Home » Sikkerhed » 10 gode råd til at undgå hackere i ferien
10 gode råd til at undgå hackere i ferien

10 gode råd til at undgå hackere i ferien

Share

Hackerne holder ikke efterårsferie, så vær varsom når du går på Facebook eller surfer på åbne trådløse netværk på din rejse.

De halvtomme veje, tog og busser viser tydeligt, at efterårsferien er gået i gang. Rigtig mange danskere er flygtet sydpå for at få lidt varme, men desværre er det ikke alle, der trækker stikket helt ud. Hackerne holder aldrig fri, og det er derfor – som altid – irriterende nødvendigt at tænke over brugen af sit digitale udstyr.

For at hjælpe brugerne bedre på vej til at undgå hackerne, så har sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet AnyTech365 lavet en lille miniguide til, hvordan man kan undgå at blive hacket på ferien, og hvordan man undgår de værste faldgruber, når man har sin mobil, tablet eller bærbare computer med på ferien.

Se også:  Det komplette alarmsystem: Når nabohjælp ikke rækker
Undgå hackerne på efterårsferien: Her er 10 gode råd
  1. Tag altid en backup inden afrejse

Inden afrejse er det altid en god idé at tage en backup af dine vigtige filer, billeder og alt det du ikke vil miste i tilfælde af at dine personlige data bliver stjålet enten fysisk eller online. Du kan bruge en ekstern harddisk eller uploade i skyen. Så kan du tage afsted på ferie med ro i sindet, hvis uheldet skulle være ude.

  1. Beskyt dine digitale enheder

Sørg for at din smartphone, tablet eller laptop er opdateret med det nyeste software. Det gælder både apps og opdateringer. Ofte er opdateringer til styresystemet utrolig vigtige, da de er med til at lukke små huller i systemet. Installér også et antivirus-program. Ikke bare på computeren, men også på din smartphone og tablet.

Se også:  3 x overvågning [TEST]: Arlo-trekløver med spotlight
  1. Find din mobiltelefon

Indstil din mobil, så du kan spore hvor den er, hvis den bliver stjålet. Du har også mulighed for at slette al data på den, selvom du ikke er i nærheden af den. Hav også et telefonnummer klar, som du kan ringe til for at spærre dit sim-kort, hvis det skulle blive nødvendigt.

  1. Slå tilkobling af automatisk wifi fra

Gå ind under indstillingerne på din mobil og tablet og slå funktionen fra, der automatisk kobler dig på trådløst wifi. Ellers kan du risikere, at den leder efter trådløse netværk, uden du lægger mærke til det. Sørg også for at din internetdeling er slået fra.

TAGS
ferie
hacker
sikkerhed
trådløst netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S