Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Udnyt brugeranmeldelser optimalt på din sommerferie

Danskerne lytter i stigende grad til andres erfaringer, når de vælger hotel, flyselskab og rejsebureau til sommerferien. Trustpilot har derfor samlet seks gode råd til, hvordan brugeranmeldelser fra andre rejsende kan give dig en bedre ferie.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hele 60 procent af alle danskere tjekker brugeranmeldelser, inden de skal ud at rejse, og 72 procent kunne finde på at vælge et hotel til eller fra baseret på andre brugeres anmeldelser. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for den danske anmeldelsesplatform Trustpilot. Trustpilot har derfor samlet seks gode råd til, hvordan brugeranmeldelser fra andre rejsende kan give dig en bedre ferie.

Hvor skal vi hen på sommerferie, hvem skal vi flyve med og hvor skal vi bo? Valgmulighederne er mange, når sommerferien står for døren, og et stigende antal danskere læser derfor brugeranmeldelser på nettet, inden de booker ferien.

Det viser en ny undersøgelse fra anmeldelsesplatformen Trustpilot, som YouGov har foretaget blandt 1.302 danskere. Her fremgår det, at seks ud af 10 danskere (60 procent) tjekker brugeranmeldelser af fx hotellet, rejsebureauet eller flyselskabet, før de bestiller deres rejse. Det er en stigning på 15 procent i forhold til sidste år, hvor Trustpilot gennemførte samme undersøgelse.

Og brugeranmeldelserne har stor betydning for vores rejsevalg. 72 procent af de adspurgte kunne finde på at vælge et hotel til eller fra baseret på andre brugeres anmeldelser, mens 62 procent ville til- eller fravælge rejsebureauet. 54 procent ville til- eller fravælge flyselskabet på baggrund af brugeranmeldelser.

”Brugeranmeldelser bliver vigtigere for danskerne, der bruger dem til at navigere i den voksende mængde af reklamer og budskaber, vi møder hver dag. Det gælder i særlig grad, når det kommer til vores ferie. Siden sidste år har 15 procent flere danskere valgt at lytte til, hvad andre forbrugere mener om fx hoteller, rejsebureauer eller biludlejningsfirmaer. For mange er brugeranmeldelser tungen på vægtskålen, der afgør fx det hotel, man vælger at bo på,” forklarer Mathilde Lykke Bülow, der er kommunikationschef i Trustpilot.

Trumfer sociale medier og guidebøger

Undersøgelsen viser også, at andre forbrugeres holdning er vigtigere for os, end hvad vi ser i aviser eller reklamer. For 24 procent har anmeldelsesplatforme som for eksempel Trustpilot eller TripAdvisor stor eller meget stor betydning, når de skal booke ferie. Dermed trumfer brugeranmeldelser artikler og anmeldelser i traditionelle medier, som har stor eller meget stor betydning for 19 procent af de adspurgte, samt rejsekataloger og reklamer, som blot har stor eller meget stor betydning for henholdsvis 13 procent og 5 procent.

”Før i tiden var vi mere afhængige af den information, vi fik fra rejseudbyderne. Med nettet har vi nu langt bedre mulighed for at sammensætte og planlægge vores ferie, så den præcist afspejler vores ønsker. Faktisk ser vi, at erfaringer fra andre rejsende spiller en større rolle i danskernes ferievalg end anmeldelser i aviser. Det hænger naturligvis også sammen med, at man med brugeranmeldelser kan sammenligne flere tusinder rejsendes oplevelser,” slutter Mathilde Lykke Bülow fra Trustpilot.

Tjekker især hotellet

Ifølge undersøgelsen er det hoteller og ferielejligheder, som vi oftest tjekker. Hver anden dansker (51 procent) undersøger, om hotellet har fået gode anmeldelser, inden han eller hun booker det. Hver tredje dansker (28 procent) undersøger, hvordan rejsebureauet er blevet anmeldt af andre, og hver femte (21 procent) undersøger flyselskabet.

Seks gode råd: Sådan får du glæde af andres oplevelser, når du booker sommerferie

Trustpilot har samlet nogle af de spørgsmål, de ofte får fra forbrugerne, og lavet dem om til seks gode råd, som kan mindske risikoen for at blive skuffet på ferien.

  • Brug flere anmeldelsessider: Tjek brugeranmeldelser af hotel, rejsebureau, biludlejningsfirmaer, restauranter og flyselskab på anmeldelsessider som for eksempel Trustpilot, Yelp og TripAdvisor. Søg på flere end bare en side, så du får det største overblik.
  • Læs anmeldelserne - ikke bare scoren: Det er ikke nok bare at se på scoren for et hotel eller en restaurant på anmeldelsessiden. Læs 10-20 anmeldelser igennem, og se, hvad de gode og evt. mindre gode anmeldelser bunder i. Så får du et mere detaljeret billede.
  • Alle er forskellige: Der er forskel på folk, og derfor også på, hvad de kan lide og ikke lide. Mindre gode anmeldelser kan bunde i noget, der ikke nødvendigvis har betydning for dig. En gruppe unge venner kan give topkarakter til et hotel, hvor der er fest og gang i den, mens det samme hotel kan være et mareridt og få bundkarakter af en familie med små børn.
  • Husk at se på antallet af anmeldelser. Hvis der kun er få anmeldelser af fx et hotel, kan det være en god idé at tjekke det på flere portaler. Lad ikke nogle få meget dårlige eller meget positive anmeldelser udgøre hele vurderingen.
  • Brug flere kilder: Brugeranmeldelser giver et godt billede, men er ikke en sandhed i sig selv. Søg derfor også tips og gode råd i rejsemagasiner, rejseguides og anmeldelser i dagblade og magasiner. Så får du flere nuancer med.
  • Brug de sociale medier: Du vil tit have en ven eller bekendt, der har brugt det samme rejsebureau eller den samme biludlejer, som du overvejer. Spørg derfor venner og bekendte på fx Facebook – mange har erfaringer, eller kender nogen der har, som du kan bruge.



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere