne tilsluttes, før du vælger din næste skærm.

2 Hvor dyr skal skærmen være?

Hvad skal skærmen primært bruges til? Svaret på det spørgsmål afgør ikke kun valget af skærmtype, men også prisen. Hvis du kun bruger din skærm til standard-kontorprogrammer, til at surfe og til mail, er der ingen grund til at købe dyrt ind. Anderledes ser det ud, hvis du har specialbehov. For eksempel skal en gamingskærm være hurtig og have særlige specifikationer (se punkt 5). Derfor er den også lidt dyrere i indkøb.

Se også:  PC-skærme i storformat [TEST]: Kom op i format

Hvis du arbejder med seriøs billed- eller videoredigering, skal du have en mere professionel skærm (se punkt 6), og den slags pc-skærme er noget dyrere end andre typer. Og så er det det med buede skærme – se næste punkt.

3 Hvilke krav skal jeg stille til lyden?

Mange skærme leveres med indbyggede højttalere, der er brugbare til det daglige arbejde, tale mv. Men ligesom med tv-skærme har pc-skærme så lidt plads til højttalere, at lydgengivelsen næsten altid er for spinkel til musiknydelse. Film og gaming kræver, at du køber og tilslutter et sæt eksterne højttalere eller en hovedtelefon, som tilsluttes skærmens lydudgang.

Se også:  Flyt ind i en ny computer uden (ret meget) bøvl
4 Hvordan vælger jeg en skærm til fotoredigering?

Hvis du arbejder halv- eller helprofessionelt med billeder, video og grafik, skal du stille særlige krav til skærmens farveægthed. Farverne skal kunne kalibreres nøjagtigt, så du kan få et nøje match mellem skærmens visning og det endelige resultat. Du skal kort sagt vælge en skærm, der er farveægte, dvs. kan vise RGB-skalaen helt eller næsten helt korrekt. Denne type kompromisløse skærme er markedets dyreste.

5 Skal skærmhøjden kunne justeres?

Det er ikke uden betydning, at skærmen har god ergonomi. Det er for eksempel rart, hvis den kan vippes og vinkles rigtigt. Men du bør også vælge en skærm, som kan justeres i højden. Du vil opdage, hvor vigtigt det er, at skærmen sidder i den rigtige højde, hvis du sidder mange timer og arbejder på din computer.

Hvis skærmen ikke kan justeres i højden, kan du få nakkeproblemer.

TAGS
købeguide
pc-skærm
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S