Home » Foto » ​Tag perfekte billeder på de mørke vinterdage
​Tag perfekte billeder på de mørke vinterdage

​Tag perfekte billeder på de mørke vinterdage

Share

Den danske fotograf Lærke Posselt giver sine bedste tips til, hvordan man skyder stemningsfyldte billeder med smukt lysindfald i årets mørkeste måneder

For mange er december måned lig med hygge og julestemning med lysdekorerede gader, travle julemarkeder og gaveindkøb. Men december er også den mørkeste måned på året med sjældne glimt af dagslys og higen efter længere og lysere dage.

Mange fotografer bruger denne tid på året til at udfolde deres kreativitet til at fange perfekte stemningsbilleder, hvor både det naturlige og kunstige lys kommer i spil. For at fejre den smukke tid på året har Sony udfordret en række portrætfotografer på tværs af Europa til at tage smukke billeder med vinterlyset i fokus med Sony SEL100F28GM objektiv.

Den danske fotograf Lærke Posselt, som for nylig er blevet udnævnt til Global Ambassadør hos Sony, giver sine bedste tips til, hvordan du kan tage smukke billeder i vintermånederne:

1. Planlægning

Vinterens korte og mørke dage kan opleves som en udfordring, når man er begejstret for at bruge naturlige lyskilder. Men bare klæd dig godt på med flere lag uld, vindtætte handsker og varme støvler og gå ud i kulden, for vinterdagenes lys kan være særligt smukt: solen står lavt, den blå time virker længere og julelysene tilfører stemning i mørket. Om vinteren er det vigtigere at planlægge, så man er sikker på at være klar til at fange det lys, man ønsker. Hold øje med vejrudsigten og hvornår solen står op og går ned.

Se også:  Et ægte kvalitetskamera i mobilen: Sony lancerer Xperia PRO-I med stor 1.0-type sensor
2. Lav blændetal og bokeh-effekt

Hvis det er overskyet kan lyset fra vinterhimlen midt på dagen være fire blænder mørkere end samme tidspunkt på en dag hvor solen skinner. Hvis du undersøger hvornår solen går ned, kan du være klar til at gå ud og lave nogle flotte billeder i tusmørket inden det bliver helt mørkt. Den mørke tid er også en skøn tid, hvis man vil fotografere udendørs og er vild med at fotografere på lave blændetal – den mindre dybdeskarphed kan skabe en fantastisk stemning. Desuden bliver objektivets bokeh mere tydeligt, jo lavere blænden er. Bokeh er et begreb for uskarphedens karakter.

Se også:  Sony Xperia 1 III [TEST]: På flere måder den vildeste mobil lige nu

Karakteren af skarpheden og uskarpheden er forskellige afhængigt af objektivet, eksempelvis har SEL100F28 fra Sony en meget flot og blød bokeh, som gør at lyspunkter i baggrunden bliver runde og bløde. Hvis du vil udnytte objektivets bokeh er det en fordel at kigge efter baggrunde med lys/lamper og andre detaljer, som fx grene fra træer som kan blive endnu smukkere af at blive uskarpe.

Ud over at du opnår den lækre bokeh er der også andre fordele ved det lave blændetal: Du lukker du mere lys ind i kameraet ad gangen, og derfor er det egnet til situationer med lavt lys.

Lærke Posselts vinterbillede.

Lærke Posselts vinterbillede.


TAGS
foto
Kamera
objektiv
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S