Home » Internet » 10 gode råd til sikker juleshopping på nettet
10 gode råd til sikker juleshopping på nettet

10 gode råd til sikker juleshopping på nettet

Share

IT-kriminelle bliver bedre og bedre til at forfalske hjemmesider, så de kan narre penge fra brugerne. Her får du ti tips til at opdage fupsiderne og få en sikker julehandel på nettet

Julen er lige om hjørnet og allerede nu sidder IT-kriminelle klar til at stjæle kontooplysninger fra godtroende internetbrugere. Det forventes at rekordmange danskere handler julegaver på nettet i år og derfor er der god grund til at være ekstra opmærksom på falske netbutikker, advarer IT-sikkerhedsekspert.

Hvert år slår julehandlen på nettet nye rekorder og i år bliver ingen undtagelse. Flere foretrækker at sidde hjemme bag skærmen og bestille årets julegaver, da det både er nemt og bekvemt. Samtidig undgår man juleræset og de lange køer i butikkerne.

Også corona-pandemien har betydning for danskernes julegaveshopping, hvor mange sandsynligvis foretrækker at bestille gaverne online frem for at gå i de fysiske butikker.

Det kan dog være svært at spotte en falsk netbutik, da IT-kriminelle bliver bedre og bedre til at efterligne og forfalske hjemmesider. De gør alt i deres magt for at frarøve folk deres kortoplysninger.

Se også:  PriceRunner sagsøger Google for 16 milliarder kroner

”Hav god tid når du bestiller dine julegaver online, så du undgår at lave forhastede køb på hjemmesider, du ikke har handlet på før. Tjek virksomhedens baggrund og andre brugeres anmeldelser, inden du trykker på betal”, siger IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra IT-firmaet AnyTech356 og tilføjer:

”Støder du på et tilbud, der næsten er for godt til at være sandt, er det det ofte også. Vær kritisk og gå efter din mavefornemmelse.”

AnyTech365 kommer her med en række råd til, hvordan du kommer sikkert gennem årets julegaveindkøb.

1. Tast selv hjemmesiden ind i browseren

Undgå at klikke dig ind på gode tilbud hverken på annoncer på de sociale medier eller tilsendte links i din e-mail for at komme ind på en netbutik. Brug i stedet adressefeltet i din internetbrowser, hvor du selv kan taste hjemmesiden ind. På den måde undgår du at klikke på et inficeret link, der fører dig til en falsk hjemmeside.

Se også:  Top 20: Her er danskernes favoritelektronik gennem 10 år
2. Tjek virksomhedens kontaktoplysninger

Vær opmærksom på falske netbutikker, der hverken oplyser adresse, CVR- eller telefonnummer. Tag også et kig på siden ‘Om os’, der ofte ikke eksisterer eller fremstår utroværdig, hvis der er tale om en falsk hjemmeside. På en legal side er der ofte en lille historie om virksomheden, hvorimod falske hjemmesider ikke har nogen historie at fortælle. Finder du ingen af disse oplysninger, er det ofte et tegn på fup. Husk at du altid kan tjekke en virksomheds CVR-nummer på cvr.dk for at være sikker på, at det ikke er svindlere, der står bag siden.

TAGS
internet-svindel
internethandel
jul
webshopping

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S