Home » Gratis software » 10 gratis programmer du ikke kan undvære
10 gratis programmer du ikke kan undvære

10 gratis programmer du ikke kan undvære

Share

Rediger billeder professionelt

PAINT.NET: Få avancerede værktøjer til billedredigering med denne gratis og anerkendte applikation

Alle får før eller senere brug for at redigere billeder, og selvom Windows omfatter Photos-værktøjet, er der her snarere tale om en organisator end en editor.

I den anden ende af skalaen finder vi kostbare værktøjer som Photoshop, der foruden at være dyre også er komplekse. For de fleste er et eller andet i midten det, der skal til, og det vil sige Paint.NET.

Programmet er relativt enkelt at bruge – indlæs et billede, og så finder du alle de grundlæggende værktøjer, du skal bruge til at beskære det, rotere det, ændre dets størrelse og så videre.

Gode værktøjer

Der er flere muligheder for at arbejde med en del af billedet – herunder en tryllestav og en magnetisk lasso til uregelmæssige objekter. Der er også forskellige rettelsesværktøjer – fra pensler og viskelædere til et klonstempel, der fjerner støv, ridser og andre uønskede elementer fra gamle fotos, der er indscannet.

Fanen “Effects” giver adgang til et udvalg af filtre til yderligere redigering, for eksempel indføring af maleri-effekter (såsom oliemaleri eller blyantstegning).

Se også:  De bedste gratis-programmer

Ligesom Photoshop understøtter Paint.NET brugen af lag. Det betyder, at man kan føje ikke-destruktive effekter til sit billede ved at kopiere det oprindelige billede og udføre sin redigering på det andet lag.

Adjustments-menuen giver også talrige muligheder for at forbedre et billedes belysning – fokuser på værktøjerne “Curves” og “Levels tools” til redigering på professionelt niveau. Du kan også bruge farvefiltre på dit billede her – for eksempel “Sepia” og “Posterize”.

Gratis powerups

Kan du ikke finde det værktøj eller den effekt, du ønsker dig? Paint.NET tilbyder plugins, der giver dig mulighed for yderligere at udvide programmets funktionalitet. Guiden viser dig trin for trin, hvordan du inddrager dem i programmet.

Vi anbefaler plugins som Shadow/Highlight Recovery og Sharpen+ (en forbedret version af standardværktøjet) til korrektion af fotos.
Paint.NET understøtter en lang række filtyper, men hvis der skulle mangle nogen – såsom Photoshops eget PSD-format (der understøtter lag) – kan man tilføje dem med plugin-browseren.

Se også:  4 gode gratis-programmer som enhver kan bruge
En anden mulighed

Vil du omdøbe, konvertere eller redigere flere filer? Spar tid ved at udføre batchkørsel på dem ved hjælp af det strålende program Faststone Photo Resizer.

1 Installer browser

Få bedre overblik over dine plugins med en specialbrowser. Besøg https://forums.getpaint.net, og gå til “Plugins – Publishing ONLY”. Åbn “The Plugin Browser”, og download PluginBrowser-Installer.zip til din download-mappe. Luk Paint.NET. Udpak og kør PluginBrowser-Installer.exe.

2 Find nye plugins

Efter installation åbner du Paint.NET og vælger Effects > Plugin Browser for at se nyligt installerede plugins. Du får også et søgeværktøj, som du kan bruge til at søge i plugin-indekset online og opspore flere plugins – klik blot på et hyperlink for at komme til den relevante side.

3 Installer ny plugin

Plugins bliver downloadet som zip-filer. Hvis der ikke er nogen installer, skal du blot udpakke .dll-file i inside zip-arkivet til den relevante undermappe i C:\Program Files\Paint.NET – det er typisk Effects eller FileTypes (bemærk, at du skal have administratoradgang for at gøre det).

TAGS
AOD Download
gratis apps

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S