Home » Gratis software » 10 gratis programmer du ikke kan undvære
10 gratis programmer du ikke kan undvære

10 gratis programmer du ikke kan undvære

Share

Det ultimative gratis værktøj til datagendannelse

DMDE: Gendann alle former for tabte og slettede data fra dine drev

På trods af de bedste intentioner kan der opstå tab af data. Det kan være noget så enkelt som sletning af en fil ved en fejltagelse eller – knap så enkelt – en partition eller et helt drev, der forsvinder.

Før i tiden indebar gendannelse kostbar timeløn (og hvis dit drev er fysisk beskadiget, kan det stadig være nødvendigt at involvere specialister som Ibas – https://trust.ibas.com/dk/pages/data-recovery – for at se, om der er noget, som kan reddes). Nu om dage kan man ofte få sine data igen uden omkostninger.

DMDE kan gendanne slettede og tabte data fra manglende partitioner og hele drev.

Et af de stærkeste gratis værktøjer er DMDE, der kan klare alle former for gendannelse, også fra drev, der stammer fra ødelagte kabinetter, og som er formateret på en måde, der gør dem utilgængelige, hvis de bliver fjernet fra deres oprindelige omgivelser.

Download GUI’et til Windows fra https://dmde.com/download.html – det er et porterbart værktøj (se boksen herunder), og du kan derfor downloade det til ethvert andet drev, end det der rummer de tabte data. Åbn mappen, og dobbeltklik på dmde.exe for at komme i gang (hvis der kommer en SmartScreen-advarsel, klikker du More Info > Run anyway).

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu
Gendan dine data

Processens første trin består i at vælge det drev, hvorpå dine tabte data ligger. Du får valget mellem logisk (ved simpel datasletning) eller fysisk (ved manglende drev). Hvis du vælger det sidste, markerer du drevet og klikker OK for at få det scannet. Hvis du er heldig, kommer den manglende partition frem. Ellers klikker du Full Scan og ser, om DMDE kan gendanne det.

Ved gendannelse af data på et kendt drev klikker du “Open Volume” for at se indholdet. Hvis hele partition manglede, kan du nu gendanne data fra drevet ved at vælge mappen i feltet til venstre og trykke [Ctrl] + [U] for at gemme filerne på et andet drev (DMDE-mappen er standard). Bemærk, at den gratis version begrænser dig til at gendanne op til 4000 filer ad gangen. Køb af en licens (16 dollar for et enkelt år eller 38 dollar for hele livet) fjerner begrænsningen.

En anden mulighed

Hvis DMDE’s brugerflade skræmmer dig, kan du prøve Recuva (download den porterbare version fra www.ccleaner.com/recuva/features/portable-version). Det er en mere brugervenlig omgang, men ikke så stærk som DMDE. Vores råd: Prøv først Recuva, og skift til DMDE, hvis det bliver nødvendigt.

Se også:  Anbefaling: 4 gode gratis-programmer til pc og mobil
Opbyg et porterbart værktøjssæt

Mange af de apps, vi dækker i denne artikel, findes som porterbare applikationer: Man kan lagre dem på et USB-flashdrev og køre dem fra enhver pc – eller man kan blot bruge dem i bevidstheden om, at alle ens præferencer er gemt på et lettilgængeligt sted, der er nemt at sikkerhedskopiere og gendanne efter en Windows-geninstallation. De omfatter Firefox, FastStone Photo Resizer, VLC, LibreOffice, DMDE, Recuva, MusicBee, Winyl, Openshot, EditPad Lite og Notepad++.

Efter manuelt at have føjet en porterbar app til PortableApps-starteren knytter du den til den korrekte kategori.

Centralt i ethvert porterbart værktøjssæt bør man finde PortableApps, der giver brugeren et praktisk startværktøj til at styre og køre porterbare apps. Efter installation starter du den og vælger Apps > Get More Apps > By Category for at installere direkte fra det omfattende Portable-Apps-katalog.

Men du kan også tilføje porterbare apps manuelt (led efter et porterbart download på programmets egen website) – kopier blot programmet ind i mappen PortableApps, og vælg Apps > Refresh App Icons for at kalde dem frem under kategorien “Other”. Dernæst højreklikker du på ikonet og vælger Category for at flytte dem til en bedre egnet kategori.

TAGS
AOD Download
gratis apps

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S