Home » Gratis software » 10 gratis programmer du ikke kan undvære
10 gratis programmer du ikke kan undvære

10 gratis programmer du ikke kan undvære

Share

Søg sikkert på nettet

MOZILLA FIREFOX: Vælg denne open source-webbrowser, hvis du ønsker fart og sikkerhed

u om dage hersker Google Chrome suverænt som den desktopbrowser, de fleste bruger. Hvorfor skulle du så overhovedet interessere dig for browseren Firefox?

Det er et spørgsmål om at vælge: Mozilla Firefox er en af de ganske få browsere, der stadig bruger deres egne browserengines (Gecko) til at rendere websider. Andre rivaler – Opera, Vivaldi og endda Microsoft Edge – bruger alle Googles Chromium-engine.

Det kan være udmærket at følge en enkelt standard, men mangel på konkurrence hæmmer udviklingen, og det er grunden til, at vi her på redaktionen er begejstrede for Firefox.

Det hjælper naturligvis også, at Firefox i sig selv er en udmærket browser – den bliver konstant udviklet og opdateret (men hvis ændringerne kommer for hurtigt for din smag, kan du i stedet installere Firefox ESR – Extended Support Release).

Mere sikkerhed og fred

Hvis du parrer den med din Firefox-konto, kan du synkronisere dine bogmærker, din historie, dine åbne faner og andre indstillinger mellem flere computere, og du kan også få Firefox på mobilen.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu

I 2018 relancerede Firefox sig selv som Firefox Quantum, og med det nye navn fulgte et boost i hastighed: Nu er ydelsen på niveau med Chrome, og dermed er endnu et argument mod at skifte browser fjernet.

Firefox’ open source-natur betyder, at al udvikling og alle ændringer er transparente, og browseren begrænser bevidst mængden af de data, den indsamler, for at frede brugeren – nyere udgaver har forstærket beskyttelse mod trackere, cookies, fingeraftrykslæsere og såkaldte kryptominedrift, mens man får større kontrol over de tilladelser, man tildeler websites.

Vi anbefaler også brug af DNS over HTTPS – endnu en Firefox-funktion. Funktionen er skjult – åbn Indstillinger > Generelt, og gå til Forbindelses-indstillinger i Firefox. Vælg Aktiver DNS via HTTPS, og lad Cloudflare-udbyderen være valgt til, før du klikker OK.

En anden mulighed

Hvis Firefox ikke er din kop te, kan du overveje at give Microsofts Edge en chance. Den er fuldstændig skrevet om. Download dit eksemplar fra www.microsoft.com/edge – husk, at du kan have flere browsere kørende side om side. Hvorfor ikke have den at falde tilbage på til de få websites, der ikke er optimeret til Firefox?

Se også:  Her er de bedste gratis-programmer lige nu
Uundværlige udvidelser

Uanset hvilken webbrowser du vælger, bør du betragte tre udvidelser som uundværlige. Bitwarden er vores foretrukne kodeordsmanager, der sikrer, at alle dine onlinekonti er beskyttet af stærke, ubrydelige kodeord. Denne browser-add-on gør det nemt at autoudfylde loginfelter og formularer.

Dernæst fjerner du potentielt farlige reklamer, trackere og malware-sites ved hjælp af uBlock Origin (https://github.com/gorhill/uBlock) – glem ikke at hvidliste troværdige websites. HTTPS Everywhere (www.eff.org/https-everywhere) sikrer, at du altid får en sikker forbindelse til ethvert website, der understøtter det, i stedet for at du automatisk bliver videresendt.

Firefox-brugere bør overveje to udvidelser fra Mozilla: Facebook
Container (https://addons.mozilla.org) blokerer alle Facebook-trackere på tredjeparts-websites for at forhindre dem i at udspionere din onlineaktivitet. Og med Facebook Multi-Account Containers kan du oprette isolerede “identiteter” i Firefox.

Hver identitet er adskilt fra de andre, hvilket gør det muligt at logge ind på et website med to eller flere forskellige konti, uden at du først skal logge ud af de to andre. Det er en ideel måde at adskille personlig browsing og arbejdssøgninger på.

TAGS
AOD Download
gratis apps

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S