Home » Gratis software » 10 gratis programmer du ikke kan undvære
10 gratis programmer du ikke kan undvære

10 gratis programmer du ikke kan undvære

Share

Hent en gratis office-suite

LIBREOFFICE: Tag springet fra et Microsoft Office-abonnement uden udgifter (eller reklamer)

De dage er forbi, da de eneste alternativer til Microsoft Office kostede penge, og man ikke kunne flytte filer mellem forskellige platforme. I dag er der masser af gratis office-suiter, men mange af dem er begrænset til de tre vigtigste apps: tekstbehandling, regneark og præsentation. Og mange er også reklamefinansierede. Ingen af disse begrænsninger gælder for LibreOffice, der tilmed fås på dansk.

Ikke blot er LibreOffice reklamefri, den tilbyder endda erstatninger for Access (Base) og Visio (Draw), der giver database- og tegne/flowchart-funktionalitet i tilgift til Writer, Calc og Impress. Der er også bonusværktøjer i form af Math (en formeleditor) og Charts til at lave lagkagediagrammer og lignende.

Kom i gang

Man kan åbne LibreOffices komponenter enkeltvis eller via en centraliseret starter. Den giver nem adgang til hver applikation plus nyligt åbnede dokumenter. Hver applikation åbner med det klassiske interface, som er bekendt for enhver, der har brugt Word 2003 eller tidligere – hvis du vil skifte til det nye bånd, vælger du Vis > Brugergrænseflade > Faner. Funktionen “Kompakte faneblade” leverer en reduceret version på én linje i stedet for to.

LibreOffice er en jordbunden office-suite, hvor du også kan glæde dig over gode, danske menuer.

Herfra fungerer LibreOffice på en måde, der svarer til Office, men som ikke er helt identisk. Man kan åbne og gemme i Office-kompatible formater. Hvis du vil gøre dem til standard, går du til “Funktioner > Indstillinger > Hent/gem > Generelt” og træffer dine valg fra menuen “Gem altid som”.

Se også:  De bedste gratis-programmer

Hvis du ikke kan finde det værktøj, du leder efter, i selve LibreOffice, kan du se, om der er skrevet en udvidelse, der udfylder dette hul. I guiden herunder kan du se, hvordan du finder, henter og installerer dem. Læs dokumentationen – extensions kan slå sig ned de forskelligste steder.

En anden mulighed

Hvis LibreOffices brugerflade er for primitiv for dig eller på anden vis ikke opfylder dine behov, og du kun skal have erstattet Word, Excel og PowerPoint, kan du se på Softmaker FreeOffice. Det har den bekendte brugerflade (eller klassiske menuer, hvis du foretrækker det), og det er også kompatibelt med Microsoft Office-programmerne.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu
1 Find extensions

Gå ind på til https://extensions.libreoffice.org. Her kan du blade gennem de næste 400 udvidelser under fanen Exten-sions. Brug navigationsværktøjerne til højre til at indsnævre listen efter understøttet applikation eller type (for eksempel makro eller ordbog). Klik på en tekst for at besøge dens egen side.

2 Læs og hent

Læs eventuelle krav og forudsætninger (nogle udvidelser kræver, at du har ekstra programmer installeret for at kunne virke), og blad derefter ned på siden for at finde downloadlinket. Derefter gemmer du filen på dit drev eller – hvis muligheden findes – åbner den direkte i LibreOffice.

3 Installer og kør

Hvis din LibreOffice-applikation er på drevet, åbner du den og trykker på tasterne Ctrl + Alt + E for at åbne Extension Manager. Klik Add for at vælge filen. Denne extension bør fremkomme på listen. Klik Close > Restart Now. Nu bør denne udvidelse være tilgængelig som en værktøjsbjælke eller et andet element.

TAGS
AOD Download
gratis apps

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S