Home » Gratis software » 10 gode og gratis programmer som løser dine pc-problemer
10 gode og gratis programmer som løser dine pc-problemer

10 gode og gratis programmer som løser dine pc-problemer

Share

De bedste værktøjer, når du skal finde ud af, hvorfor din pc ikke kører optimalt

Når din computer begynder at opføre sig mærkeligt, er det en god idé først at kontrollere opsætningen. Programmet WinAudit er en genvej, for her får du i en samlet brugerflade hardware-detaljer, installerede applikationer, start-programmer, netværksindstillinger osv.

Det er virkelig et stærkt værktøj, og selv om du ikke forstår det hele, kan du gemme en rapport og sende den som e-mail til en hjælpsom ven, som kan spotte problemet.

Læs også: 10 slags gratis software alle har glæde af

Find værktøjet på download-sites som for eksempel det populære Download.com, hvor programmerne tjekkes for virus mv.

[pt id=’2026711′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”WinAudit er et fremragende lille stykke software som giver dig fuldt overblik over computeren. Det skal ikke installeres. Du kører det bare.”‘]

WinAudit er et fremragende, lille stykke software, som giver dig fuldt overblik over computeren. Det skal ikke installeres. Du kører det bare.

Du kan også begynde med at sikre, at alle applikationer er opdaterede. Det er en langsommelig proces, men med Pacth My PC gør det let.

Se også:  Optimer Windows 10 med de nye PowerToys

Læs også: Få din pc i topform

Gå ind på http://patchmypc.net og hent værktøjet. Start det, og på få sekunder får du besked om manglende opdateringer af mange kendte programmer som Adobe Reader, Flash, Java, Firefox, Chrome, Opera, QuickTime, iTunes, 7-Zip, LibreOffice, OpenOffice.org – for blot at nævne de vigtigste.

[pt id=’2026712′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Gamle software-versioner kan give problemer. Patch My PC sikrer at du altid har de seneste opdateringer.”‘]

Gamle software-versioner kan give problemer. Patch My PC sikrer, at du altid har de seneste opdateringer.

Savner du et let overblik over alle dine mapper og filer? Snap2HTML, der kan hentes på Download.com, tager et øjebliksbillede af mappestrukturen på din harddisk og gemmer den som en html-fil. Det er en dynamisk html-fil, som du kan browse igennem og på den måde få en komplet rapport over samtlige mapper, så du nemt kan finde den ønskede information.

Hvis du vælger hele din harddisk, kan filen blive uoverskuelig. Så ret værktøjet mod det afgrænsede område, den filrod, du har mistanke til, for eksempel C:Programmer.

[pt id=’2026713′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Snap2HTML laver en kopi af filerne på din pc. Den kan du browse rundt i på samme måde som på internettet.”‘]

Snap2HTML laver en kopi af filerne på din pc. Den kan du browse rundt i på samme måde som på internettet.

Hvis din pc går ned eller har tendenser til ustabilitet, når du kører grafisk tunge programmer som strategi- og actionspil, kan det skyldes, at grafikkortet bliver overophedet. Find ud af det med GPU Shark (kan downloades fra www.softpedia.com), der tjekker temperatur, ventilatorhastighed, hastigheder, elforbrug og lignende ting. Det kan hjælpe erfarne brugere med at finde problemerne. Programmet er en rigtig letvægter, der kører fra en enkelt 535 KB.

[pt id=’2026714′ size=’large’ link=’file’]

 

Systemgendannelse er et af de vigtigste løsningsprogrammer indbygget i Windows, så det er lidt irriterende, at styresystemet er så godt til at gemme de forskellige indstillinger og kontroller. Heldigvis giver programmet System Restore Manager adgang til dem fra et sted.

Se også:  10 ting du bør gøre med din PC

Du kan se dine seneste gendannelsespunkter, fjerne punkter du ikke har brug for, skabe et nyt gendannelsespunkt eller vælge et for at gendanne din computer, hvis du har fået problemer for nylig. Du kan vælge at afsætte plads på harddisken til systemgendannelse, eller du kan bestemme, hvor tit gendannelsespunkterne skal skabes. Hent det gratis program System Restore Manager på for eksempel www.softpedia.com.

[pt id=’2026715′ size=’large’ link=’file’]

 

Egentlige afinstallationsprogrammer er sjældent særlig gode – de efterlader en masse affaldsfiler, som kun fylder op og sløver din computer. Med GeekUninstaller kan du skanne din pc for disse efterladenskaber og få dem fjernet helt.

Programmet kan fjerne programmer, som det indbyggede afinstallationsværktøj ikke er i stand til.

GeekUninstaller kan installeres fra internet-siden www.geekuninstaller.com.

[pt id=’2026716′ size=’large’ link=’file’]

 

Et godt gendannelsesprogram er et af de vigtigste værktøjer i din værktøjskasse, og Recuva er fremragende. Vælg den type filer, du vil gendanne (billeder, musik, dokumenter osv.), og Recuva skanner det relevante drev på et øjeblik. Et preview-vindue gør det nemt at finde forsvundne filer, og du kan gendanne dem med et par klik.

Recuva har kun én fejl: Det er et stort værktøjsprogram på 2 MB, fordi det rummer både en 32-bit- og en 64-bit-version.

[pt id=’2026717′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Hvis noget meget vigtigt er blevet slettet kan Recuva hjælpe dig med at få det tilbage.”‘]

Hvis noget meget vigtigt er blevet slettet, kan Recuva hjælpe dig med at få det tilbage.

Det er tidskrævende og kompliceret at ordne netværks- og internetproblemer, men ikke hvis du benytter programmet Complete Internet Repair, som kan hentes på Download.com.

Hvis du for eksempel har problemer med Internet Explorer, vælger du blot ”Repair Internet Explorer”, klikker på ”Go”, og så ordner programmet det hele for dig. Men vær varsom. Du skal ikke prøve at reparere noget, medmindre du har lokaliseret problemet, og der ikke er andre udveje (og du bør have en systembackup ved hånden). For ellers kan du risikere, at problemerne bliver værre.

Hvis du kæmper med et genstridigt problem, kan Windows Repair (hentes på for eksempel Softpedia.com) være sidste udvej. Det kan løse problemer med Internet Explorer, Windows Firewall, dvd-drev osv. – nærmest automatisk!

Men vær opmærksom på, at der er tale om stærk medicin, som nogle gange kan skabe flere problemer, end det løser. Så opret et systemgendannelsespunkt, og hav en fuld systembackup klar, før du kører værktøjet.

Nirsoft og Sysinternals udvikler de bedste små problemknusere, som findes. Men med mere end 250 værktøjer er det svært at finde lige det, du har brug for – med mindre du installerer det fine Windows System Control Centre (WSCC).
Dette formidable, transportable gratisprogram samler de to suiter af værktøjer og giver dig en central konsol, som organiserer alle programmerne i meningsfulde kategorier.

Læs også: 10 gratis Microsoft-programmer

WSCC rummer også en række brugbare beskrivelser, som hjælper dig med at finde det rette program uanset, hvilket problem du har. På få øjeblikke kan du hente og installere det hele, så det er klar til at køre på en USB-enhed. Det er en problemknuser, som du nemt kan have med dig overalt. Hent WSCC på www. Kls-soft.com/wscc.

[pt id=’2026718′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”WSCC samler alle de fremragende reparationsværktøjer fra Nirsoft and Sysinternals så du har nem adgang til dem.”‘]

WSCC samler alle de fremragende reparationsværktøjer fra Nirsoft and Sysinternals, så du har nem adgang til dem.


TAGS
freeware
Guide
optimering
Systemgendannelse
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S