Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

To små lette fra Philips

En minprojektor og et smart webcam er to små og smarte dimser fra Philips, som Alt om DATA har kigget lidt nærmere på. Begge er lige til at gå til, og du kan have dem med overalt.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Fra tid til anden slår vi test sammen her i bladet, og selvom der ikke er den store sammenhæng mellem et webcam og en projektor, så har de alligevel så mange lighedspunkter, at vi har valgt at skrive om begge her på denne side.

Philips er nok mest kendt for sine store skærme og lydanlæg, men producenten har altså også andre produkter på hylderne, blandt andet det webcam og den miniprojektor, som vi kigger på denne gang.

Webcam’et har fået navnet PC Webcam, mens producenten har været en del mere opfindsom med projektoren, der har fået navnet PicoPix.

Billederne op på væggen

Vi startede med at kigge lidt nærmere på PicoPix, der skulle kunne sluttes til lidt af hvert, inklusive computer og iPhone/iPad. Sidstnævnte er nok muligt, men det kræver tilkøb af et specielt adapterkabel, som vi ikke havde adgang til, og som vi derfor ikke testede. Men i princippet skulle det virke på samme måde som at sætte en anden videokilde til projektoren.

Philips lover, at den har en lysstyrke på ikke mindre end 30 lumen, og det ser vi ingen grund til at betvivle. Da vi startede PicoPix, syntes vi nemlig ikke rigtig, at der skete noget, hvorfor vi kiggede på den, og lige da vi kiggede ned i linsen, så kom der fuldt blus på lampen. Det blindede os i adskillige minutter. Jo – de 30 lumen passer nok helt fint.

Når PicoPix er startet op, står den i en lille menu med seks punkter. Du kan enten vælge film, musik eller billeder samt kilde, indstillinger og mappeoversigt.
Du betjener PicoPix enten direkte på det lille indbyggede joystick eller via den medfølgende fjernbetjening.

PicoPix kan lades op, så den ikke er afhængig af en stikkontakt, hvilket gør den langt mere anvendelig end tilsvarende produkter, der kræver at være i nærheden af en stikkontakt.

Vi formåede at få et fint billede op på væggen, selv på flere meters afstand, hvorved billedet faktisk blev ret stort. Naturligvis kræver det et ret mørkt rum, og billedet taber en del lysstyrke, men det var stadig ret imponerende så langt væk fra væggen, vi kunne komme og stadig se et godt billede.

Billederne ind i computeren

Dernæst kiggede vi nærmere på Philipswebcam. En designmæssig fræk lille sag, der snildt kan være i en lomme eller i tasken.

Det fascinerende ved dette lille kamera er, at det leveres uden nogen form for driversoftware. Du slutter bare kameraet til din computer, og i løbet af få minutter har det installeret de nødvendige drivere og er klar til brug. Dette klarer kameraet naturligvis ved at bruge de standarddrivere, som Windows har indbygget.

Det eneste, vi manglede, var software, der virkelig udnyttede kameraet. Men da det er dedikeret til at fungere sammen med Skype, Live Messenger, Google Talk, ICQ og andre IM-tjenester, der har videokonference indbygget.

Vi brugte Live Messenger for at se, hvor god kvaliteten var, og der var ingen tvivl om, at kvaliteten er høj. Billederne står klart og flot, og kameraet er tydeligvis ret godt til at justere for lysforhold, for vi fik aldrig rigtig et billede med dårlig lys.

Samtidig har kameraet en klap, der kan dække for linsen, og en knap, der kan tage billeder, hvis du skulle have brug for det.

Da kameraet er beregnet til videosamtaler, er det naturligvis også udstyret med en mikrofon, så du kan tale med dem, du ser på.

Et fint lille webcam, der både kan bruges til din stationære computer og din laptop.