Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

10 millioner Android-apps inficeret med virus

Mange tror, at deres smartphone er beskyttet og har ubetinget tillid til, at de applikationer, der installeres på mobilen er sikre og godsindede. Det er dog ikke altid tilfældet; faktisk er der lige nu 10 millioner malware-inficerede Android-apps i omløb.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ved udgangen af januar 2014 havde Kaspersky Lab indsamlet ca. 200.000 unikke tilfælde af mobilt malware – en stigning på 34 procent siden november 2013. To måneder forinden blev mere end 148.000 tilfælde registreret. Det er derfor tydeligt, at internetsvindlerne fortsætter med at fokusere på Android – og faktisk viser en rapport fra Kaspersky Lab, at antallet af malware-inficerede apps nu rammer 10 millioner.

Pr. 30. januar 2014, udbød den officielle Google Play-store 1.103.104 applikationer. Uofficielle tredjeparts app-butikker udbyder mange flere, og der er stor sandsynlig for, at mange af dem indeholder skjult malware.

Kaspersky Lab har på nuværende tidspunkt registreret i alt 10 millioner tvivlsomme apps, da svindlerne også bruger legitim Android-software til at bære de ondsindede koder.

Størstedelen af alle malware-angreb på mobile enheder handler om at stjæle penge fra brugeren. Det var for eksempel tilfældet med den mobile version af Carberp Trojan, der kom fra Rusland. Den stjal brugernes fortrolige oplysninger i det øjeblik, de blev sendt til bankens server. Ifølge Kaspersky Labs eksperter udvikles hovedparterne af de malware-inficerede Android applikationer, der lige nu er i omløb, også i Rusland.

Undgå malware-angreb på mobilen ved at følge disse råd fra eksperterne:
• Aktiver aldrig “developer mode”
• “Install applications from third-party sources” skal også være deaktiveret
• Installer kun applikationer fra officielle kanaler
• Når du installerer nye apps, bør du undersøge hvilke rettigheder, de kræver
• Beskyt din mobiltelefon med sikkerhedssoftware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere