Magert muskelbundt

Magert muskelbundt

Lenovo IdeaPad U260 har større skærm og kraftigere processor, end vi normalt ser i denne størrelse

Lenovo IdeaPad U260 fås i to farver, en orange og en mokka. Det er usædvanlige farver for en bærbar. Lenovo har også gjort sig umage med designet, der er både elegant og en anelse distingveret.
Kabinettet er magnesium-aluminium, lavet i ét stykke med en meget enkel og flot finish.

Processoren kan være en af Intels Core ULV i3 eller i5, det er processorer, der kører fra 1,07 til 1,33 GHz. De bruger meget lidt strøm, men har altså heller ikke så kraftig en ydelse.

Det er dobbeltkerneprocessorer, hvor I3’erne ikke har Intels Turboboost, hvor en enkelt kerne automatisk overclockes, hvis der er behov, og processoren ikke er for varm.

Til gengæld har de alle indbygget grafikchip, som er Intels nyeste version, der skulle være ganske hurtig – men dog ikke i stand til at spille alvorlige spil.
Udover design og de halvkraftige chips, så er skærmen U260’s mest interessante del. Det er en 12,5″ med forholdsvis høj opløsning, nemlig 1366×768, lidt højere end de fleste ultrabærbare.

Samtidig er det en antiglare, altså ikke en af de meget blanke skærme, som næsten er standard på moderne bærbare.
Vægten er kun halvandet kilo, og tykkelsen lige omkring 1,8 cm. Det kræver en del kompromiser: Der er selvfølgelig ikke noget optisk drev, og batteriet er forholdsvist lille.

Så selvom det er en strømøkonomisk computer, skal man ikke forvente meget over fire timer på en opladning.
Der er 4 GB hukommelse, så man komfortabelt kan køre Windows 7, og chippen skulle være hurtig nok til at gør det til en tålelig oplevelse.

De har et par faciliteter, specielle for Lenovo: For eksempel APS, der er en bevægelsessensor, der automatisk parkerer harddisken, hvis den registrerer et fald. Det kan spare dig for et harddiskcrash. Der er også lyssensor, der automatik justerer skærmens lysstyrke.

Der er kun to USB-porte – og de er kun USB 2.0, hvad der er skuffende – men til gengæld har den både VGA- og HDMI-porte.
Prisen starter ved 900 $, og så går det opad. Se på www.lenovo.com.

Del denne