Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

TP-Link TL-WDR4300

Producenten TP-Link var ikke bekendt for undertegnede før testen,
men det må siges at have været et meget positiv bekendtskab. Der er tale
om en fysisk set stor router med tre eksterne antenner helt efter
bogen. Den er kendetegnet ved at levere endog meget værdi for pengene.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Rent praktisk har routeren en wan-port, fire 1Gbit/s-lan-porte samt 2 usb 2.0-porte. Indholdet på en tilkoblet ekstern harddisk kan deles, der er indbygget mediaserver, og en usb-printer kan også gøres til netværksprinter ved tilslutning til routeren.

TL-WDR4300 har langt de fleste features, som selv langt dyrere routere har. Der kan således opsættes virtuelle servere, og der er statefull inspection firewall (spi).
Brugergrænsefladen er traditionelt opbygget med menu-knapper i venstre side, der ved aktivering henviser til resten af skærmbilledet. Det er ikke revolutionerende, men det er en lys og venlig brugergrænseflade. Foruden at være ret billig er der faktisk tale om en router, der holder nogle gode hastigheder.

På 2,4GHz-frekvensbåndet var den faktisk den hurtigste router i testen. På 5GHz-frekvensbåndet var den lidt langsommere over 5 meter, men hentede dette over 10 meter, hvor den ikke behøvede at stå tilbage for andre end Belkin.

Den var således ganske glimrende til at holde hastigheden over afstand. At routeren også var den mest sparsommelige af testens dual band-routere, kan kun lægge til den prismæssige værdi.