Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tysk kvalitetslyd til gamerne

Sennheiser har skabt et multiplatforms gamingheadset, som har alle de moderne gamingfeatures, men bygger på en velrenommeret lydtradition, der går mange generationer tilbage.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mange gaming-headset er skabt af producenter specialiseret i gamingtilbehør. Det betyder ofte, at de gamingspecifikke features er i top, men også at det sommetider kan knibe med lydkvaliteten, selvom det dog også skal pointeres, at der findes flere undtagelser, som gør sig godt på begge fronter.

U 320 har taget den omvendte vej til gamingmarkedet. Det kommer nemlig fra en producent, der ikke almindeligvis har med gaming at gøre, men som til gengæld har længere erfaring med lyd end de fleste andre.

Sennheiser er således kendt for vellydende hovedtelefoner af alle tænkelige typer. Vi havde derfor store forventninger til U 320, der ifølge producenten skal give computerspillerne den gode Sennheiser-lyd uden at skulle gå glip af smarte gamingfunktioner eller mulighed for at slutte til både pc, Mac, PS3 og Xbox.

Klar og fyldig lyd

På lydfronten skuffer U 320 da heller ikke. Detaljerne står klart, særligt tale, men der er samtidig en fin fylde og en solid, men ikke mudret bund, som du nemt kan give et ekstra boost ved at klikke på en knap på kablet. Til spil og film lyder det godt med en fremhævet bund, som giver det rette sug i maven, når eksplosionerne brager, eller kæmperobotterne kommer trampende, men det er rart at kunne slå den fra, når der skal lyttes musik, som ikke altid har lige godt af den overdimensionerede bas.

Som et rigtigt gamerheadset er U 320 også udstyret med en mikrofon, så du kan chatte med med- eller modspillerne, når du gamer. Mikrofon-armen er en kraftig sag, der ikke lige sådan er til at ryste ud af sin position, selv når det går heftigt for sig. Mikrofonen slås til, når du vipper armen ned, og meget behændigt slukker den så også igen, når du vipper den op i vertikal position, hvor den ikke generer, hvis du bare vil lytte til musik eller se film.

Mikrofonen er desuden støjdæmpende, så lyd fra omgivelserne ikke går ind og generer kommunikationen. Vi havde da heller ikke nogen som helst problemer med at forstå, hvad der blev sagt, da vi testede den i såvel spil som chat. I begge situationer gik stemmerne klart og tydeligt igennem.

Lydniveauet justeres på ledningen, hvor du også kan vælge, om du vil høre din egen stemme ved at klikke på ’Side Tone’-knappen.

Fin komfort

Kravet til komfort er ekstra højt, når det drejer sig om et headset rettet mod gaming. I løbet af en lang nats computerspilleri kan et dårligt konstrueret headset hurtigt blive belastende at bære. Det har Senneheiser da også haft med i betragtningen, da de skabte U 320. Selvom der ikke er tale om en around ear-model, som oftest er de mest behagelige at bære i længere tid, sidder det komfortabelt og sikkert på hovedet. De polstrede ørepuder jus-teres automatisk efter ørene, og det gør, at headsettet ikke bliver generende at have på før efter lang tids brug.

Der er primært anvendt plastic i designet, men headsettet føles generelt robust og burde være gearet til at klare lidt af hvert. Det er en hovedbøjle i gummi blandt andet med til at sørge for. Den sikrer nemlig, at headsettet kan vrikkes og vrides, uden at det knækker.

Ikke kun til gaming Alt i alt må vi konstatere, at Sennheiser er sluppet ganske godt fra at skabe et universelt gamerheadset, som ganske vist er rettet mod spil, men nu også gør sig helt fint til film og musik.Til prisen er lyden mere end godkendt, mens udvalgte features og måden, U 320 er skruet sammen på, gør det til et alsidigt headset, der er nemt at indrette efter dine aktuelle behov.