Home » Mobiltelefon » Topmobiler med et stænk af fornuft
Topmobiler med et stænk af fornuft

Topmobiler med et stænk af fornuft

Share

Kvalitet og pris går op i den skønneste enhed, når du vælger en smartphone fra den øverste hylde, men lader fornuften råde lidt og skruer ned for de vildeste specifikationer. Det gør vi i denne stortest af smartphones til mellem 3500 og 6000 kroner og skærme fra 4,7” til 6”

Hvornår er en smartphone bedst? Hvis vi ser bort fra individuelle behov, så kan vinderen meget vel være en model fra næstøverste eller øverste prishylde, hvor man samtidig foretager den lille justering at fravælge de vildeste specifikationer – for eksempel højst mulige hukommelseskapacitet. Dermed bliver forholdet mellem pris og kvalitet mest optimalt. Man kan sige, at man så vælger en Porsche i stedet for en Ferrari – og Porsche er jo stadig en virkelig fed bil.

Læs også: 7 sikre husketing før du køber smartphone

Det er udgangspunktet for denne test af kvalitetsmobiler, og den opgave vi stillede seks producenter. Resultatet blev topmodeller mellem 3500 og 6000 kroner. Det er smartphones, som tager temperaturen på tidens mobilstandarder. For eksempel er det værd at bemærke, at skærme betydelig under 5” ikke er særlig gangbare længere. Gennem årene er den gennemsnitlige skærmstørrelse vokset, og her i testen ligger den mellem 4,7” og 6”.

Se også:  Sony Xperia 1 [TEST]: En biograf i lommen

De testede modeller har alle business-potentiale, men samtidig er de blandt markedets allerbedste til krævende applikationer som film og fotoredigering.

Udviklingen er måske ikke så overraskende, i al den stund er smartphones blevet bærbare minicomputere, som vi skal kunne bruge til rigtig mange opgaver og til underholdning.

Også skærmens opløsning er vokset dramatisk, ikke mindst det seneste par år. De fleste modeller har faktisk en finkornethed på niveau med de fineste pc-skærme, og i testen på de næste sider har størstedelen af deltagerne højere opløsning end de 1920 x 1080 pixel, som et typisk fladskærms-tv kan levere – selvfølgelig fordi vi stiller krav om høj skærmkvalitet, når vi skal spille, se film eller videoer på mobilen.

Processor i særklasse

En anden tendens de senere år har været producenternes fokus på processor-chipsæt og processorkraft. Levende billeder, store skærme, højopløste kameraer osv. er ressourcekrævende. Firkernede processorer, som vi kender dem fra pc’er, har for længst indtaget elektronikken i smartphones.

Se også:  Så vilde bliver mobilerne næste år

Toppen af smartphone-markedet består af ret få modeller (de fleste forbrugere er nemlig godt tilfredse med en billigere model). For sammenligningens skyld har vi derfor taget to modeller med, som tidligere har indgået i mindre tests her i bladet (Apple og LG). Men de skal så ses i lyset af den skærpning af kvalitetskravene, der er sket, siden de kom på markedet.

I løbet af dette forår kan du forvente, at de fleste producenter vil fremvise nye modeller på det danske marked. De testede modeller må dog forventes at være tilgængelige sæsonen ud, og når de nye modeller kommer, bør du tjekke testdeltagerne for at se, om de ikke er faldet i pris. I så fald er de fleste af testdeltagerne virkelig et godt tilbud, for det er ret imponerende sager, vi her præsenterer.

Læs testene her:

iPhone 6
Nokia Lumia 930
Motorola Nexus 6
Samsung Galaxy Alpha
LG G3

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S