Home » Foto » 10 gratis programmer til fotoredigering
10 gratis programmer til fotoredigering

10 gratis programmer til fotoredigering

Share

Du får flere seværdige billeder ud af dine fotoskud med disse programmer. Og så er det sjovt at redigere fotos

GNU Image Manipulation Program (www.gimp.org) blev lanceret i 1996 og er siden blevet opgraderet adskillige gange. Derfor kan det ikke overraske, at GIMP er verdens mest omfattende, gratis fotoredigeringsprogram.

Der er værktøjer, som kan korrigere farver, lysstyrke, kontrast, gøre et billede skarpere (eller uskarpt), reparere perspektivproblemer, fjerne røde øjne, tilføje lyseffekter, omdanne et foto til et ”oliemaleri” og lave en animation. Som om det ikke er nok, er der også understøttelse af billedlag, og programmet kan udvides med nye funktioner.

[pt id=’2033472′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”GIMP er det mest populære fotoredigeringsprogram du kan få for 0 kroner. Det tager noget tid at lære alle de mange muligheder som paletterne byder på.”‘]

GIMP er det mest populære fotoredigeringsprogram, du kan få for 0 kroner. Det tager noget tid at lære alle de mange muligheder, som paletterne byder på.

Paint.net (www.getpaint.net). er et fint program til basal billedredigering. Ikke så avanceret som GIMP, men der er alligevel mange, forskellige maleværktøjer og fine specialeffekter og det kan ændre størrelsen på billeder eller rotere dem. Programmet understøtter lag, så du kan flytte en del af et billede over på et andet.
Det bedste af det hele er, at brugerfladen gør Paint.net virkelig nemt at arbejde med.

[pt id=’2033473′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Paint.net understøtter plugins som tilfører ekstra funktioner til programmet. Plugins som bølger fiskeøje og vignette er værd at kigge på.”‘]

Paint.net understøtter plugins, som tilfører ekstra funktioner til programmet. Plugins som bølger, fiskeøje og vignette er værd at kigge på.

PhoXo (www.phoxo.com) har været på banen i snart 10 år, og det har udviklet sig til en fotoeditor med noget for alle. Børn kan lege med clipart, for eksempel sætte katte og biler ind på billeder. Mere praktiske typer vil sætte pris på at kunne indsætte vandmærker i billederne i en hel mappe (onlinebeskyttelse), og alle andre vil blive glade for tegne- og maleværktøjerne, fotobearbejdningsmulighederne og de mange specialeffekter. Programmet fylder endda kun 4 MB.

[pt id=’2033474′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Selv om programmet er tætpakket med funktioner kører det hurtigt på selv ældre overbelastede pc’er og svage netbooks.”‘]

Selv om programmet er tætpakket med funktioner, kører det hurtigt på selv ældre, overbelastede pc’er og svage netbooks.

Du kan hurtigt tilføje effekter med Funny Photo Maker (www.funny-photo-maker.com). Du kan indsætte et ansigt til en filmplakat, omdanne et stilbillede til en animation, lægge regn eller sne ind i et landskabsbillede eller lave en collage af dine billeder – for blot af nævne nogle af mulighederne.

[pt id=’2033475′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Med Funny Photo Maker kan du nemt lave et lykønskningskort.”‘]

Med Funny Photo Maker kan du nemt lave et lykønskningskort.

Med sine tynde værktøjslinjer og den bedagede brugerflade ser Photo Pos Pro ikke lovende ud. Men du skifter mening.
For der er rigeligt med valgmuligheder, mange maleværktøjer og et fintmasket net af indstillinger, der kan optimere farver.

Se også:  Professionel fotospecialist springer ud på forbrugermarkedet med ny objektivserie

Der er understøttelse af lag og masker, der er raffinerede forudindstillinger og et scripting-værktøj, som automatiserer redigeringsopgaver. Sjov er der også plads til – ”magiske” effekter som fyrværkeri, bobler og stjernestøv.

[pt id=’2033476′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Photo Pos Pro er kompatibelt med nogle kameraer hvorfra det er nemt at importere fotos.”‘]

Photo Pos Pro er kompatibelt med nogle kameraer, hvorfra det er nemt at importere fotos.

Photoscape (www.photoscape.org) appellerer ikke til eksperter – for eksempel er der ingen understøttelse af lag – men hvis du bare vil have lidt hurtig sjov med et foto, er det værd at overveje.

Der er hundredvis af clipart-billeder, som kan kopieres ind i dine billeder. Du kan indsætte talebobler plus specialeffekter og animerede gif-billeder. Mange af funktionerne kan konfigureres ret detaljeret. Mens andre fotoredigeringsprogrammer normalt har en enkelt funktion til oliemaling, tilbyder Photoscape 11 kunstneriske stile (pastel, pencil, karton osv.), som hver især kan tilpasses yderligere til dine behov.

[pt id=’2033477′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du kan blandt andet lave animerede gif’er med Photoscape.”‘]

Du kan blandt andet lave animerede gif’er med Photoscape.

Som navnet antyder, er IrfanView (www.irfanview.com) bedre til kigning end fintuning af billeder, men programmet rummer dog en del redigeringsfunktioner. Du kan rotere og forandre størrelsen – eller for eksempel justere farverne, lysstyrke og kontrast, tilføje billedtekster og vandmærker, gøre billedet mere skarpt, fjerne røde øjne og tilføje specialeffekter.

Se også:  Verdens bedste foto er kåret

Kan udvides med plugins, så det understøtter 8Bf (Photoshop), AltaLux, Filter Factory mv. Alle disse goder er samlet i et gratis program, som ikke kræver mere end 2 MB på harddisken.

[pt id=’2033478′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Hvis du ikke kan lide IrfanViews standarddesign kan du vælge at downloade ”skins” som giver værktøjslinjerne et nyt udseende.”‘]

Hvis du ikke kan lide IrfanViews standarddesign, kan du vælge at downloade ”skins”, som giver værktøjslinjerne et nyt udseende.

Selv om det mest af alt er et program til billedretouche, har Photofiltre (www.photofiltre-studio.com) mange funktioner, som kan hjælpe dig med at skabe flotte resultater.

Værktøjet PhotoMask eksempelvis kan tilføje flotte kontur- og transparenseffekter, som gør billedet kunstnerisk (på programmets hjemmeside er der mange eksempler). Der er maleværktøjer, fine værktøjer til farvekorrektion og filtre. I det hele taget et fint program, når du vil arbejde kreativt med billeder. Der findes tre versioner af programmet. Det mest omfattende er kun gratis i 30 dage, men de to andre koster ikke en øre.

Pixbuilder Studio (www.wnsoft.com/pixbuilder) er en anvendelig, mellemklasse-editor med stærkt fokus på solide, praktiske funktioner.
I stedet for ting som clipart og kunsteffekter får du fornuftige funktioner som crop, størrelse og roter. Der er mange farvejusteringer, skarpheds- og blurfiltre foruden printerindstillinger.

Der er ikke så meget sjov leg med dette program, men det kan gøre dine fotos bedre.

Se bort fra det lidt mystiske navn, for Chasys Draw IE (www.jpchacha.com/chasysdraw) er en yderst kapabel fotoeditor med en lang række vigtige funktioner – herunder mange male- og tegneværktøjer, god understøttelse af lag, mange specialeffekter, mange farve- og lysjusteringer samt understøttelse af Photoshop-plugin.

[pt id=’2033479′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du får en nærmest komplet suite af værktøjer til redigering og visning af billeder.”‘]

Du får en nærmest komplet suite af værktøjer til redigering og visning af billeder.

Du kan også bruge programmet til at udvikle animationer, cd- og dvd-labels, ikoner og musemarkører og endda tage en video af dine computeraktiviteter. Dertil kommer konvertering af raw-filer og en billedfremviser.


TAGS
foto
fotoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S