Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vær forsigtig på Facebook

Trods mange advarsler vurderer sikkerhedsekspert, at danskerne stadig ikke har forstået konsekvenserne af lemfældig omgang med personlige oplysninger på nettet. Derfor har BullGuard udarbejdet seks gode sikkerhedsråd mod de værste trusler på Facebook og andre sociale medier.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at brugen af sociale medier er eksploderet. I alt benytter 2,4 millioner danskere sig af sociale medier som for eksempel Facebook, hvilket svarer til 54 procent af befolkningen. Det er især de unge kvinder, som har taget de sociale medier til sig. Hele 97 procent af de danske kvinder mellem 16 og 24 år benytter Twitter, Google+, Facebook og lignende tjenester, hvor tallet for mændene i samme aldersgruppe er 87 procent.

»Jeg kan godt blive nervøs, når jeg ser tallene fra Danmarks Statistik. Vores erfaring fortæller os, at danskerne er ekstremt skødesløse, når det kommer til beskyttelse af personlige oplysninger på nettet. Det er de færreste danskere, som kender til de internetkriminelles metoder, og hvordan og hvorfor de vil have fat i vores personlige oplysninger,« siger Claus Villumsen, CTO og sikkerhedsekspert hos BullGuard. »Vi har derfor udarbejdet seks råd, som handler om, at danskerne begynder at bruge deres sunde fornuft.«

BullGuards 6 gode råd til adfærd på sociale medier

1. Accepter aldrig venneanmodninger fra folk, du ikke kender, eller som ikke har nogen relation til dine venner. Vær påpasselig med chat og mails med mennesker, du ikke kender. Især hvis de begynder at spørge efter personlige eller følsomme informationer.

2. Brug tid på at lære om sikkerhedsforanstaltningerne på for eksempel Facebook eller Google+. Vær sikker på, at dine fotos og opslag ikke kan ses af alle. Ofte er det meget nemt at sikre, at ens informationer kun kan ses af venner eller venners venner. Det første er selvfølgelig det sikreste, da man aldrig kan vide, om ens venner uforvarende har cyberkriminelle blandt deres venner.

3. Undlad at oplyse personlige detaljer på profilen. Det kan for eksempel være kæledyrsnavne, adresser, telefonnumre, pigenavne og fødselsdatoer. Det er især vigtigt, hvis man benytter sig af sider, som bruger disse informationer til at bekræfte ens identitet, når man glemmer sit password eller lignende. Applikationer til Facebook kan også bede om personlige oplysninger, uden du ved det, og det er svært at vide, hvor informationerne ender.

4. Vær sikker på, at dine passwords til vigtige sider eller servicer ikke har nogen relation til dine hobbyer eller interesser. Brug et pseudonym som brugernavn på sider, hvor det ikke kræves, at man opgiver sit eget navn. Det vil gøre det sværere for kriminelle at knytte eventuelle stjålne personoplysninger til dig og dit brugernavn.

5. Husk at logge ud fra de sider, du har brugt, når du forlader din computer. Bruger du en offentlig computer, så benyt om muligt et sikkert login. Ellers kan den næste bruger få adgang til dine profiler og personlige informationer.

6. Undgå at gemme følsomme informationer, såsom kontonumre, kreditkort-detaljer og passwords i e-mails eller dokumenter på din computer. Funktioner, der husker dit password, kan være smarte, men vira og ondsindede program kan fange og sende oplysningerne videre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere