Home » Gratis software » 10 gratis musikværktøjer
10 gratis musikværktøjer

10 gratis musikværktøjer

Share

Træt af Windows Media Center? Mike Williams og Torben Okholm vender ti af de bedste gratis alternativer til afspilning, redigering og organisering af musiksamlingen

Det kan godt være, at det er et Apple-produkt, men det ville være forkert ikke at nævne iTunes. Det kan det hele: Det er en musikafspiller, en mediebrowser og -organisator og et værktøj, der håndterer iPod, iPhone and iPad. I iTunes Store kan man også købe ny musik.

Den seneste udgave har et nyt, fritskrabet look med en enklere og renere brugerflade. Man kan styre de fleste afspilningsfunktioner fra Mini Player, hvor man kan oprette og styre playlister lettere end før, og lageret virker mere, som det gør på iPhones og iPads, og det giver aldeles glimrende mening.

[pt id=’2027825′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”iTunes er mere end blot en måde at håndtere iEnheder på – det er også en måde at opdage ny musik.”‘]

iTunes er mere end blot en måde at håndtere iEnheder på – det er også en måde at opdage ny musik.

iTunes hænger selvfølgelig sammen med Apple-enheder, og det gør sit bedste for at lokke brugeren ind i butikken (man kan for ek-sempel ikke få pladeomslag, før man er logget ind på en konto).

Hvis musikmappen roder med mp3’er, der flyder overalt, kan det være svært at få orden i sagerne – indtil man kører MusicZen.

Peg programmet mod din kaotiske mappe, så scanner det alle dine mp3’er automatisk. Det læser deres tags og kopierer (eller flytter) dem til nye mapper på basis af kunstner, album, sangtitel og andet.

Programmet er utrolig enkelt, og man får sine mp3’er ordnet på ingen tid. Hvis du har skrabet en stor samling af numre sammen i åre-nes løb, er MusicZen oplagt.

Der findes masser af søgeværktøjer til YouTube, men MP3jam er lidt anderledes end de fleste. I stedet for at hjælpe med til lettere at finde videoer drejer dette program sig udelukkende om musik. Skriv blot et søgeord – kunstner, sang eller album – så leverer det hurtigt resultaterne, og nogle af dem har endda pladeomslag.

[pt id=’2027827′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”MP3jam er en smart måde at finde sjældne sange der er svære at finde på andre mediesider.”‘]

MP3jam er en smart måde at finde sjældne sange, der er svære at finde på andre mediesider.

Når man tænker på, hvor mange kunstnere der gerne uploader deres nyeste numre på YouTube (og hvor mange eksklusive remix man finder kan finde der), er dette program uvurderligt. Hver sangtitel har en ‘Play’-knap, som gør det muligt at streame den fra net-tet.

Se også:  Få en verdensklasse EQ helt gratis

Efter 16 års udvikling kan det ikke undre, at Winamp – en softwareklassiker – er en af de bedste musikafspillere, der findes.

[pt id=’2027826′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Efter 16 år er Windamp stadig en af de bedste gratis medieafspillere.”‘]

Efter 16 år er Windamp stadig en af de bedste gratis medieafspillere.

Programmet understøtter mere end 60 audio- og videoformater. Det kan hurtigt scanne pc’en for lydfiler (eller importere et iTunes-bibliotek) og derefter organisere musikken på mange forskellige måder. Du kan oprette playlister, opdatere og redigere mp3-tags, læse mere om din yndlingskunstnere og få adgang til tusinder af gratis lyd- og videokanaler.

iTunes er glimrende, hvis man vil arbejde med iOS-enheder, men hvis man har en Android-telefon eller -tablet – eller hvis man blot søger en bedre måde at organisere sin evigt voksende musiksamling på – kan tiden være inde til at give MediaMonkey en chance i stedet.

Programmet importerer hurtigt selv de største musikbiblioteker, og det kan automatisk omdøbe mp3’er og flytte dem til en logisk mappestruktur, mens det ordner tags og gør opmærksom på eventuelle kopier.

Der er masser af muligheder for playlister, og man har adgang til en enorm mængde effekter. Hvis man vil dele sin musik, er det nemt at synkronisere med Apple- eller Android-enheder eller med uPnP/DLNA-kompatible enheder såsom fjernsyn, Blu-ray-afspillere og andet.

Avanceret Renamer er et stærkt værktøj til omdøbning, kopiering og flytning af filer.

Hvis dit mp3-bibliotek er rodet, kan det give dine filer nye navne på baggrund af audiotags, ændre store/små bogstaver, tilføje eller fjerne tekst, ændre en fils attributter eller tidsstempler og endda kopiere eller flytte mp3’er til nye placeringer på baggrund af deres tags (en specifik mappe til den kunstner eller det album, for eksempel).

Det er et af de nyttigste værktøjer, hvis du mener det med at holde styr på musiksamlingen alvorligt.

Hvis andre mp3-værktøjer og afspillere virker for klodsede og komplicerede, vil du måske foretrække Foobar2000.

Se også:  Gratis: Her er fire knaldgode programmer, der ikke koster en krone

Som andre musikstyringsværktøjer hjælper dette program med at opbygge og organisere et musikbibliotek, oprette playlister og sortere i tags. Brugerfladen kan tilpasses, og den fremragende musikafspiller understøtter masser af formater, afspil-ning uden pauser, fade ud mellem numre og andet.

På trods af alt dette kræver Foobar2000 kun 7 MB harddiskplads, og man kan endda installere det i ‘portable’ tilstand, således at det ikke rører registreringsdatabasen eller installerer ekstra komponenter, der kunne fylde op på harddisken. Det har også en forfriskende enkel brugerflade.

Det ligger i navnet, at Freemake Audio Converter kan konvertere audiofiler til et
mere anvendeligt format. Hvis du har en bærbar musikafspiller eller smartphone, der ikke kan afspille dine numre, kan Freemake være svaret på dine musikalske bønner.

Freemake omfatter support af skrivning til de fleste formater, herunder mm3, WMA, wav, flac, aac, m4a og ocg. Der er indstillinger til forskellige audioindstillinger, således at man kan opnår det bedste kompromis mellem lydkvalitet og filstørrelse. Man kan endda bruge det til at reducere filerne, så de passer til en mindre afspiller.

Audacity er en funktionsspækket audioeditor, og alligevel er den relativt enkel i brug. Importer en mp3-fil, og du vil se den sædvanlige bølgeformede visning. Det er nemt at zoome ind og vælge det område, du skal bruge, og derefter kan du beskære eller slette det eller måske kopiere og indsætte det et andet sted.

Hvis du har brug for flere muskler, rummer Effects-menuen 40 valg: ændring af lydbillede, filtrering, normalisering osv. Glimrende, når man skal lave sin egen musik eller podcasts.

Hvis du søger en afspiller, der er enkel og nem i brug, men som også har kræfter, når du har brug for det, kan du overveje VLC Media Player.

Man kan bruge programmet som en meget enkel on demand-afspiller. Vælg en mp3-fil eller et helt album, så begynder det at spille. Man kan reducere brugerfladen til blot en enkelt værktøjsbjælke og noget omslagskunst. På den måde kan du nyde din musik uden at få rod på skrivebordet.

På trods af enkelheden virker programmet med omtrent enhver medietype, herunder mp3, video, cd’er osv. Der er enkel biblioteksstyring, playlistoprettelse og tag editing.

Den grafiske equaliser, kompressor og spatialiser giver fremragende lyd, brugerfladen kan skræddersys, og plugins giver mere kraft, når du virkelig har brug for det. Min sjæl, hvad vil du mer?


TAGS
AOD Download
lydformatering
lydredigering
Musikafspiller

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S