Twitterier ind på arbejdspladsen

Twitterier ind på arbejdspladsen

Flowr er en spændende tjeneste, som blander det bedste fra Twitter med mere “seriøse” arbejdsfunktioner

Der er noget forførende over tjenester, som tager det bedste fra to verdener og ryster det godt sammen til en frisk og velsmagende cocktail.

En sådan tjeneste er Flowr, der er en slags Twitter mikset med et intranet, og som derfor nok særligt vil appellere til moderne arbejdsgrupper og arbejdspladser.

Designet med de ganske korte statusopdateringer er på den ene side nappet fra Twitter.com, mens muligheden for at oprette dokumenter, begivenheder, huskelister og gemme filer på den anden side slægter et mere regulært intranet på.

Hele det sociale aspekt styrkes af muligheden for at bede dine Flowr-venner om gode råd ved at poste dine løse idéer, oprette åbne afstemninger og stille spørgsmål ud i netværket.

Al kommunikationen og filerne kan enten postes bredt ud til alle, holdes helt privat eller struktureres i relevante grupper – og du kan ligesom hos Twitter vælge at følge særligt interessante personer på dit personlige ”my flow”.

Alle aktive personers opdateringer og beskeder kan samtidig kommenteres, og ligesom hos Facebook kan du markere, om du synes godt om den enkelte post, hvilket virkelig motiverer til at deltage aktivt og producere noget indhold, som er sjovt og spændende for andre at skimme.

Godt styr på dit flow

Udfordringen for ethvert velfungerende intranet er, at brugerne hurtigt skal være i stand til at finde det indhold, de leder efter. Her har Flowr flere indgange til at finde frem til relevant indhold.

1

 

Et er sidens opdeling i grupper, noget andet er de tags/nøgleord, brugerne med fordel kan føje til alle beskeder og filer – og som du derved kan klikke dig ind på og derved få fremvist en lang liste med alskens relevant indhold.

De mest populære tags fremvises endda direkte på forsiden. Men mest uundværlig er den præcise søgefunktion, der tjept fanger det eftersøgte blandt både tekst, tags og sågar navne på uploadede filer. Herligt!

For at kunne følge med i hvad der sker i grupperne eller på arbejdspladsen som helhed, kan du enten logge ind på siden regelmæssigt eller skræddersy, hvilke vigtige notifikationer om ændringer du vil modtage pr. e-mail.

Andre vil måske også installere Flowrs applikation til skrivebordet, der beretter om ny aktivitet i dine flows, mens ejere af en iPhone selvsagt kan følge med direkte herfra, som det sig hør og bør for enhver ny onlinetjeneste, der er bare lidt fremme i skoene.

Herfra kan du også føje nyt indhold til dine flows – eller du kan vælge at sende en mail til share@theflowr.com, hvorefter indholdet automatisk føjes til dit Flowr-flow.

De mange muligheder åbner for høj fleksibilitet og stiller samtidig krav til brugerne, men i mange moderne og mindre virksomheder eller studie-netværk og arbejdsgrupper vil Flowr være et forrygende redskab til både at samarbejde og til at skabe overblik og social sammenhængskraft.

Den gratis udgave åbner for 10 personer fordelt i to grupper, mens lidt større organisationer kommer til at betale for at udbrede tjenesten til alle i netværket.

» www.theflowr.com

Del denne