Home » Gratis software » 10 gratis programmer du ikke kan undvære
10 gratis programmer du ikke kan undvære

10 gratis programmer du ikke kan undvære

Share

Afspil alle medier på din pc

VLC MEDIA PLAYER: Afspil enhver video – herunder dvd’er – gratis på din computer

Video findes nu om dage i alle mulige former og størrelser, og VLC Media Player er en afspiller, der kan håndtere dem alle uanset, om man ser digitale videofiler, streamer over internettet eller vil nyde en god, gammeldags dvd på pc’en. Programmet er udviklet til at håndtere stort set ethvert format, man kan udsætte det for, og det er den eneste videoafspiller, man har brug for.

Man kan åbne en lang række filer direkte fra Media-menuen. Hvis man vælger Disc, får man valgmuligheder til både dvd og Blu-ray. Bemærk dog, at krypterede Blu-rays ikke er understøttede (vi anbefaler Leawo Blu-ray Player til afspilning af Blu-rays på en pc – se www.leawo.org/blu-ray-player). Det problem har man dog ikke med dvd’er: Man kan browse i menuer og pege og klikke.

Et tip: Vælg Video > Deinterlace > Automatic, hvis du vil forbedre dvd’ernes kvalitet (navnlig ved ældre tv-udsendelser). Når du har åbnet dine medier, bruger du knapperne forneden til at styre din afspilning – en forlænget knap dækker over audio- og videoeffekter, og der er en praktisk Synchronization-fane til løsning af problemer med læbesynkronisering, der skyldes utilpassede audio- og videostreams.

Omdan din bunke af digitale fotos til en flot fotobog, som du kan nyde eller dele med andre.

Se tv på VLC

Der er også masser af avancerede anvendelser af VLC – man kan for eksempel linke til en USB-tv-tuner, der er forbundet med pc’en. Vælg Media > Capture Device, og vælg der-efter TV – digital under Capture-tilstand. Vælg DVB-T for Delivery system, og skriv den mux-frekvens (multiplex), der rummer din valgte tv-kanal i den relevante boks, idet du bruger https://ukfree.tv/maps/freeview som guide og konverterer MHz til KHz ved at gange med 1000.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu

Klik herefter på ”Play”. Efter en kort pause kan du høre en radiokanal eller se en tv-kanal. Åbn menuen Playback > Programme. Nu får du en liste over de tilgængelige kanaler på den mux. Se avancerede muligheder i guiden herunder.

En anden mulighed

Hvis du vil gøre din pc til et underholdningscenter med mediestyring (plus support af både cd- og dvd-afspilning), kan du installere Kodi (www.kodi.tv). Det er ideelt til store skærme og kan afspille stort set alt, hvad VLC kan.

1 Chromecast

Brug med Chromecast: Åbn menuen Playback > Renderer. Hvis din Chromecast-enhed ikke allerede er blevet genkendt (i så fald skal du blot vælge den), klikker du på “Scan” for at lede efter den på dit lokalnet. Start derefter afspilning i VLC – skærmen forbliver blank, og videoen kommer frem via Chromecast.

Se også:  Her er 4 af de fedeste gratis-programmer
2 Se undertekster

Hvis du ser en dvd, eller din videofil har indlejrede undertekster, slår du dem til ved hjælp af menuen Subtitle > Sub Track. Du kan også downloade undertekster direkte ind i VLC via menuen View > VLsub – skriv om nødvendigt blot dine søgekriterier, og klik på “Download selection’” ved siden af et match.

3 Opbyg en tv-playliste

Det er ikke helt enkelt at vælge tv-kanaler efter frekvens: Stop afspilning, og gå tilbage til playlisten, hvor du kan konfigurere hver mux som playlistetekst. Når det er gjort, vælger du Media > Save Playlist to File for at lagre dine gemte kanaler som en playliste, der er tilgængelig via funktionen Media > Open File option.

TAGS
AOD Download
gratis apps

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S